Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Medaļu cīņas Sočos: Latvija piesakās TOP20

Ceturtdien Soču ziemas olimpiskajās spēlēs tika sadalīti seši medaļu komplekti un patīkami, ka vēl viena bronzas godalga ieripoja arī Latvijas krājkasītē. Kāda ir situācija valstu medaļu cīņās brīdī, kad izcīnīti 38 no 98 komplektiem? Aplūkosim situāciju pēc sestās olimpisko sacensību programmas dienas!

Valstu ieskaitē vadībā ir Vācija - kopā 10 medaļas, septiņas no tām zelta, divas sudraba, viena bronzas (7-2-1). Lielākā daļa godalgu izcīnīta kamaniņu sportā - četri zelti un sudrabs. 

Arī Kanādas kontā 10 godalgas (4-4-2). Kļavu zemes pārstāvjiem sešas medaļas nodrošinājuši frīstaila slēpotāji. Pirms četriem gadiem kanādieši savās mājās tika pie 30 godalgām, tostarp 14 augstākā kaluma, kas bija labākais rādītājs spēlēs.

Norvēģijai pēc sešām sacensību dienām medaļu visvairāk (13), taču tikai četras augstākā kaluma (4-3-6). Nav jābūt lielam speciālistam, lai precīzi uzminētu, ka lauvas tiesa (7) iegūtas distanču slēpošanas trasēs. Vēl divas nodrošinājuši biatlonisti.

Nīderlandes kontā 12 (4-3-5) Soču olimpiskās godalgas. Šīs valsts ātrslidotāji ieguvuši tieši... visas.

ASV pirms četriem gadiem ieguva visvairāk godalgu (37), taču lielākā daļa no tām bija sudraba (15) vai bronzas (13). Sočos pagaidām 12 godalgas (4-2-6). Piecas frīstaila slēpošanā, bet četras nodrošinājuši snovbordisti.

Labāko sešinieku noslēdz Šveice (3-0-1) ar divām godalgām kalnu slēpošanā. Pa zelta medaļai arī snovbordā un distanču slēpošanā.

Bet kur tad rīkotāji krievi? Pagaidām olimpisko spēļu saimnieki izcīnījuši 11 (2-5-4) godalgas, kas ir septītais labākais rezultāts, tradicionāli sarindojot valstis vispirms pēc zelta, tad sudraba un tad bronzas godalgām. Lielāko ražu pagaidām nodrošinājuši daiļslidotāji - divi zelti un sudrabs.

Ja sarindojam tieši pēc medaļu skaita, tad pirmie norvēģi ar 13, seko Nīderlande un ASV (pa 12), Krievija (11), Vācija un Kanāda (pa 10), Austrija un Zviedrija (pa 5), bet Šveicei, Francijai un Slovēnijai Sočos pagaidām četras godalgas.

Latvija ar divām bronzas medaļām ieņem 22.vietu medaļnieku sarakstā. Ja vērtējam tikai pēc medaļu skaita, mūsējie ar divām ir pirmā divdesmitnieka beigās kopā ar Poliju un Dienvidkoreju. Priekšā vēl skeletona un bobsleja cerību starti, pārsteigt var vēl kāds Latvijas atlēts.

Medaļas Sočos izcīnījušas 24 valstis. Piektdien Olimpiādē sadalīs vēl sešus medaļu komplektus.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi