Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Koziols atstādināts no Dinamo Rīga priekšsēdētāja amata

Kontinentālās hokeja līgas kluba "Dinamo Rīga" padomes sēdē, pēc savstarpējas vienošanās, pārtrauktas darba attiecības ar valdes priekšsēdētāju Viesturu Koziolu, informē klubs. Par Dinamo valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju iecelts līdzšinējais kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš strādās abos amatos.

V.Koziols pārdevis arī sev piederošās "Dinamo Rīga" akcijas un atzina, ka viņu ar šo komandu vairs nekas nesaista. No hokeja gan viņš nedomā aiziet. Viņš turpinās darboties ar hokeja komandu "Rīga 2000", aģentūrai BNS apliecināja V.Koziols.

Viņš nevēlējās komentēt iemeslus, kāpēc "Dinamo Rīga" padome viņu atlaida. "Tas jautājums nav jāadresē man," viņš atteicās sniegt savu redzējumu par notikušo, kā arī atklāt, vai amata zaudēšana viņam sagādājusi rūgtumu. "Sev piederošās akcijas visas esmu pārdevis, tā ka mani ar Dinamo pašlaik nekas vairs nesaista," norādīja bijušais "Dinamo Rīga" akcionārs.

V.Koziols gan neatklāja, kam pārdevis 12,8% akciju, jo uzskata, ka to labāk izdarīt tai personai, kas šīs akcijas iegādājās.

"Turpmāk es būšu Rīgas Dinamo liels līdzjutējs, sekošu līdzi komandas sniegumam un priecāšos par uzvarām un panākumiem. Esmu pārliecināts, ka komanda būs arī turpmāk un ka tā darbosies veiksmīgi," piebilda nu jau bijušais komandas līdzīpašnieks un amatpersona.

V.Koziols darbosies saistībā ar "Rīga 2000" komandu. Pirms vairākiem gadiem viņš jau bija šā kluba prezidents. "Esmu pārliecināts, ka šī komanda būs arī nākamsezon. Jāskatās, kā būs ar finansēm, ar darba organizāciju, vai tā būs junioru vai pieaugušo komanda. Taču es noteikti palikšu hokejā," aģentūrai BNS uzsvēra V.Koziols, kurš martā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) gada kongresā ar Kirovu Lipmanu pretendēja uz federācijas valdes priekšsēdētāja amatu. Balsošanā pārliecinošu uzvaru guva K.Lipmans.

A/s "Dinamo Rīga" padomes loceklis Juris Savickis uzskata, ka līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Viestura Koziola atbrīvošana no ieņemamā amata nāks par labu klubam, taču sīkāk par otrdien pieņemtā lēmuma iemesliem nevēlējās izteikties.

Savickis norādīja, ka Koziola atbrīvošanu nekādā veidā nevar saistīt ar izteikumiem masu medijos, kad viņš kritizēja Savicki par tā rīcību pēc sezonas pēdējās spēle, kad balvu, kas pienācās Maskavas "Dinamo" labākajam spēlētājam, "Dinamo" padomes loceklis pasniedza tiesnešiem. "Viņš [Koziols] vienā vietā izteicās, ka neatbalsta šādu rīcību, bet pēc kāda laika citā, ka to saprot, taču šādas lietas un izteikumi nevar ietekmēt šādu svarīgu lēmumu pieņemšanu," piebilda Savickis.

Viņš atzina, ka Koziolam līdz šim piederējušos 12,18% akciju iegādājusies "Itera Latvija", kam līdz ar to tagad pieder 51,20% a/s "Dinamo Rīga" akciju.

Otrdien a/s "Dinamo Rīga" padome arī skatījusi jautājumu par nākamās sezonas budžetu. "Izgājām cauri visām budžeta sadaļām, lai būtu skaidrība, cik tērēsim. Konkrētus lēmumus nepieņēmām, taču tagad ģenerālmenedžerim ir lielāka skaidrība, ar kādām summām varēs rēķināties spēlētāju iegādē, treneru atalgojumā un citās sadaļās," piebilda Savickis, sakot, ka nākamās sezonas "Dinamo" budžets būs apmēram līdzīgs šosezon tērētajām summām.

(papildināta ar pēdējām četrām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi