Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

papildināts (16:33) - Rīgas Dinamo nolīgst pērnās sezonas līderi Vilsonu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas Dinamo atgriezies tā kādreizējais kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons, kurš iepriekš šomēnes tika atbrīvots no Čeļabinskas_ Traktor _komandas, informē Rīgas vienība.Vasarā pašlaik 29 gadus vecais centra uzbrucējs Vilsons ar Traktor komandu noslēdza līgumu uz diviem gadiem, taču šīs sezonas 22 spēlēs viņš guva tikai vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles. Turklāt centra uzbrucējs iekrāja iespaidīgi negatīvu lietderības koeficientu -14.

"Es mīlu šo pilsētu. Kad izskanēja piedāvājums atgriezties, ar prieku šo iespēju izmantoju. Esmu patīkami satraukts un ar nepacietību gaidu, kad vārēsim sākt atkārtot pagājušā gada sekmes," sarunā ar Dinamo klubu paudis Vilsons. "Kopvērtējuma tabulā komandas viena otrai seko diezgan cieši, tāpēc pietiks ar pāris uzvarām pēc kārtas, lai atgrieztos cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs."

"Dažbrīd viss vienkārši nenostājas savās vietās un neizdodas atrast pareizos partnerus laukumā," Čeļabinskā pavadīto laiku komentējis kanādietis. "Šajā komandā man neveicās tik labi kā Rīgā, tāpēc ceru drīz atgriezties iepriekšējā līmenī."

Vēl maijā Vilsons vienojās ar Ukrainas klubu Doņeckas Donbass, taču valstī nestabilās situācijas dēļ komanda šosezon KHL turnīrā nespēlē.

Iepriekšējā sezonā Vilsons, pārstāvot Rīgas Dinamo, regulārajā čempionātā 49 spēlēs guva 17 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs vienībā. Pēcāk Gagarina kausa mačos viņš nevarēja komandai palīdzēt muguras savainojuma dēļ.

Vilsonu 2004.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 272.numuru devītajā kārtā izvēlējās Minesotas Wild komanda. Savulaik viņš divas reizes kļuvis par Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionu.

NHL uzbrucējs Vašingtonas Capitals, Kolumbusas Blue Jackets un Nešvilas Predators rindās ir aizvadījis kopumā 39 spēles, gūstot četrus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt AHL līmenī viņam aiz muguras ir 497 mači, kuros gūti 166 vārti un veiktas 197 rezultatīvas piespēles.

Visu savu karjeru līdz pārejai uz Rīgas Dinamo viņš bija spēlējis tikai Ziemeļamerikā.

Pašlaik Rīgas Dinamo ar 26 punktiem 27 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem pēdējo - četrpadsmito - vietu, no labāko astoņnieka atpaliekot jau par 12 punktiem.

Dinamo komanda turpinājumā aizvadīs astoņu mājas spēļu sēriju līdz pat 1.decembrim. Pirmais mačs savā laukumā iecerēts piektdien pret Baltkrievijas klubu Minskas Dinamo, kur vienība centīsies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

Papildināta ar video un spēlētāja komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi