Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

PČ hokejā statistika: Latvija - nedisciplinētākā, Dārziņš ceturtais labākais snaiperis

Latvijas hokeja izlase septiņos mačos priekšsacīkstēs nopelnījusi visvairāk soda minūšu, kapteinis Lauris Dārziņš ar piecām iemestām ripām ir starp labākajiem vārtu guvējiem, bet Kristers Gudļevskis ieņem 12.vietu pēc atvairīto metienu procenta starp visiem čempionāta vārtsargiem - par šiem un citiem statistikas rādītājiem nelielā apkopojumā. Čempionāts ar ceturtdaļfinālu cīņām turpināsies ceturtdien.

Latvijas izlasei šogad, tāpat kā pērn, septiņās spēlēs izdevās izcīnīt divas uzvaras. Vēl viens punkts pienākas par zaudējumu papildlaikā spēcīgajai Somijai - kopā septiņi punkti un 6.vieta H grupā, bet visā čempionātā Latvijai 11.vieta. Pērn ar sešiem punktiem izdevās aizsniegties līdz 10.vietai. Pēdējos astoņos čempionātos tikai vienu reiz izdevies tikt augstāk - 7.vieta 2009.gadā. Nākamgad Baltkrievijā elitē spēlēsim jau 18.pavasari pēc kārtas, bet februārī izlasi gaida starts Soču olimpiskajā turnīrā.

Rezultatīvākais Latvijai šajā turnīrā bijis kapteinis Lauris Dārziņš (5 vārti+1 piespēle), seši punkti Jānim Spruktam (1+5). Arī trešais rezultatīvākais ir pirmās maiņas uzbrucējs - Mārtiņam Cipulim 2+2. Seko Gints Meija (1+2), Artūrs Kulda (1+1) un Andris Džeriņš (0+2), bet vēl deviņi hokejisti čempionātā iekrāja pa vienam rezultativitātes punktam. Dārziņam arī visvairāk metienu pa vārtiem (31), vēl 20 Cipulim un 16 - Mikam Indrašim.

Čempionāta labāko vārtu guvēju sarakstā Dārziņš kopā ar Krievijas zvaigzni Aleksandru Radulovu dala 4.vietu ar pieciem vārtiem septiņās spēlēs. Biežāk pretinieku vārtsargus pārspējuši vien Krievijas līderis Iļja Kovaļčuks (8), kā arī soms Petri Kontiola un kanādietis Stīvens Stemkoss (pa 6).

Savukārt, starp rezultatīvākajiem turnīrā Lauris ieņem 12.vietu, bet Sprukts ir 21.pozīcijā. Līderis ar 13 (8+5) punktiem septiņās spēlēs ir jau minētais Kovaļčuks.

Ilgāko laiku uz ledus komandā pavadīja aizsargs Krišjānis Rēdlihs - vidēji 24 minūtes un 32 sekundes spēlē. Seko Artūrs Kulda (23:15) un vēl viens aizsargs Kristaps Sotnieks (21:56). Starp uzbrucējiem visvairāk spēlējis Jānis Sprukts (18:30).

Labākais lietderības koeficients komandā (+2) ir uzreiz trim hokejistiem - Dārziņam, Sotniekam un Meijam. Pozitīvs tas ir arī Cipulim un Kobam Jasam (+1), bet Spruktam un Jānim Andersonam neitrāls. Lielākos mīnusus sapelnījuši Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis, K.Rēdlihs un Kulda - visiem pa -5.

Labākais vārtsargs Latvijas izlasē, neapšaubāmi, bija jaunais Kristers Gudļevskis: trijos no četriem mačiem ar viņu vārtos Latvija tika pie punktiem, Gudļevskim vidēji mačā zaudējot 2,22 ripas un atvairot 92,5% metienu (12.rādītājs visā čempionātā).

Čempionāta nedisciplinētāko spēlētāju godu dala Cipulis un Kovaļčuks ar 29 soda minūtēm, bet par divām mazāk vēl trim hokejistiem, arī Armandam Bērziņam. Visā čempionātā Latvijas komanda tika pie 128 soda miūtēm, seko Norvēģija (101) un Zviedrija (90).

Latvija ierindojusies 8.vietā metienu efektivitātē - realizēti 14 no 170 metieniem jeb 8,14%. Pārliecinoši labākā šajā radītājā Krievija (14,8%).

Vairākumā mūsējie realizēja trīs no 24 iespējām jeb 12,5% - tas ir 11.rādītājs. Līderiem šveiciešiem iespaidīgi 36%.

Mazākumā Latvijas izlase ar 77,42% (24/31) izturētu mazākumu ierindojās 12.vietā. Kanāda 20 mazākumos ielaida tikai vienu ripu (95%).

Latvijas vārtsargi pa trim kopumā atvairījuši vien 87,8% pretinieku metienu (180 no 205) - tas ir sliktākais rādītājs čempionātā. Nieka tiesu labāk klājies Austrijai (87,93), bet līderi ar 94,32% ir šveicieši.

Spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos klātienē noskatījušies vidēji 5744 cilvēki (9.rādītājs). Līderi, saprotams, ir organizatori - Somijai 12232 un Zviedrijai 12047. Vienu spēli turnīrā vidēji apmeklējuši 6451 skatītāji.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi