Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

NHL: Ovečkinam hat-trick, Makdeividam pieci punkti komandu uzvarās

Krievijas hokeja un Vašingtonas "Capitals" zvaigzne Aleksandrs Ovečkins ceturtdien guva trīs vārtus jeb "hat-trick", savukārt Edmontonas "Oilers" uzlecošā zvaigzne Konors Makdeivids iemeta divas ripas un tika pie pieciem rezultativitātes punktiem, nodrošinot savām komandām uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

"Capitals" viesos ar 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) uzvarēja Minesotas "Wild". Ovečkins visus trīs vārtus otrajā trešdaļā pēc zviedra Niklasa Bekstrema piespēlēm guva 12 minūšu laikā, 14.reizi NHL karjerā nopelnot "hat-trick". Pēdējo reizi trīs vai vairāk vārtus Ovečkins guva 2013.gada nogalē, kad sameta četras ripas Tampabejas "Lightning" vārtos.

Spēles beigas gan izvērtās saspringtas, jo "Wild" spēja samazināt rezultātu līdz 2:3, noņēma vārtsargu, taču ielaida ceturtos vārtus un nespēja izglābties.

Vašingtonas kluba kapteinis Ovečkins šosezon 51 spēlē ir guvis 34 vārtus, kas viņam pēc ceturtdienas mača ļauj atrasties līgas labāko snaiperu saraksta galvgalī. Par vienu precīzu metienu mazāk ir Čikāgas "Blackhawks" līderim Patrikam Keinam, kurš ar 77 punktiem ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

NHL līderi "Capitals" šosezon viesos ir uzvarējuši 20 no 27 spēlēm.

Citā spēlē divu līgas vājāko komandu duelī "Oilers" savās mājās ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs". Par mača varoni kļuva pagājušā gada NHL drafta pirmais numurs Makdeivids, kurš pirmo reizi karjerā vienā spēlē nopelnīja piecus rezultativitātes punktus.

Tikai 19 gadus vecais Makdeivids, kuram tiek prognozēta NHL superzvaigznes karjera, otro reizi sezonā spēlē guva divus vārtus, taču pirmo reizi izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Ne mazāk izcilu spēli aizvadīja arī Džordans Eberle, kurš guva trīs vārtus un reizi asistēja, bet trešais šīs maiņas uzbrucējs Benuā Pulio nopelnīja četrus punktus par rezultatīvām piespēlēm. Edmontonas vienība pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet "Maple Leafs" cieta tieši trešo neveiksmi pēc kārtas.

Kā zināms, sezonas sākumā pēc 13 aizvadītām spēlēm Makdeivids guva pleca traumu, tāpēc laukumā atgriezās tikai februāra sākumā. Pēdējos sešos mačos viņš ir guvis četrus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā spēlē Rietumu konferences līderu duelī Stenlija kausa īpašnieki Čikāgas "Blackhawks" mājās ar 2:4 (0:4, 0:0, 2:0) zaudēja Dalasas "Stars". Viesiem trīs vārtus pirmajā periodā 16 minūšu laikā guva Patriks Īvss. "Blackhawks" trešajā periodā divas ripas atspēlēja, jo precīzi bija Dankans Kīts un Patriks Keins, tomēr izglābties čikāgieši nespēja.

Jau ziņots, ka Bufalo "Sabres" bez savainotā Zemgus Girgensona sastāvā viesos ar 1:5 (0:0, 0:4, 1:1) zaudēja Filadelfijas "Flyers" vienībai.

Girgensons trešdien tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Latvijas hokejists ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ pirmdien un otrdien nepiedalījās "Sabres" treniņos, kā arī nespēlēja komandas iepriekšējā mačā pret Floridas "Panthers" hokejistiem, kuriem Bufalo vienība zaudēja ar 4:7.

Austrumu konferences un visas līgas līderi ar 84 punktiem ir "Capitals", bet Rietumu konferencē ar 76 punktiem pirmo vietu saglabā "Blackhawks", par punktu apsteidzot "Stars".

"Sabres" ar 48 punktiem ir pirmspēdējā vietā Austrumu konferencē, apsteidzot tikai "Maple Leafs", kam ir par punktu mazāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi