Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ogres vārtsargs sašūpojis Latvijas čempionu troni

Jaunais hokeja komandas ASK/Ogre vārtsargs Kristaps Stiģis (21) pamatīgi apdraudējis Liepājas metalurga izredzes saglabāt Latvijas čempionu titulu. Viņa lieliskais sniegums ogrēniešiem ļāva izlīdzināt rezultātu finālsērijā (2:2). Piektā spēle trešdien pulksten 19.45 Liepājā.

ASK/Ogres treneris Leonīds Beresņevs ir sarežģītas izvēles priekšā. Turpināt uzticēties jaunajam Stiģim vai dod iespēju spēlēt Mārtiņam Raitumam, kuram ir vienas spēles pieredze 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā.

Sērijas gaita norāda uz vārstarga lielo lomu ASK/Ogres liktenī. Vairāk uzbrūk Metalurgs, bet vārtsargu atzīstamais sniegums ļauj ogrēniešiem izrādīt sīkstu pretestību. Ar Stiģi vārtos ASK/Ogre uzvarēja ar 4:2 un 2:1. Arī Raitums pirmajos mačos rādīja atzīstamu sniegumu, taču ar viņu vārtos Ogres komanda sēriju sāka ar diviem zaudējumiem (2:3 un 1:3).

"Par vārtsarga izvēli šaubījos jau pirms ceturtās spēles. Domājām vārtos sūtīt Raitumu, tomēr beigu beigās palikām pie Stiģa," pēc ceturtās spēles atzina Beresņevs. Trenera šaubām bija loģisks pamats.

Baltkrievijas atklātajā čempionātā Stiģis varēja aizvadīt ļoti labu spēli, bet nākamajā mačā salūzt. Jaunajam vārtsargam vēl pietrūkst stabilitātes. Tomēr nebūtu prātīgi mainīt vārtsargu, kurš noskaņojies uz uzvaras stīgas.

Stiģim ir arī papildu stimuls sevi apliecināt mačos ar Liepājas metalurgu. Iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Liepājas komandā, taču palika pamatvārtsarga Dmitrija Žabotinska ēnā. Pirms tam Stiģa karjerā bijuši trīs pasaules U-20 čempionāti (viens pamatvārtsarga statusā) un divi U-18 čempionāti (abos bijis komandas pirmais numurs).

Komandas Liepājas metalurgs galvenā sāpe Latvijas čempionāta izšķirošajos mačos ir neprasme gūt vārtus. Arī finālsērijas ceturtajā spēlē izdevīgu momentu bija daudz, bet tikai Edijs Brahmanis prata pārspēt Stiģi. Potenciālie līderi — Jura Ozola trijnieks — palika uz nulles.

"Bez metieniem vārtus nevar gūt. Viņi visu laiku cits citam piespēlē, bet metienu nav," pukojās Metalurga treneris Vladimirs Golubovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas čempionāts, fināls līdz 4 uzvarām

Liepājas metalurgs — ASK/Ogre 2:2 (3:2; 3:1; 2:4, 1:2)

25.III 19.45 Liepājā

27.III 19.45 Ogrē

29.III 19.30 Liepājā (ja vajadzēs)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi