Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

PČ hokejā statistika: Daugaviņš un Dārziņš līdzvērtīgi NHL zvaigznēm

Pasaules hokeja čempionātā Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā noslēdzies apakšgrupu turnīrs. Jau ceturtdien čempionāts turpināsies ar ceturtdaļfinālu spēlēm, bet līdz tam apkoposim labākos spēlētājus un valstsvienību rādītājus, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas hokejistu sasniegtajam. Atšķirībā no saviem ceturtdaļfinālā iekļuvušajiem kolēģiem, mūsējiem vairs iespēju uzlabot statistikas rādītājus* nebūs.

Individuālā statistika

Rezultatīvākie ar septiņos mačos iekrātiem 11 (4+7) rezultativitātes punktiem ir uzreiz trīs vīri: Krievijas izlases uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs, kā arī kanādieši Mets Dušēns un Džeisons Speca. Arī zviedru aizsargam Oliveram Ekmanam-Larsonam 11 punktu, bet mazāk gūto vārtu (2+9). Vēl četriem hokejistiem ir pa 10 punktiem: 8.vietu turnīra rezultatīvāko sarakstā ieņem Latvijas uzbrucējs Lauris Dārziņš (3+7), kurš 30 gadu vecumā aizvadījis līdz šim produktīvāko čempionātu. Turpat netālu 12.vietā ir Kaspars Daugaviņš (5+4), kuram arīdzan labākais turnīrs izlasē. Jāpiebilst, ka pirmajā piecpadsmitniekā abi latvieši ir vienīgie ceturtdaļfinālā neiekļuvušo komandu pārstāvji, bet divdesmitniekā vēl ir vienīgi norvēģis Olimbs (0+8).

Starp vārtu guvējiem Daugaviņš ar piecām ripām ir pat dalītā 4.vietā, bet nepārspēts ar astoņām iemestām ripām pagaidām ir zviedrs Filips Forsbergs. Atšķirībā no latvieša, viņam vēl būs iespēja šo krājumu papildināt. Pa sešiem vārtiem septiņās grupas spēlēs iemeta kanādietis Teilors Hols un amerikānis Broks Nelsons.

Tikmēr Dārziņš dalītu 4.vietu ieņem labāko piespēlētāju sarakstā. Vairāk par Laura un vēl vairāku hokejistu iespētajām septiņām rezultatīvajām piespēlēm spēja iekrāt vien jau minētais Ekmans-Larsons (9) un norvēģis Matiss Olimbs (8).

Guntis Galviņš ar iekrātiem pieciem (1+4) punktiem bija ne tikai viens no rezultatīvākajiem Latvijas izlasē, bet arī astotais starp aizsargiem.

Latvijas hokejistus velti meklēt starp labākajiem iemetienos (kanādietim Dušēnam 71,93%(!) uzvarētu iemetienu) vai lietderības rādītājā (Kanādas aizsargam Džeikam Mazinam tas bija +14), taču iekrātajās soda minūtēs gan. Ar 27 soda minūtēm dalīta 3.vieta mūsu aizsargam Kristapam Sotniekam, 7.vietā meklējams uzbrucējs Jānis Sprukts (25), bet piecpadsmitnieku noslēdz uz spēli ar Franciju diskvalificētais aizsargs Aleksandrs Jerofejevs (12).

Vārtsargu vidū teicamu turnīru aizvadījušais Edgars Masaļskis ieņem 8.vietu - viņš ticis galā ar 90,83% metienu jeb 198 no 218, ielaižot 20 ripas jeb vidēji 2.97 spēlē. Laukumā latvietis pavadīja 403 minūtes un 48 sekundes, kas ir pārliecinoši ilgākais laiks starp visiem turnīra vārtsargiem. Tāpat tieši pa Masaļska sargātajiem vārtiem tika izdarīts visvairāk metienu turnīrā.

Latvijas izlasē punktus bez jau minētajiem Dārziņa (3+7), Daugaviņa (5+4) un Galviņa (1+4) guva abu līderu maiņas partneris Andris Džeriņš (1+1), Miķelis Rēdlihs (1+0), Jānis Sprukts (0+1) un Krišjānis Rēdlihs (0+1). Pārējie laukuma spēlētāji pasaules čempionātā palika bez punktu guvuma.

Labāko lietderības rādītāju Latvijas izlasē iekrāja Daugaviņš un Dārziņš (pa +2), pozitīvs tas arī Galviņam (+1), neitrāls Robertam Bukartam. Pārējiem hokejistiem tas bija negatīvs, sliktāko (-6) iekrājot Maksimam Širokovam, bet Rodrigo Ābolam un Oskaram Cibuļskim pa -5.

Visvairāk metienu pa vārtiem Dārziņam (15 metieni, 3 vārti, 20% precizitāte), Daugaviņam (11 metieni, 5 vārti, 45,45%), M.Rēdliham (9 metieni, 1 vārti, 11,11%), Bukartam (9 metieni, vārtu nav, 0%) un Džeriņam (8 metieni, 1 vārti, 12,5%).

Komandu statistika

Latvija turnīrā realizēja 11 no 115 metieniem jeb 9,57%, kas ir 8.labākais rādītājs turnīrā. Precīzākie izrādījās kanādieši (49 no 288 jeb 17%). Šveice ar 194 metieniem guva vien 12 vārtu, kas ir 6,19% - sliktākais rādītājs. Tikai 0,02% labāks tas izrādījās deviņus vārtus guvušajai Slovēnijai, kas vienlaicīgi ir vājākā izlase uzbrukumā.

Pateicoties pēdējā mačā ar Franciju diviem vairākumā gūtajim vārtiem, Latvija skaitliskā vairākuma realizācijā ieņem augsto 5.vietu - 5 no 22 realizēti jeb 22,73%. Labākie ir krievi (8 no 20 jeb 40%), Kanādai 8 no 25 un 32%. Austrija 17 mēģinājumos tā arī vairākumā nespēja atslēgt pretinieku vārtus.

Mazākumā gan Latvijai vien 13.vieta - no 27 mazākumiem izturēti 20 jeb 74,07%. Ņemot vērā divus lielos noraidījumus, Latvijas kopumā spēlētais laiks mazākumā (50 minūtes un 59 sekundes) ir otrs lielākais turnīrā. Labākie šajā rādītājā somi, kuri visus 16 mazākumus izturēja bez ielaistiem vārtiem. Austrieši 24 mazākumos ielaida tikai vienu ripu - pret Latviju (95,83%). Sliktākie mazākumā slovēņi, kuri bez ielaistiem vārtiem izturēja vien 13 no 20 mazākumiem (65%).

Ar 110 soda minūtēm Latvijas izlase apakšgrupu turnīrā bija otra nedisciplinētākā aiz Francijas (123). Seko Slovākija (95). Slovēnija, Krievija un Kanāda iekrājušas vien pa 42 soda minūtēm.

Pateicoties spēlēšanai A grupā Prāgā, kur bija ne vien krietni lielāka arēna, bet arī jāspēlē pret mājiniekiem čehiem, spēles ar Latvijas izlases dalību bijušas ceturtās apmeklētākās - vidēji 14709 skatītāji mačā. Pirmie, protams, čehi (17344), seko Kanāda (16210) un Zviedrija (15324). Ostravā halle mazākas ietilpības, mājinieki nespēlē, tāpēc B grupā šie rādītāji krietni vien pieticīgāki. Ja Slovākijas, Somijas, ASV un Krievijas spēles vēl spēja pulcēt vidēji vismaz 8000 līdzjutēju, tad Norvēģijas (7571), Slovēnijas (7513), Dānijas (7505) un Baltkrievijas (7462) izlašu mačos šis rādītājs bija vājāks.

Diena.lv jau vēstīja, ka ceturtdaļfinālā tiksies Kanāda - Baltkrievija, ASV - Šveice, Krievija - Zviedrija un Somija - Čehija.

Latvija turnīrā ierindojās 13.vietā, uzreiz aiz Slovākijas, Vācijas, Norvēģijas un Francijas, bet priekšā Dānijai, Austrijai un Slovēnijai. Nākamajā pavasarī Krievijā mūsu hokejisti sāks 20.pasaules čempionātu spēcīgāko sabiedrībā pēc kārtas.

* -IIHF statistika


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi