Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Piektdien Sočos: Sāk Dukuri, turpina hokejisti un daudzi citi

Piektdiena, 14.februāris, ir ne tikai visu mīlētāju diena, bet arī viena no Soču ziemas olimpisko spēļu darbīgākajām dienām tieši Latvijas sportistiem, līdzjutējiem un arī žurnālistiem. Šodien arēnās un trasēs dodas Latvijas hokeja izlase un vēl seši mūsu atlēti.

Plkst.10 Latvijas hokeja izlase C grupas otrajā spēlē tiekas ar Čehijas valstsvienību. Pirms četriem gadiem Vankūverā čehiem piekāpāmies pat divreiz - grupā (2:5) un spēlē par vietu ceturtdaļfinālā (2:3 papildlaikā).

1998.gada čempioni vēl pirms astoņiem gadiem tika pie bronzas, bet Vankūverā zaudējums ceturtdaļfinālā somiem (0:2) un 7.vieta. Sočos abas komandas sākušas ar neveiksmi - Latvija tikai pēdējās sekundēs pēc neveiksmīga rikošeta ar 0:1 atzina Šveices pārākumu, bet čehi, nonākuši iedzinējos ar 0:4, beigās piekāpās pasaules čempioniem zviedriem (2:4). Vienus vārtus guva otrs vecākais (41) izlases hokejists Jaromīrs Jāgrs. Kurš ir vecākais? Petram Nedvedam jau 42 - un šī ir olimpiskā debija Čehijas izlasē. Tieši pirms 20 gadiem viņš Kanādas izlases sastāvā Lillehammerē izcīnīja sudraba medaļu.

Edgars Masaļskis spēlē ar Šveici neskaitāmas reizes glāba komandu, kopumā atvairot 38 metienus. Laikraksta Diena korespondents Sočos Māris Zembergs vēsta, ka izlases galvenais treneris Teds Nolans, taujāts par vārtsarga izvēli pret čehiem, atbildes vietā sācis slavēt Masaļski. Šķiet, izvēle ir skaidra. Pēc spēles ar Šveici ceturtdien netrenējās vienīgi Sandis Ozoliņš, bet elkoni sasitušais Lauris Dārziņš pret Čehiju būšot spēlētājs. Uzbrucēju virknējumos galvenā izmaiņa ir Zemgus Girgensona pārcelšana pie Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma. Tikmēr Herberts Vasiļjevs spēlēs kopā ar Miku Indraši un Ronaldu Ķēniņu. Jau sestdienas vakarā spēle pret Zviedriju.

Plkst.12 distanču slēpošanas trasē dosies Arvis Liepiņš (23) un Jānis Paipals (30), sacenšoties 15 km klasiskajā solī. Kopumā 92 dalībnieku vidū 75.starta numurs Liepiņam, bet 82. distancē dosies Paipals. Abi Sočos jau startējuši - Liepiņš ieņēma 66.vietu 30 km skiatlona sacensībās, bet sprintā palika 61.vietā, nekvalificējoties ceturtdaļfinālam. Paipals sprintā ieņēma 71.pozīciju.

Plkst.14.30 pienāks brīdis, kuru, šķiet, visvairāk gaidījuši daudzi Latvijas līdzjutēji. Šķietami drošie medaļu pretendenti skeletonā, brāļi Martins un Tomass Dukuri, centīsies attaisnot favorītu statusu trasē. Brāļi divas sezonas pēc kārtas izcīnījuši pirmās divas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā, tomēr par to vien nepiešķir medaļas Sočos. Godalgu dalīšanā pilnīgi noteikti iesaistīsies mājinieki Aleksandrs Tretjakovs un Sergejs Čudinovs, vācietis Franks Rommels, amerikāņi Metjū Entuāns un Džons Deilijs, kanādietis Džons Feirbērns. Pirmajā braucienā trešais starta numurs Martinam, ceturtais Tomasam. Otrais brauciens plkst.16. Startē 27 dalībnieki. Pirms četriem gadiem Vistleras trasē olimpiskais sudrabs Martinam, bet Tomasam 4.vieta. Šīs abiem ir trešās olimpiskās spēles.

Plkst.16 biatloniste Žanna Juškāne dosies 15 km individuālajā distancē. Žannai pagalam neveicās 7,5 km sprintā - sašauti tikai četri no desmit mērķiem un tikai 79.vieta, kas bija precīzs Vankūverā pirms četriem gadiem iespētā atkārtojums. Tādējādi iedzīšanai kvalificēties viņa nespēja. Juškāne startēs ar 16.numuru. Vankūverā 15 km distancē viņai bija 84.vieta.

Olimpiskā debitante Lelde Priedulēna (20) plkst. 17.40 mēģinās noturēt pēc ceturtdienas pirmajiem diviem braucieniem iegūto 15.pozīciju. Labāko desmitnieks 0,37 sekunžu attālumā, kas skeletonā nav milzu starpība. Otrais un pēdējais mēģinājums plkst. 18.50.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi