Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Papildināta (11:13) - Pasaules čempionātā bez Reķa un Bārtuļa; šaubas par vairāku citu hokejistu dalību

Aizsargi Oskars Bārtulis un Arvīds Reķis pasaules čempionātā hokejā Helsinkos nespēlēs pavisam noteikti, atsaucoties uz izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, trešdien ziņo laikraksts Diena

Bārtulim, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja KHL kluba Doņeckas Donbass rindās, ir nopietna cirkšņa trauma, savukārt Reķim, kurš arvien ārstē pirksta lūzumu, esot personīgas dabas problēmas un Helsinkos nespēlēs arī viņš. Jau iepriekš ziņots, ka Guntim Galviņam tiks veikta meniska operācija, pēc kuras aizsargs cer piedalīties cīņā par vietu izlasē. Tikmēr NHL kluba Vinipegas Jets pamatsastāvā pagaidām netiek Artūrs Kulda, kurš ar vienību noslēdzis vienošanos līdz sezonas beigām. Līdz regulārā turnīra beigām Vinipegai vēl 14 spēles, pagaidām komanda atrodas labāko astoņniekā.

Portāls la.lv trešdien vēsta, ka divas līdz trīs nedēļas bez treniņiem jāiztiek vēl vienam izlases kandidātam Jēkabam Rēdliham. Rīgas Dinamo aizsargs gandrīz visu aizvadīto sezonu mocījies ar cirkšņa savainojumu - šobrīd tas ir iekaisis, bet ārsti ieteikuši paņemt pauzi.  "Braukšu uz Ozolniekiem un runāšu ar galveno treneri. Ja viņš teiks, ka pēc šīm divām - trim nedēļām grib redzēt mani treniņos - būšu klāt. Ja ne, tas būs tikai normāli. Galu galā mums pietiek veselu aizsargu, kas var spēlēt," atzina aizsargs.

Problēmas ar veselību ir vēl vienam dinamietim Robertam Bukartam, vēsta sportacentrs.com. Sezonas vidū, vēl spēlējot Liepājas metalurgs komandas sastāvā, uzbrucējs guvis pleca savainojumu. Par spīti tam viņš teicami aizvadīja KHL regulārā čempionāta noslēgumu, bet Cerību kausā kļuva par rezultatīvāko komandā -  13 spēlēs 14 (7+7) punkti. Skaidrība par viņa dalību izlases treniņnometnē būšot tuvākajās dienās.

Baldonieks Dienai apstiprinājis, ka pasaules čempionātā varēs palīdzēt pamatvārtsargs Edgars Masaļskis, kuram arīdzan tikko veikta meniska operācija. Neskaidra ir arī Mārtiņa Karsuma dalība čempionātā - pats hokejists iepriekš izteicies, ka nav pārliecināts par spēlēšanu Helsinkos. Lai gan medijus jau aplidojusi ziņa par Miķeļa Rēdliha nespēlēšanu (atgūstas pēc ceļgala operācijas), ģenerālmenedžeris atzīst, ka jaunākais no brāļiem Rēdlihiem vēl nav teicis kategorisku nē. Tāpat vēl priekšā saruna ar pieredzējušo Aleksandru Ņiživiju, kurš izlasē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atgriezās uz Soču olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Aktuāls ir jautājums par papildinājumu no Ziemeļamerikas - AHL spēlē Zemgus Girgensons un Kristians Pelšs. Iespējams, pavisam drīz viņiem pievienosies arī Kaspars Daugaviņš, kuru NHL klubs Otavas Senators ievietojis neaizsargāto hokejistu sarakstā. 

Pirmais izlases treniņš trešdien Ozolniekos, bet septiņu pārbaudes spēļu cikls 3. un 4.aprīlī sāksies Jindričkovhradecā pret mājiniekiem čehiem. Rīgā spēlēsim ar zviedriem un baltkrieviem, bet pēdējā pārbaude 28.aprīlī Ruānā ar Franciju.

Pirmā spēle PČ 4.maijā pret Krieviju. Turpinājumā tiksies arī ar Somijas, Slovākijas, ASV, Vācijas, Francijas un Austrijas komandām. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kamēr vājākā izlase elites divīziju atstās.

Tikmēr otrajā grupā Stokholmā sacentīsies Čehija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija, Baltkrievija un Slovēnija.

Pērn Teda Nolana vadītā Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās 10.vietā, septiņos mačos tiekot pie diviem panākumiem.

Ziņai pievienota 4.rindkopa! 

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts PČ Helsinkos:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, KHL), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija), Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Kristers Gudļevskis (HK Rīga), Jānis Kalniņš (Liepājas Metalurgs);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Kristaps Sotnieks (Rīgas Dinamo), Oskars Cibuļskis (Rīgas Dinamo), Guntis Galviņš (Rīgas Dinamo), Jēkabs Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Arvīds Reķis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Porejs (Rīgas Dinamo), Rodrigo Laviņš (Rīgas Dinamo), Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Donbass, KHL), Māris Jass (Scorpions, DEL), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Agris Saviels (Kompanion), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija), Artūrs Kulda (Vinipegas Jets, NHL);

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Karsums (Rīgas Dinamo), Gints Meija (Rīgas Dinamo), Vitālijs Pavlovs (Rīgas Dinamo), Andris Džeriņš (Rīgas Dinamo), Gunārs Skvorcovs (Rīgas Dinamo), Māris Bičevskis (Rīgas Dinamo), Roberts Bukarts (Rīgas Dinamo), Elvijs Biezais (Rīgas Dinamo), Juris Upītis (Rīgas Dinamo), Miķelis Rēdlihs (Lokomotiv, KHL), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Aleksandrs Ņiživijs (Lev, KHL), Lauris Dārziņš (AkBars, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Propad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltktrievija), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Kaspars Daugaviņš (Otavas Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oklahomas City Barons, AHL), Zemgus Girgensons (Ročesteras Americans, AHL).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēles

3.aprīlis 17.30* Čehija - Latvija
4.aprīlis 18.15 Čehija - Latvija
7.aprīlis 17.00 Latvija - Zviedrija
8.aprīlis 19.30 Latvija- Zviedrija
19.aprīlis 19.30 Latvija - Baltkrievija
20.aprīlis 17.00 Latvija - Baltkrievija
28.aprīlis 17.00 Francija - Latvija

*Norādīts vietējais laiks. 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi