Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Nopēra un cienīgi spēkojās

Bezierunu sakāve un intrigas uzturēšana līdz spēles beigām - divas atšķirīgas spēles, bet abās palika bez punktiem. Latvijas hokeja čempionvienība HK Mogo Kontinentālās kausa (KK) izcīņas 3. kārtā Itālijas pilsētā Asiago cieta sakāvi pret Kazahstānas klubu Pavlodaras Yertis (2:11), taču izrādīja cienīgu pretestību Dānijas komandai Herningas Blue Fox (2:5).

Svētdien vēlu vakarā HK Mogo aizvadīja turnīra pēdējo spēli ar mājiniekiem - Asiago kluba hokejistiem. Jau pēc turnīra otrās dienas bija zināms, ka Mogo neizdosies tikt augstāk par pēdējo, 4. vietu. Četru komandu konkurencē uz janvārī paredzēto finālturnīru ceļazīmes ieguva grupas divas labākās komandas - Herningas Blue Fox un Asiago hokeja klubs.

Pirmās spēles rezultāts ar Kazahstānas čempioniem Pavlodaras Yertis (2:11) tomēr īsti neataino abu komandu spēku samērus. Spēles laikā nebūt nebija vienvirziena kustība uz vieniem - Mogo vārtiem, ko apliecina Latvijas komandas izdarītie 35 metieni (pēc izdarītajiem metieniem Yertis bija pārāks ar 55:35) un izveidotie vārtu gūšanas momenti pie Kazahstānas komandas vārtiem. Piemēram, pirmajā periodā Rustams Begovs neiemeta, kad bija izslidojis vienatnē uz tikšanos ar Yertis slovāku vārtsargu Mareku Šimko. Galvenais sakāves iemesls bija nevērīgā spēle aizsardzības zonā un sapelnītie daudzie noraidījumi.

Uz to pēc spēles telefonsarunā Dienai norādīja arī Mogo galvenais treneris Oļegs Sorokins. "Viens otrs mūsu spēlētājs ļoti gribēja sevi apliecināt šajā līmenī un pārcentās. Liela daļa noraidījumu tika sapelnīti uz pretkustību, kad pašam spēlētājam šķita, ka pirmais aizsniegsies līdz ripai, bet pretinieks bija ātrāks. Protams, atšķirīgais treniņu režīms spēlēja nozīmīgu lomu. Mums ir trīs treniņi nedēļā no rītiem, viņiem - katru dienu, iespējams, pat dažreiz divreiz dienā. Pirms turnīra pirmo reizi tikai otrdien sapulcējāmies pilnā sastāvā. Aizsargs Sergejs Tjoluškins un uzbrucējs Miks Lipsbergs vienu nedēļu nebija trenējušies."

Pirmajā periodā pagājušās sezonas Latvijas virslīgas vērtīgākais spēlētājs Miks Lipsbergs sadursmē guva galvas savainojumu un spēlē atgriezās tikai trešajā trešdaļā.

Otrā turnīra spēle ar Dānijas 2014./2015. gada sezonas regulārā čempionāta uzvarētājiem Herningas Blue Fox jau bija līdzīga. Mača 31. minūtē Miks Lipsbergs panāca 1:1 izlīdzinājumu, bet tad 25 sekunžu laikā Herningas kluba leģionāri Filadelfijā dzimušais soms Tomass Sinisalo (viņa tēvs Ilka Sinisalo deviņas sezonas spēlēja NHL klubā Flyers) un amerikānis Džordans Džordžs panāca 3:1 Herningas kluba labā. "Šis īsais spēles nogrieznis lielā mērā izšķīra mača iznākumu," ar rūgtumu secināja Sorokins. "Trešajā periodā centāmies vēl kaut ko saglābt, bet bija muļķīgi noraidījumi, un ielaidām arī ceturto ripu. Nomainījām vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju (trīs minūtes pirms spēles beigām - aut.) un panācām 2:4. Turpinājām spēlēt bez vārtsarga, bet ielaidām piekto ripu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi