Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pēc teju 50 gadu pārtraukuma neviens Kanādas klubs nesasniedz Stenlija kausa izcīņu

Tikai otro reizi Stenlija kausa izcīņas vēsturē par prestižo Nacionālās hokeja līgas (NHL) trofeju necīnīsies neviens hokeja klubs no Kanādas.

Hokeja dzimtenes septiņas vienības - Monreālas Canadiens, Otavas Senators, Toronto Maple Leafs, Vankūveras Canucks, Vinipegas Jets, Kalgari Flames un Edmontonas Oilers - aizvada neveiksmīgas sezonas un 11 dienas pirms NHL regulārā čempionāta beigām jau oficiāli ir zaudējušas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Līdz šim vienīgais gadījums, kad Kanādas klubi neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, tika fiksēts 1970.gadā, kad NHL vēl spēlēja tikai 12 komandas, kuras bija sadalītas divās divīzijās, bet Kanādu togad pārstāvēja vien divi klubi - Canadiens un Maple Leafs.

Kā pēdējie izredzes tik "play-off" izcīņā trešdien zaudēja Senators hokejisti. Viņi viesos ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Vinipegas Jets, taču pie panākuma tika arī Filadelfijas Flyers, kas mājās ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja līgas līderi Vašingtonas Capitals, dzēšot Kanādas klubam pēdējās cerības tikt starp astoņām labākajām Austrumu konferences komandām.

Pērn Stenlija kausa izcīņā iekļuva pieci Kanādas klubi, savukārt 2014.gadā starp 16 "play-off" dalībniecēm bija tikai viena hokeja dzimtenes komanda - Canadiens, kas šosezon izslēgšanas spēlēs nav tikusi pēc četru gadu pārtraukuma.

Monreālas Canadiens joprojām ir arī pēdējā Kanādas komanda, kura ir izcīnījusi prestižo trofeju, to iegūstot 1993.gadā, pie kausa tiekot 24.reizi kluba vēsturē, kas joprojām ir pārliecinoši labākais rādītājs hokeja prestižākās balvas izcīņas vēsturē.

Jau ziņots, ka šīs sezonas NHL regulārā čempionāta labākās vienības godu jau ir nodrošinājusi Vašingtonas Capitals, kas 76 spēlēs ir izcīnījusi 114 punktus. ASV galvaspilsētas komanda pagaidām ir vienīgā Austrumu konferencē, kas jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Rietumu konferencē pie ceļazīmēm uz Stenlija kausa izcīņu ir tikušas sešas komandas - Dalasas Stars, Sentluisas Blues, Anaheimas Ducks, Losandželosas Kings, Čikāgas Blackhawks un Sanhosē Sharks. Ļoti tuvu tikšanai izslēgšanas spēlēs ir arī Nešvilas Predators un Minesotas Wild.

Kā vēstīts, latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 73 punktiem 77 spēlēs ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā.

Stenlija kausa izcīņā iekļūst pa trīs labākajām komandām no četrām divīzijām, kā arī pa divām nākamajām labākajām abu konferenču vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi