Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Otrais cēliens pret Dāniju

Dānijas pilsētā Vojensē šodien otro pārbaudes spēli Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros pret dāņu hokeja valstsvienību aizvadīs Teda Nolana vadītā Latvijas izlase. Maču tiešraidē būs iespējams vērot LTV7 kanālā, pārraides sākums plkst. 21:40.

Pirms divām dienām Odensē latvieši izrādījās pārāki ar 2:1. Vārtus guva jaunie uzbrucēji Roberts Bukarts un Miks Indrašis, kuram tā bija pirmā ripa izlasē, bet Māris Jučers lieliski darbojās vārtos – 28 atvairīti metieni. 

Izlases treneri mājās  atstājuši kaujas sastāvu, kam vieta izlasē uz PČ tāpat ir praktiski garantēta – Masaļski, Spruktu, M.Rēdlihu, K.Rēdlihu un Galviņu, bet A.Džeriņš, J.Rēdlihs un Bičevskis turpina atkopties pēc savainojumiem. 

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Rīgā Latvija ar 3:4 pēcspēles metienos un 1:3 kapitulēja Čehijai, bet Dānija ar identiskiem 3:1 un 4:3 bullīšos apspēlēja slovākus. Arī dāņi vēl gaida papildinājumu izlasei, trenera Pērsa Bekmana rīcībā šobrīd esot aptuveni 60% no tiem hokejistiem, kuri varētu spēlēt PČ.

Dāņu kontingents NHL šosezon ir gana iespaidīgs - pieci uzbrucēji un viens aizsargs. Uz PČ tiek gaidīti Ņujorkas Islanders uzbrucējs Franss Nīlsens (sezonā 82 sp.,17+30), Monreālas Canadiens uzbrucējs Larss Ellers (79, 16+12), kā arī Dalasas Stars aizsargs Filips Larsens (55,3+8). Mikelam Boedkeram (Fīniksas Coyotes) un Jannikam Hansenam (Vankūveras Canucks) sezona pagaidām turpinās ar Stenlija kausa izcīņas spēlēm, taču nav izslēgts, ka pēc 1.kārtas brīvs ir arī kāds no šiem hokejistiem.

Latvija ar Dāniju jau spēlēja februāra sākumā EHC turnīrā Norvēģijā, kad piekāpās pēcspēles metienos ar 2:3. Tāpat ar dāņiem spēlēsim arī 14.maijā PČ Stokholmā, kur esam vienā grupā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Dāniju:

vārtsargi - Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;
aizsargi - Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;
uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi