Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nolans darbu ar Latvijas hokeja izlasi uzskata par savu aizraujošāko iespēju trenera karjerā

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans iespēju strādāt ar valstsvienību uzskata par savu aizraujošāko iespēju trenera amatā, piektdien preses konferencē žurnālistiem atzina Kanādas hokeja speciālists.

Nolans ir laimīgs, ka viņam dota tāda iespēja, un ir apņēmības pilns Latvijas izlasei dot visu labāko no savām zināšanām un prasmēm. "Man ir bijusi lieliska iespēja strādāt ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām, taču šī iespēja būt un strādāt ar Latvijas izlasi ir daudz aizraujošāka. Katru komandu, ko līdz šim esmu trenējis, varēja pazīt pēc nepiekāpīgā rakstura, sirdsdegsmes un vēlmes spēlēt. Ceru, ka Latvijas izlase manā vadībā būs tāda pati," sacīja Nolans, kurš ceturtdien ieradās Rīgā.

Lipmans Latvijas izlases galveno treneri Nolanu uzskata par ļoti ambiciozu cilvēku

VIDEO: Hokeja izlases treneris Nolans gatavs darbam

Treneris uzsvēra, ka nāk no mazas Kanādas kopienas – indiāņu ciemata, taču tas viņam savulaik netraucēja iekļūt NHL kā hokejistam, bet vēlāk kā trenerim. "Es varēju cīnīties pret NHL, tāpēc ceru, ka Latvijas izlase manā vadībā varēs cīnīties pret lielajām valstīm. Komandai gribu dot visu, ko māku, ceru visus uzrunāt ar savu darbu un būšu laimīgs, ja visi ar komandu varēs lepoties," par savām vēlmēm pastāstīja Nolans.

Uz jautājumu, vai Ziemeļamerikā kādā intervijā viņa teiktas, ka viņš ar Latvijas izlasi grib cīnīties par pasaules čempionāta medaļām, ir taisnība, treneris atbildēja apstiprinoši. "Es tam ticu! Nekad nevar zināt, kas notiks, bet, ja strādā no sirds, ja kopā sanāk lieliski cilvēki, var notikt lielas un labas lietas," treneris neslēpa savas ambīcijas.

Kanādietis norādīja, ka viņš ir redzējis, kā spēlē Latvijas izlase, taču tam nav būtiskas nozīmes, jo līdz pasaules čempionātam ir astoņi mēneši un tik daudz laika, lai sagatavotu komandu, viņam nekad nav bijis. Kā treneris viņš ir strādājis ar Latvijas hokejistiem Mārtiņu Karsumu un Oskaru Bārtuli, kad tie savulaik spēlēja Kanādas junioru hokeja līgā, taču bez viņiem Nolans redzējis vēl dažu Latvijas hokejistu sniegumu.

"Kad strādāju Amerikas hokeja līgā (AHL), redzēju kā Ročesterā spēlē [Jānis]Sprukts, Binghemtonā [Kaspars] Daugaviņš, Čikāgā [Artūrs] Kulda. Ļoti labs bija Daugaviņš," atcerējās Nolans, kuram līgums ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par izlases vadīšanu noslēgts uz gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz divām sezonām.

Nolans teica, ka mācīsies latviešu valodu, to apliecinot pirms preses konferences ar klātesošajiem sasveicinoties latviešu valodā.

Vienošanās ar LHF paredz, ka viņš būs Latvijas U-20 izlases konsultants un apmeklēs junioru izlases treniņus jau pirmdien, kad tie sāks gatavoties Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram. Nolana plānos ir iepazīties arī ar Rīgas "Dinamo" vadību, komandas spēlētājiem, kā arī apmeklēt Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas spēles ar rīdzinieku piedalīšanos.

Jau ziņots, ka Nolanu Latvijas izlases trenera amatā apstiprināja augusta sākumā. Viņš ir pirmais Ziemeļamerikas hokeja speciālists Latvijas izlases vadībā pēc Lerija Mārša, kurš izlasi trenēja 1939.gadā.

Nolanam ir liela pieredzes trenera amatā – 53 gadu vecais speciālists ir strādājis ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām Bufalo "Sabres", Ņujorkas "Islanders", Hartfordas "Whalers" un Tampabejas "Lighting". NHL 1996./1997.gada sezonā Bufalo "Sabres" vadībā Nolans saņēma Džeka Adamsa balvu, ko piešķir labākajam NHL trenerim. Kopš 2009.gada Nolans bija hokeja viceprezidents Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročesteras "Americans". Hokejista karjerā Nolans uzbrucēja ampluā aizvadīja trīs sezonas NHL klubos Detroitas "Red Wings" un Pitsburgas "Penguins".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi