Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pasaules čempionātā, visticamāk, nespēlēs arī Ņiživijs

Pieredzējušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, visticamāk, negatavosies maijā paredzētajam pasaules hokeja čempionātam (PČ), hokejists atzinis sarunā ar Latvijas Avīzi.

Latvijas hokeja izlases treniņnometne Ozolniekos sāksies trešdien un uz to paredzējis doties arī Ņiživijs. Taču tikai tādēļ, lai tiktos ar puišiem un izlases vadību. "Te nav jautājums – gribu vai negribu, man ir savi iemesli. Sezona beidzās 25. februārī. Mēnesis pagājis. Manā vecumā vajadzētu turpināt gatavoties un uzturēt formu, nevar kā 18 gados – paņemt nūju un iet spēlēt. Es pēc sezonas atpūtos, piekārtoju veselību, bija sakrājušās personiskās lietas, kuras vajadzēja izdarīt. It kā jau gribētos spēlēt, bet...," la.lv citēts 36 gadus vecais hokejists.

Ņiživijs pēc 2011.gada pasaules čempionāta valstsvienībai teica ardievas, tomēr februāra sākumā atgriezās uz trim Soču olimpiskā kvalifikācijas turnīra mačiem, palīdzot izlasei izcīnīt ceturto olimpisko ceļazīmi pēc kārtas. Viņš kļuvis arī par Latvijas izlases rekordistu aizvadīto spēļu ziņā (217).

Šo sezonu Ņiživijs sāka Rīgas Dinamo sastāvā (33 spēles, 1+14, koeficients -10), bet janvārī pievienojās Prāgas Lev (7, 1+0, -1). Gagarina kausa 1.kārtā Lev četrās spēlēs piekāpās Maskavas CSKA, Ņiživijam trijos mačos 0+0 un -2 lietderība.

Jau iepriekš par nespēlēšanu pasaules čempionātā paziņojis Miķelis Rēdlihs, kuram tikko veikta ceļgala operācija. Tāpat ķirurģiskas iejaukšanās vēl priekšā Mārtiņam Karsumam (izteicies, ka nav pārliecināts par spēlēšanu PČ), Guntim Galviņam un Oskaram Bārtulim. Savukārt pamatvārsargs Edgars Masaļskis atkopjas pēc nesen pārciestās meniska operācijas.

Pasaules čempionātu Somijas galvaspilsētā Helsinkos Latvijas izlase sāks 4.maijā pret Krievijas hokejistiem, bet turpinājumā tiksies arī ar Somijas, Slovākijas, ASV, Vācijas, Francijas un Austrijas komandām. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kamēr vājākā izlase elites divīziju atstās.

Tikmēr otrajā grupā Stokholmā sacentīsies Čehija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija, Baltkrievija un Slovēnija.

Pērn Teda Nolana vadītā Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās 10.vietā, septiņos mačos tiekot pie diviem panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi