Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Papildināta (20:56) - Slovākija salauž Francijas pretestību un iekļūst ceturtdaļfinālā

Francijas izlasei tomēr neizdevās pirmo reizi kopš 1995.gada iekļūt pasaules hokeja čempionāta labāko astoņu komandu vidū - izšķirošajā spēlē ar 4:5 nācās atzīt Slovākijas komandas pārākumu. Slovāki, kuri turnīru sāka ar divām neveiksmēm, izcīnīja jau piekto uzvaru pēc kārtas. Savukārt kārtējo sakāvi cieta Vācijas izlase - 1:8 spēlē ar Čehiju, bet ASV grupu turnīru noslēdza ar 5:2 uzvaru pār Šveici.

Slovākija macā gaitā bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, 3:2 un 4:3, bet francūzi visas reizes spēja rezultātu izlīdzināt. Izšķirošie izrādījās KHL klubu Mitišču Atlant pārstāvošā Branko Radivojeviča 51.minūtē gūtie vārti vairākumā - slovāki uzvarēja ar 5:4 un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Francijai šajā spēlē bija nepieciešama uzvara pamatlaikā.

Slovākijas izlasē divi vārti un piespēle Radivojevičam, bet Andrejs Šekera trīs reizes rezultatīvi asistēja partneriem. 

Čehija ar 8:1 lika kapitulēt vāciešiem, tādējādi nodrošinot 3.vietu S grupā. Jau 1.periodā rezultāts kļuva 3:1, bet mača turpinājumā čehi guva vēl piecus bezatbildes vārtus. Divas iemestas ripas Petram Koukalam, bet 1+2 nopelnīja Davids Krejči.  

Pie uzvarām pasaules hokeja čempionāta apakšgrupu pēdējās spēlēs otrdien tika arī Kanādas un Norvēģijas izlases. Tā kanādieši ar 5:1 uzveica Baltkrieviju, nodrošinot 1.vietu H grupā, bet norvēģi ar 6:2 sagrāva Dāniju, izcīnot ceturto uzvaru turnīrā pēc kārtas.

Kanādas - Baltkrievijas mačā rezultātu trešajā minūtē atklāja kanādietis Raiens O'Reilijs, bet pirmās trešdaļas 15.minūtē Baltkrievijai izdevās panākt neizšķirtu, kad precīzs bija Sergejs Kosticins. Tomēr otrās trešdaļas vidū Kanādas izlase piecu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus un ieguva komfortablu vadību 4:1, kas bez problēmām tika nosargāta līdz spēles beigām.

Kopā šajā mačā O'Reilijs guva divus vārtus, bet vēl pa vienai reizei precīzi meta arī Korijs Perijs, Raiens Geclafs un Raiens Nūdžents-Hopkinss.

Norvēģijas izlase tikmēr tika jau pie ceturtā panākuma pēc kārtas. Kaut pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, otrajās 20 minūtēs Norvēģijas hokejisti pilnībā dominēja laukumā, gūstot piecus vārtus un pēc kārtas un iekrājot pārliecinošu pārsvaru 5:0. Trešajā trešdaļā dāņi nespēja apdraudēt Norvēģijas izlases uzvaru.

Uzvarētāju komandas labā pa vieniem vārtiem guva Lāšs Ēriks Spetss, Mortens Asks, Pērs-Oge Skreders, Jūnass Holess, Matss Trīgs un Patriks Tūresens, kura kontā arī trīs rezultatīvas piespēles. Tūresena rēķinā šajā čempionātā ir 16 (6+10) punkti un viņš ir turnīra rezultatīvākais hokejists. Savukārt Dānijas valstsvienībā ar precīziem metieniem izcēlās Mortens Madsens un Mortens Poulsens.

Pasaules hokeja čempionāta rezultāti, 15.maijs

H grupa 

Kanāda – Baltkrievija 5-1
Slovākija – Francija 5-4

ASV – Šveice 5:2

S grupa
Norvēģija – Dānija 6-2
Čehija – Vācija 8-1
Zviedrija - Latvija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČH 2012 KOPVĒRTĒJUMS.

S grupa
1.Krievija 21 punkts (7 spēlēs)
2.Zviedrija 15(6)
3.Čehija 14(7)
4.Norvēģija 13(7)
5.Latvija 6(6)
6.Vācija 6(7)
7.Dānija 4(7)

8.Itālija 2(7)

H grupa
1.Kanāda 19(7)
2.ASV 16 (7)
3.Somija 15(7)
4.Slovākija 15(7)
5.Francija 9(7)
6.Šveice 6(7)
7.Baltkrievija 3(7)
8.Kazahstāna 1(7)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi