Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ozoliņš un Atlant paveic teju neiespējamo - spēlēs play-off

Deviņas uzvaras pēdējos 11 KHL regulārā čempionāta mačos izcīnījusī Mitišču Atlant komanda tomēr piedalīsies Gagarina kausa izcīņā arī piekto pavasari pēc kārtas - tas noskaidrojās svētdien, kad vienība ar 5:0 pieveica Novokuzņeckas Metallurg. Ozoliņš uz ledus pavadīja 19 minūtes un 33 sekundes._ _Labvēlīgi noslēdzās arī spēle ar galveno konkurentu Minskas Dinamo līdzdalību.

Vēl gan bija jāsagaida arī Minskas Dinamo klupiens savā laukumā pret Ufas Salavat Julaev. Baltkrievijas vienība pārpildītā hallē savā laukumā piekāpās ar 2:3 un palika ārpus play-off.

Spēlējot bez vārtsarga, 57. un 58.minūtē mājinieki spēja gūt divus vārtus un panākt neizšķirtu 2:2, tomēr vēl pēc brīža ripu tukšos vārtos ieraidīja Aleksandrs Pankovs, nodrošinot Ufas vienībai dramatisku panākumu un apklusinot Minskas tribīnes.

Mitišču Atlant jau brīdi pirms regulārā čempionāta noslēguma atbrīvojās no vairākiem komandas līderiem. Paradoksāli, bet līdz tam ne īpaši sekmīgā vienība (vienubrīd pat pēdējā vieta Rietumos) sāka uzvarēt un kapteiņa Ozoliņa vadībā arvien straujāk tuvojās play-off. Galu galā šis neticamas skrējiens noslēdzies ar izcīnītu ceļazīmi. Tiesa, jau pirmajā kārtā jātiekas ar galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA, kas pārliecinoši uzvarēja regulārajā čempionātā.

Otro sauso maču pēc kārtas aizvadīja Edgars Masaļskis, atvairot 30 metienus un palīdzot Hantimansijskas Jugra ar 4:0 sagraut līgas vājāko klubu Jekaterinburhas Avtomobilist. Šī spēle gan jugra vairs neko neizšķīra, jo izredzes spēlēt play-off tika zaudētas maču iepriekš.

Vārtus pēdējā mačā guva Jānis Sprukts, bet viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas jau bija garantējusi otro vietu Rietumu konferencē, ar 2:4 (0:0, 2:3, 0:1) izbraukumā piekāpās Maskavas Spartak.

Sprukts nospēlēto 12 minūšu un 34 sekunžu laikā realizēja vienīgo izpildīto metienu un realizēja 11 no 16 iemetieniem, kuros piedalījās. Spartak komanda pēc šī panākuma garantēja 13.vietu Rietumu konferencē, pēdējā pozīcijā atstājot Latvijas vienību Rīgas Dinamo.

Vēl vienā pēdējās dienas spēlē starp abām pagājušās sezonas līgas finālistēm Maskavas Dinamo ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) izbraukumā pieveica Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas Avangard komandu. Tomēr Pujacs, kurš iepriekšējā cīņā spēlēja vien pirmajā trešdaļā, šoreiz laukumā neizgāja.

Pie uzvaras izbraukumā tika Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas Sibirj vienība, kas ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) izbraukumā pārspēja Jaroslavļas Lokomotiv ar Miķeli Rēdlihu sastāvā.

Kulda nospēlēto 19 minūšu un 56 sekunžu laikā izcēlās ar vienu metienu. Savukārt Rēdlihs nospēlēja 14 minūtes un 37 sekundes. Diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties Sibirj komandas galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova palīgs Pēteris Skudra.

Vēl vienā duelī starp divu Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas Ak Bars ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja Čehovas Vitjaz vienību ar Aināru Podziņu sastāvā.

Dārziņš 13 minūšu laikā veica trīs metienus pa vārtiem, bet Podziņš laukumā pavadīja nospēlēja 15 minūtes un 11 sekundes, izdarot četrus metienus.

Sesto vietu Rietumu konferencē izcīnīja Bratislavas Slovan komanda, kas svētdien ar 1:3 piekāpās Latvijas komandai Rīgas Dinamo. Tā šo vietu saglabāja, jo Prāgas Lev ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā Doņeckas Donbass. Vienīgos vārtus Lev rindās guva Aleksandrs Ņiživijs, bet ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Mārtiņš Cipulis.

Tikmēr Donbass komandu pārstāvošais aizsargs Oskars Bārtulis cīnījās 24 minūtes un 29 sekundes, izpildot divus metienus.

KHL Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfinālos Ak Bars komanda spēkosies ar Ņižņekamskas Ņeftehimik, Avangard spēkosies ar Sibirj, Čeļabinskas Traktor tiksies ar Astanas Baris, bet Magņitogorskas Metallurg spēkosies ar Salavat Julajev.

Savukārt Rietumu konferencē zināms, ka Atlant tiksies ar līgas spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet Lokomotiv sacentīsies ar Čerepovecas Severstaļ. Tikmēr Slovan sagaida duelis ar Maskavas Dinamo, bet Lev sacentīsies ar CSKA.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas labākās komandas kvalificējās Gagarina kausam, bet pārējās sezonu turpinās Cerību kausā.

Jugra Cerību kausa pirmajā kārtā Austrumu konferencē sacentīsies tieši ar Avtomobilist komandu, bet otrajā pusfināla duelī tiksies Novokuzņeckas Metallurg un Habarovskas Amur.

Savukārt Rietumu konferencē Cerību kauss sāksies ar kvalifikācijas kārtu, kurā Rīgas Dinamo tiksies ar Ņižņijnovgorodas Torpedo, bet Vitjaz spēkosies ar Spartak. Šīs vienības pamatturnīrā sagaidīs Minskas Dinamo un Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas Donbass.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi