Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Latvijas hokeja izlase sāks gatavošanos pasaules čempionātam

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam Šveicē oficiāli sāks gatavoties nākamās nedēļas beigās, aģentūrai BNS pastāstīja valstsvienības menedžeris Māris Baldonieks.

Uz pirmo treniņu izlases kandidāti pulcēsies 27. martā, taču jau tagad vairāki potenciālie valstsvienības spēlētāji, lai sevi uzturētu formā, apmeklē trenažieru zāli. "Kādi 10-12 puiši, pārsvarā no Rīgas "Dinamo", no sestdienas regulāri iet uz svaru zāli, tā ka gatavošanās jau notiek tagad, taču oficiāli viss sāksies 27. martā," klāstīja Baldonieks.

Uz treniņiem pirms pasaules čempionāta tiks aicināts krietni vairāk spēlētāju nekā uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, kad treneri izsauca tikai 26 spēlētājus. "Manā rīcībā ir garš kandidātu saraksts, jo izlasē ir aicināti ne tikai pieredzējušie spēlētāji, bet arī vairāki jaunie zēni. Piemēram, Cinks, Meija, Bukarts un vēl citi. Varbūt viņi čempionātā nespēlēs, taču ideja ir tāda, ka mums jau tagad jādod viņiem iespēja apostīt lielās izlases gaisotni. Šiem puišiem jādod impulss nākotnei, stimuls turpināt strādāt un progresēt," sacīja Baldonieks, pagaidām gan visu kandidātu sarakstu nenosaucot.

Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz gatavošanās nenotiks Rīgā, bet gan Piņķos, "Inbox.lv" hallē, kur esot visi nepieciešamie apstākļi treniņu procesam. "Piņķos ir viss vajadzīgais treniņiem, un tur nav tik saspiesti kā LSPA hallē, kur gatavojāmies pirms olimpiskās kvalifikācijas," izvēles iemeslus skaidroja Baldonieks un uzsvēra, ka Piņķos kā jau ārpus Rīgas ir mierīgāka atmosfēra, izlasei neviens netraucēs un tā mierīgi varēs strādāt.

Šogad izlases vadība atteikusies arī no ierastās hokejistu izmitināšanas bāzē, ļaujot viņiem treniņprocesa laikā dzīvot mājās. "Viņi pie tām [mājām] jau ir pieraduši, tāpēc Mežaparka bāzē visu laiku dzīvot neplānojam. Izņēmums būs dienu pirms pārbaudes spēlēm un starp tām, jo tad labāk norobežoties no ikdienas rūpēm," skaidroja Baldonieks.

Jau no oficiālo treniņu pirmās dienas kopā ar izlasi būs tās galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš marta sākumā jau bija ieradies Rīgā, taču tad atgriezās savā pastāvīgajā darbā Krievijas klubā Balašihas MVD. Znarokam uz 26. martu ir pasūtīta biļete uz Rīgu.

Latvijas hokeja izlases vadība cer, ka pasaules čempionātā komandai varēs palīdzēt uzbrucējs Mārtiņš Karsums, savukārt par pārējo Ziemeļamerikā spēlējošo Latvijas hokejistu iespējām piedalīties turnīrā Šveicē vēl esot pāragri spriest, aģentūrai BNS norādīja Baldonieks.

"Karsums pats ir pateicis, ka pēc sezonas grib spēlēt izlasē, viņa pārstāvētā komanda un Tampabejas farmklubs izslēgšanas spēlēs netiek, tāpēc lielām problēmām ar viņa pievienošanos nevajadzētu būt," Baldonieks uzskata, ka nevajadzētu rasties tādiem šķēršļiem, lai izlasē rezultatīvi spēlējošais uzbrucējs neaizbrauktu uz Šveici.

Tampabejas "Lightning" regulārais čempionāts beidzas 11. aprīlī, tad Karsumam būs nepieciešamas vairākas dienas, lai nokārtotu tradicionālās formalitātes klubā, bet pēc tam viņš varētu pievienoties izlasei.

Sarežģītāka situācija ir ar citiem Ziemeļamerikā esošajiem Latvijas hokejistiem, jo tas, vai viņi varētu palīdzēt izlasei, būs atkarīgs no viņu pārstāvēto klubu veiksmēm regulāro čempionātu beigu daļā un izslēgšanas spēlēs.

"Mēs gribētu izlasē redzēt gan Skrastiņu, gan Spruktu, Kuldu un Daugaviņu, taču pašlaik vēl nevar konkrēti pateikt, vai viņi varēs palīdzēt. Skrastiņa klubs cīnās par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, Daugaviņš spēlē junioru līgā, taču nav izslēgts, ka viņu izsauc atpakaļ uz AHL klubu. Šajās dienās apzinu reālo situāciju, taču, tikai tuvojoties regulāro sezonu beigām, būs lielāka skaidrība," stāstīja Baldonieks.

Amerikas hokeja līgā (AHL), kur spēlē trīs Latvijas hokejisti, divu aizsargu - Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa - klubi cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos. Jāņa Sprukta pārstāvētā Ročesteras "Americans" šādu iespēju praktiski jau ir zaudējusi.

Pirms došanās uz Šveici, kur Latvijai būs jāspēlē vienā grupā ar Zviedrijas, ASV un Austrijas izlasēm, Rīgā notiks sešas pārbaudes spēlēs. "Arēnā Rīga" 3. un 4. aprīlī viesosies Vācijas izlase, 10. un 11. aprīlī - Francijas izlase un 16. un 17. aprīlī - Slovākijas izlase. Pirmā spēle Bernē Latvijas izlasei notiks 25. aprīlī pret ASV hokejistiem.

(papildināta ar 7.-12.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi