Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

PČ hokejā: Kanāda vienīgajā pārbaudē uzvar čehus, panākumi arī Latvijas pretiniekiem

Latvijas hokeja izlases pretinieces Šveice un Kazahstāna otrdien guva uzvaras pēdējos pārbaudes mačos pirms pasaules čempionāta (PČ).

Šveices izlase ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Vācijas hokejistus. Šveiciešiem izdevās izcīnīt uzvaru, mača gaitā atspēlējoties no rezultātā 0:3. Deniss Holenšteins guva uzvaras vārtus mača papildlaikā, realizējot soda metienu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu noslēdza ar diviem mačiem viesos pret Šveici, piedzīvojot zaudējumus ar 3:4 un 1:2 pagarinājumā.

Tikmēr Kazahstānas hokejisti gatavošanos pasaules čempionātam noslēdza ar 6:3 (2;2, 2:1, 2:0) uzvaru pār Francijas izlasi. Uzvarētājiem pa reizei ar vārtu guvumu izcēlās trīs naturalizētie spēlētāji - kanādieši Naidžels Douss un Dastins Boids, kā arī amerikānis Brendons Bočenskis. Viņi visi trīs debitēs Kazahstānas izlasē gaidāmajā pasaules čempionātā.

Savukārt Čehijas izlase, kas arī būs Latvijas valstsvienības pretiniece pasaules čempionātā, Prāgā ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) zaudēja pasaules čempionei Kanādai, kurai šī bija vienīgā pārbaudes spēle pirms gaidāmā turnīra.

Uzvarētājiem vārtus guva Latvijas hokejista Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo Sabres rindās Raiens O'Railijs, kā arī Mets Dušeins un Konors Makdeivids.

Vēl vienā pārbaudes mačā Somijas hokejisti ar 3:2 (1:1, 1;1, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja ASV valstsvienību.

Divus vārtus, spēlējot skaitliskajā vairākumā, somiem guva Tēmu Pulkinens, bet uzvaru nesošo metienu papildlaikā realizēja Leo Komarovs.

Jau ziņots, ka trešdien paredzēts oficiāli nosaukt Latvijas izlases sastāvu pasaules čempionātam.

Kā zināms, Latvijas hokeja valstsvienībai pasaules čempionātā jāsasniedz pirmais desmitnieks, pirmdien lēma Latvijas Hokeja federācijas valde.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties čempionātam, aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja četras uzvaras.

Zīmīgi, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā nav spējusi iekļūt jau trīs gadus pēc kārtas, bet iepriekšējo sešu čempionātu laikā to paveikusi tikai reizi, kad 2012.gadā meistarsacīkstes noslēdza tieši desmitajā pozīcijā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi