Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Otrajā gadā jātiecas uz vadošajām lomām: Girgensons un Sabres sāk NHL sezonu

Latvijas līdzjutēju uzmanības degpunktā jau otro sezonu būs Bufalo Sabres komanda. Pērn šajā klubā NHL čempionātā debitēja visu laiku jaunākais Latvijas spēlētājs Zemgus Girgensons. Pastiprināta interese par Sabres būs arī tāpēc, ka šosezon Bufalo vārtsargus trenēs Artūrs Irbe. Treneru korpusā strādā vēl divi speciālisti, kuriem bijusi saistība ar Latvijas hokeju.

Sabres galvenais treneris ir Teds Nolans, bet viens no viņa palīgiem ir Toms Kūlens. Abi pēdējos trīs gadus strādāja Latvijas valstsvienībā. Jauno NHL sezonu Bufalo Sabres sāks ceturtdien ar spēli mājās pret Kolumbusas Blue Jackets.

Pagājušajā sezonā jau 13. novembrī Nolans tika apstiprināts par Sabres galveno treneri, taču komandu viņam neizdevās izvilkt no līgas pašas apakšas. Bufalo sapelnīja tikai 52 punktus un NHL sezonu beidza pēdējā 30. vietā. Starpsezonā komandu pastiprinājuši vairāki pieredzējuši spēlētāji, taču hokeja apskatnieki Sabres atkal atvēl pastarīša lomu.

Pirms jaunās sezonas Girgensons piedalījās trijās no sešām komandas pārbaudes spēlēm un rezultativitātes punktus neguva. Sabres izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus. Pirmdienas treniņā Zemgus bija otrajā maiņā kopā ar Markusu Folinjo un Krisu Stjuartu. Tas tikai liecina par to, ka Nolans šosezon jau cer uz Girgensonu kā uz vienu no vadošajiem komandas uzbrucējiem. Šīs nedēļas sākumā viens no konkurentiem par vietu sastāvā krievs Mihails Grigorenko tika nosūtīts uz fārmklubu.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena, kur atradīsiet izsmeļošu informāciju par gaidāmās NHL sezonas aktualitātēm, favorītiem un mūsējiem pasaules spēcīgākajā hokeja līgā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zemgus Girgensons

Dzimis 1994. gada 5. janvārī Rīgā
Augums 186 cm, svars 87 kg
Komanda: Bufalo Sabres (NHL)
Spēlējis: Green Mountain Glades (EmJHL), Dubuque Fighting Saints (USHL), Roshester Americans (AHL)
Atzinība: 2012. gadā viņš kļuva par NHL visaugstāk draftēto Latvijas hokejistu. Sabres viņu izvēlējās 1. kārtā ar kopējo 14. numuru
NHL: 1 sezona (2013/2014) - 70 spēlēs 22 (8+14) punkti
Latvijas izlasē: 2014. gada olimpiskajās spēlēs 5 spēlēs 2 (1+1) punkti, 2014. gada pasaules čempionātā (PČ) 6 spēlēs 2 (2+0) punkti, 2013. gada PČ 5 spēlēs 1 (1+0) punkts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi