Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pētījums: hokeja čempionātam sekos 75 procenti

75% no Latvijas iedzīvotājiem iecerējuši sekot līdzi Latvijas izlases gaitām pasaules hokeja čempionātā. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma „EURO DATA” pētījums. Pasaules čempionāts sākas ceturtdien Kanādā un pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, spēlējot pret ASV.

49% no aptaujātajiem atzinuši, ka sekos līdzi tikai Latvijas izlases spēlēm, bet vēl 26% interesē čempionāta norise kopumā. Tikai 25% no Latvijas iedzīvotājiem atzinuši, ka hokejs un pasaules čempionāts tos pavisam neinteresē. Raksturīgs, ka vīriešiem vairāk interesē visa hokeja čempionāta norise, kamēr sievietes interesējas tikai par Latvijas izlases gaitām.

77% no hokeja interesentiem atzinuši, ka spēles pārsvarā skatīties mājās pie televizora, kamēr 10% hokeja čempionāta norisei sekos kādā no krodziņiem. 13% no Latvijas hokeja interesentiem atzinuši, ka spēles rezultātu uzzinās no draugiem vai masu medijiem, kamēr tikai 0,2% respondenti atzinuši, ka hokeja čempionātu vēros klātienē – Kanādā.

Vīrieši salīdzinot ar sievietēm biežāk skatās hokeju krodziņos, kamēr sievietes neskatās spēles, bet pajautā, kurš uzvarējis, saviem draugiem. Jo vecāks iedzīvotājs, jo biežāk atbild, ka skatās spēles TV, jo jaunāks – jo biežāk atbild, ka spēles skatīsies krogā. Interesanti, ka krogos hokeju skatīties biežāk izvēlas iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem. Augstāko izglītību jau ieguvušie retāk iet uz krogu, biežāk pajautā saviem draugiem rezultātus.

Visvairāk, jeb 19% Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka Latvija čempionātā varētu iegūt 8 vietu, kamēr 3% ir lieli optimisti un uzskata, ka Latvijas hokeja izlase čempionātā iegūs zelta medaļas.

Gandrīz puse uzskata, jeb 46% uzskata, ka veiksme būs mājinieku – kanādiešu – pusē, kamēr 20% dod priekšroku Zviedrijas izlasei. Trešajā vietā starp favorītiem ieridojusies Čehijas izlase – 12% atzinuši, ka viņuprāt tieši Čehija iegūs zelta medaļas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi