Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nolanam darbā ar Latvijas hokeja izlasi palīdzēs Cipruss un kanādiešu speciālists Kūlens

Ir kļuvuši zināmi Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgi. Viņam asistēs Kanādas hokeja skolas pārstāvis Toms Kūlens (Thomas Patrick Coolen) un pašmāju speciālists Aigars Cipruss, portālu Diena.lv informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvis Māris Gorbunovs.
58 gadus vecajam Kanādas trenerim ir trīsdesmit gadu pieredze trenera arodā. Viņš ir strādājis ar daudzām jauniešu un pieaugušo komandām gan Ziemeļamerikā, gan tepat Eiropā. Kūlens hokejā ir vairāk kā trīsdesmit gadus, viņš būs labs palīgs Nolanam un noteikti pastiprinās Latvijas hokeja izlases treneru korpusu, atzina LHF prezidents Kirovs Lipmans.

40 gadus vecais Aigars Cipruss pēdējos divus gadus bijis Latvijas U20 hokeja izlases treneru palīgs. Pēdējā pasaules čempionātā Kanādā, elites divīzijā viņš asistēja Ērikam Miļunam, kur par konsultantu, starp citu, bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas valstsvienībā Aigars Cipruss nospēlēja 17 gadus un savu pēdējo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2009. gadā Bernē. Cipruss Latvijas izlasē 172 spēlēs ir sakrājis 112 (50+62) punktus.

Abi jaunieceltie treneri savu darbu sāks veikt jau pavisam drīz, kad 9. un 10. novembrī Arēnā Rīga Latvijas hokeja izlase  sacentīsies ar Krievijas izlasi.

Šī gada pavasarī notikušajā pasaules hokeja čempionātā Nolanam asistēja Rīgas Dinamo treneri Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, taču ar viņiem sadarbība netika turpināta.

Jūlija beigās LHF oficiāli uz vienu gadu pagarināja līgumu ar Nolanu, kurš mūsu valsts hokeja izlasi vadīs līdz 2013.gada pasaules čempionāta noslēgumam. Savukārt, ja izlase Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā februārī Rīgā izcīnīs 1.vietu, līgums automātiski tiek pagarināts vēl uz gadu. Šajā turnīrā pretiniekos būs Kazahstāna, Francija un viena komanda no 1.kvalifikācijas kārtas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi