Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

No Austrumiem ar 6 punktiem

Rīgas Dinamo no 4 izbraukumu spēļu sērijas pa maršrutu Maskava – Hantimansijska – Omska – Magņitogorska atgriezusies ar ļoti labiem 6 punktiem un nostiprināšanos 7.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā. Tuvākie un vienīgie sekotāji - Šuplera vadītie CSKA no rīdziniekiem atpaliek 3 punktus, piedevām aizvadījuši vienu spēli vairāk. Situācijā, kad līdz regulārā turnīra beigām rīdziniekiem atlikušas 6 spēles, maskaviešiem 5, tas var izrādīties ļoti nozīmīgi.

Būt septītajiem vai astotajiem pēc 54 aizvadītām spēlēm šajā sezonā tomēr ir ļoti būtiski. Astotās vietas īpašniecei teju 100% droša tikšanās ar Sanktpēterburgas SKA komandu, kas ļoti iespējams, pirmā visā līgā sasniegs 100 punktu robežu (gan SKA, gan Traktor šobrīd ir 98 punkti). Savukārt atrašanās 7., 6., vai pat piektajā vietā sola ne tikai aizraujošu play off pirmo kārtu, bet dod arī reālas iespējas pacīnīties par 4 uzvarām sērijā. Šobrīd reālākā izskatās tikšanās ar Ņižņijnovgorodas Torpedo un eks Rīgas Dinamo spēlētāju Metu Elisonu, kuri Tarasova divīzijā izvirzījušies pirmajā vietā par pāris punktiem apsteidzot Minskas Dinamo un Severstaļ, tā kā ļoti iespējams, ka cīņa par otro vietu Rietumu konferences finālā būs pat līdz pēdējai regulārā turnīra spēlei. Lai arī maz ticams, bet joprojām pastāv iespēja pirmajā kārtā tikties ar seniem draugiem - Znaroka Maskavas Dinamo. Ja notiek šāds pavērsiens, nelaimīgāki par to varētu būt tieši maskavieši. Pat pēdējā šīs sezonas savstarpējā spēlē būdami pārliecinošā vadībā ar 4:0, mājinieki teju pamanījās izsēt šo milzīgo pārsvaru un spēles beigās izskatījās pēc nobijušās peles. Ne jau meistarībā maskavieši zaudē, bet psiholoģijā, spēlējot pret neērtajiem un bezkaislīgajiem rīdziniekiem, kuri acu nemirkšķinādami turpina spēlēt tā, kā to prot.

Runājot par komandas pēdējā laikā rādīto sniegumu, ir gan labās ziņas, gan ne tik labās. Spēlējot pret nomināli labāk nokomplektētām komandām (Maskavas Dinamo, Magņitogorskas Metallurg) pirmajā periodā regulāri iekrītam uz pretuzbrukumiem, kurus kā likums, meistarīgie pretinieka uzbrucēji izmanto. Komandu spēle izlīdzinās brīdī, kad pretinieks sajuties pietiekami komfortablā vadībā. Par laimi, labās ziņas ir vairāk, un pirmā ir tieši tā, ka rīdzinieki pat zaudējot vairākus vārtus turpina spēlēt hokeju, un sagaida pretinieka kļūdas. Priecē fakts, ka beidzot rīdzinieku sastāvā vairs nav tikai viena maiņa, kas var iemest. Līdz ar Hosas „atgriešanos” lieliski sevi parādījusi saikne Hosa – Ankipāns - Luceniuss, kuri sākuši spēlēt ļoti rezultatīvi. Piedevām, Hosa laukumā vairs nav tikai uzbrucējs. Nevar nepamanīt, ka slovāks sācis arī pašaizliedzīgi spēlēt aizsardzībā. Turpinot darboties šādā stilā, nav tālu līdz brīdim, ka arēna varēs uzgavilēt arī Luceniusam, kurš pēc Hosas un Ankipāna piespēlēm gūs savus pirmos vārtus sezonā.

Nākamo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs izbraukumā, 15.februārī tiekoties ar līgas līdervienību - Sanktpēterburgas SKA. Šķiet, ka izlases starts pārbaudes turnīrā Norvēģijā ir tieši laikā – kā zināms, vadošie Rīgas Dinamo spēlētāji uz pārbaudes turnīru netiks izsaukti un varēs atpūsties no skarbā KHL spēļu grafika, savukārt jaunie spēlētāji varēs sevi pierādīt gan jaunajam izlases trenerim Tedam Nolanam, gan pārliecināt Rīgas Dinamo galveno treneri Peku Rautakalio par savu noderību komandai svarīgajās sezonas izskaņas spēlēs.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase no 9. līdz 11. februārim Oslo priekšpilsētā Lorenskūgā piedalīsies Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) turnīrā, kurā mūsu valstsvienība mērosies spēkiem ar Dānijas, Francijas un Norvēģijas izlasēm. Par aktualitātēm no turnīra Norvēģijā laikrakstam Diena ziņos Māris Zembergs! Reportāžas no Norvēģijas atbalsta kompānijas Sports Lukss un Severstaļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi