Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Namnieks: Vēl ir laiks (Dinamo gatavojas izslēgšanas spēlēm)

Vakardienas spēle pret Mitišču Atlant parādīja, ka Rīgas Dinamo vēl īsti nav gatavs spēlēt play off. Pirmo četru minūšu laikā ielaistie divi vārti nez vai norāda uz pārcenšanos savu skatītāju priekšā, ko vairākkārtīgi pieminējis komandas galvenais treneris Peka Rautakalio. Drīzāk gan tas varētu liecināt par koncentrēšanās trūkumu jau no spēles pirmajām minūtēm. Vēl atlikušas 3 spēles, kuru laikā vajadzētu tikt skaidrībā, par nepieciešamajiem uzlabojumiem komandas darbībā.

Spēles pašā sākumā tik nopietnam pretiniekam dot divu vārtu handikapu un pēc tam varonīgi censties atspēlēties – to Rīgas Dinamo nedrīkst atļauties. Varbūt rīdziniekiem atmiņā vēl sensacionālā uzvara 2010.gada 28.janvārī izbraukumā pret šo piemaskavas klubu, kad nonākuši zaudētājos ar 0:4, rīdzinieki prata uzvarēt ar 6:5? Atšķirībā no pāris gadus senās spēles, kad Atlant vārtus sargāja un nenosargāja Jans Lašāks, šajā spēlē tie bija uzticēti Konstantīnam Baruļinam. Spēles laikā nezinātājiem uzskatāmi tika atbildēts, kāpēc tieši Baruļins ir viens no Krievijas izlases vārtsargiem. Savukārt bažas pirms play off rada vēl pirmssezonā uzdotais jautājums – cik droša ir Rīgas Dinamo vārtsargu līnija? Teiksim godīgi, vismaz šobrīd Holta spēle nepārliecina.

Ja vēl pāris dienas atpakaļ šķita, ka rīdzinieku pirmais pretinieks izslēgšanas spēļu turnīrā varētu būt Ņižņijnovgorodas Torpedo, pret kuru izredzes būtu pieklājīgas, tad pēc vakardienas spēlēm ticamāka šķiet iespēja, ka nākamā Dinamo tikšanās ar Mitišču Atlant notiks jau 29.februārī – pirmajā play off izcīņas kārtā. Un ja tā, neko labu šī tikšanās rīdziniekiem nesola. Ļoti iespējams, ka gluži kā pērngad, Baruļins būs viens no lielākajiem komandas vilcējiem pa play off kāpnēm.

Atlikušajās trijās regulārā turnīra spēlēs gan Atlant, gan Rīgas Dinamo tiksies ar vienām un tām pašām komandām (tikai citā secībā) – Amur, Sibirj un Novokuzņeckas Metallurg. Šaubu nav, ka Atlant visās šajās spēlēs būs favorīts, un visticamāk, ka punktu skaits tiks krietni papildināts.

SKA

51

104

Torpedo

51

84

Dinamo (Maskava)

51

98

Atlant

51

84

Dinamo (Minska)

52

81

Severstaļ

50

79

Dinamo (Rīga)

51

71

CSKA

52

68

Cits iespējamais Rīgas Dinamo pretinieks pirmajā play off kārtā – Torpedo, pēdējās trīs spēles arī aizvadīs savu skatītāju priekšā, taču pretiniekos būs Minskas Dinamo, Popradas LEV un Maskavas CSKA. Jauki, ka cīņa par Rietumu konferences vietu izkārtojumu notiks līdz pat pēdējai regulārā turnīra spēlei, un cīņā iesaistītas visas 8 spēcīgākās konferences komandas.

Vēl vērts atzīmēt šīs dienas Maskavas CSKA zaudējumu vienai no līgas vājākajām komandām, Jekaterinburgas Avtomobilist ar 0:2. Šis zaudējums visticamāk ne tikai pieliek treknu punktu CSKA cerībām apsteigt Rīgas Dinamo kopvērtējuma tabulā, bet arī Šuplera karjerai Maskavā. Gandrīz drošā tikšana play off, un vēl drošākais zaudējums Sanktpēterburgas SKA būs likumsakarīgs šīs sezonas noslēgums. Kluba ambīcijas un pēdējā laika kritikas vilnis Šuplera virzienā apliecina, ka armijas klubs gatavo līguma laušanu. Atgādinām, ka Juliuss Šuplers ar CSKA bija noslēdzis vienošanos pēc sistēmas 2+1 gads.

Kurš, Tavuprāt, būtu ērtākais Rīgas Dinamo pretinieks pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā? Viedokli atstāj komentāros.

Twitter: @2N_ICEBOX

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi