Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Panthers zaudē izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Floridas "Panthers" hokeja komanda, kurā spēlē aizsargs Kārlis Skrastiņš, ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā svinēja uzvaru ar 3:2 pār Atlantas "Trashers", taču vienalga zaudēja izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Floridas komandai nelabvēlīgi beidzās citas NHL spēles, jo Austrumu konferencē pie punktiem tika arī galvenie konkurenti cīņā par pēdējām divām ceļazīmēm uz izslēgšanas spēlēm. Ņujorkas "Rangers" savā laukumā ar 2:1 uzvarēja Filadelfijas "Flyers", bet Monreālas "Canadiens" viesos tika pie viena punkta, kad pagarinājumā ar 4:5 zaudēja Bostonas "Bruins".

Visām trim komandām līdz NHL pamatturnīra beigām ir atlikusi viena spēle. Turnīra tabulā Ņujorkas "Rangers" un Monreālas "Canadiens" ir 93 punkti, bet Floridai 91. Lai gan pēc izcīnīto punktu un uzvaru skaita "Panthers" sāncenšus vēl teorētiski var panākt, apsteigt tos turnīra tabulā vairs nav iespējams, jo gan "Rangers", gan "Canadiens" šosezon pret floridiešiem spēlējuši labāk.

"Panthers" netikšana Stenlija kausa izcīņā nozīmē, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā var palīdzēt Kārlis Skrastiņš un uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš šosezon "Panthers" rindās aizvadīja vienu spēli sezonas sākumā. Sprukts pārstāv Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Ročesteras "Americans", kas arī netiek izslēgšanas spēlēs, taču viņa uzturēšanās ilgums Ziemeļamerikā bija atkarīgs tieši no "Panthers" veiksmēm un neveiksmēm.

Skrastiņš ceturtdienas spēlē laukumā bija 17 minūtes un 33 sekundes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un spēli beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Kārtējās spēlēs aizvadīja arī pārējie divi NHL spēlējošie latvieši. Mārtiņam Karsumam pārtrūka trīs rezultatīvu spēļu sērija, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" ar 2:4 zaudēja Vašingtonas "Capitals". Karsums spēlēja 11 minūtes un 30 sekundes, reizi meta pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderību -1.

Raitis Ivanāns nospēlēja astoņas minūtes Losandželosas "Kings" zaudētajā spēlē pret Vankūveras "Canucks" ar 0:1.

Pirms pēdējām trijām NHL regulārā čempionāta spēļu dienām jau ir zināmas 14 no 16 komandām, kas piedalīsies Stenlija kausa izcīņā. Austrumu konferencē šādas tiesības ir nodrošinājuši Bostonas "Bruins", Vašingtonas "Capitals", Ņūdžersijas "Devils", Filadelfijas "Flyers", Karolīnas "Hurricanes", Pitsburgas "Penguins", Ņujorkas "Rangers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē labāko astotniekā jau tikuši Sanhosē "Sharks", Detroitas "Red Wings", Vankūveras "Canucks", Čikāgas "Black Hawks", Kalgari "Flames" un Kolumbusas "Blue Jackets". Uz pēdējām divām vietām pretendē četras komandas - Anaheimas "Ducks", Sentluisas "Blues" (abas labākā situācijā), Našvilas "Predators" un Minesotas "Wild".

Regulārais čempionāts beigsies 12. aprīlī, bet vēl trīs dienas vēlāk sāksies Stenlija kausa izcīņas spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi