Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pirmā pārbaude — pie māsiņām

Rīgas Dinamo gatavošanos sezonai sāks bez uzbrucēja Viktora Bļinova


Nedrīkstam uz nometni vest spēlētājus pirms neesam pārliecinājušies par viņu veselības stāvokli - Rīgas Dinamo hokeja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs uzsver medicīnas lomu pirms sūri grūtā vasaras darba cikla. Ir jau pirmais ārstu pārbaudi neizturējušais dinamietis. Latvijas izlases uzbrucējam Viktoram Bļinovam 25.jūnijā izdarīta potītes operācija, un Mecīnas centra 1 vadītāja Aivara Āra slēdziens ir kategorisks, proti, vēl vismaz pāris nedēļas viņam vajadzētu izvairīties no slidzābaka pielaikošanas. Rīgas Dinamo 15.jūlijā izlidos uz treniņnometni Slovākijas kalnu pilsētiņā Liptovski Mikulāšā.

Pēdējā nedēļā pirms vasaras nometnes Dinamo spēlētāji apstaigā medicīnas kabinetus. Pārbaudes mērķis ir noskaidrot hokejistu veselības stāvokli, lai treneri Juliuss Šuplers, Miroslavs Miklosovičs un Artis Ābols zinātu, kurš kādām slodzēm ir gatavs jau no pirmās dienas un vai kādam nav nopietnākas problēmas. Treneriem par nožēlu pilnā sastāvā komanda treniņus nevarēs uzsākt. Pagājušās sezonas beigās Bļinovam iekaisusi potīte, un bez ķirurģiskas iejaukšanās problēmu neesot bijis iespējams atrisināt. Iespējams, uz pirmo treniņu Viktors arī būtu "uz strīpas", ja vien tūlīt pēc pasaules čempionāta Kanādā nebūtu vilcinājies ar došanos pie ārstiem. Tagad ir tā, ka vajag ieturēt pauzi. Normunds Sējējs atceras, ka līdzīga problēma Rīga-2000 komandā bijusi uzbrucējam Aleksejam Hromčenkovam. "Viņš pasteidzās ar atgriešanos uz ledus, un sanāca vēl sliktāk. Sākās iekaisums, un operāciju vajadzēja izdarīt atkārtoti."

Domājot par spēlētāju veselību un iespējami ātrāku atlabšanu pēc traumām, no kurām neviena sporta spēļu komanda nav pasargāta, kur nu vēl hokeja, Rīgas Dinamo plāno parakstīt sadarbības līgumu ar Mežaparkā bāzēto Medicīnas centru 1. Tajā strādā Latvijā zinošākie speciālisti sporta jomā. Arī traumatologi Valdis Andersons un Kaspars Ruks. Uz pirmo treniņnometni hokejistiem līdzi dosies centra vadītājs Aivars Āris, kuram iekrāta bagātīga prakse darbā ar futbolistiem un basketbolistiem. "Plānojam, ka izbraukumos kopā ar komandu būs viens ārsts, bet uz vietas visus darbus koriģēs Aivars Āris. Ja kādam radīsies nopietnāka problēma, piemēram, kaulu lūzums vai plīsums, tad komandas ārsts nekavējoties sazināsies ar centra speciālistiem, lai pieņemtu optimālāko risinājumu," komandas mediķu darbu ieskicē Sējējs.

Līdz izbraukšanai uz Slovākiju spēlētājiem vēl jāpielaiko arī inventārs. Ilggadējam ekipējama menedžerim Mihailam Šostakam par palīgu strādās spēlētāja karjeru beigušais Aleksejs Hromčenkovs. "Pēc saviem ieskatiem brīvajā laikā spēlētāji var izvēlēties slidas, plecu sargus, nūjas un visu citu spēlēšanai nepieciešamo. Ja kas neder vai neapmierina, lai nekavējoties ziņo, bet uz pirmo ledus treniņu 16.jūlijā inventāram jābūt kārtībā." Zinot, ka jūnijā Rīgas Dinamo valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols no Nike Bauer pārstāvja Latvijā Ata Silavnieka saņēma čeku par 50 000 latiem, inventāra izvēles iespējas dinamiešiem acīmredzot būs ievērojami lielākas nekā Latvijas izlasei.

Sagatavošanās darbs pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) debijas sezonas turpinās arī varas gaiteņos. Viesturs Koziols atgriezies no KHL oficiālā logo prezentācijas Maskavā. Kaimiņzemes interneta atsauksmēs par līgas jauno simboliku izskanējušas tik kritiskas piezīmes (jāatzīst gan, ka pamatoti!), ka līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs otrdien sarīkotajā preses konferencē aiz žēlastības atteicās nosaukt logo autorus un pieļāva iespēju, ka nākotnē iespējama arī logo nomaiņa. Patīkama ziņa no Maskavas pienākusi NTV+ televīzijas paketes klientiem. KHL ar šo televīzijas kompāniju grasās parakstīt sadarbības līgumu. Tiekot domāts arī par speciāla kanāla Naš hokej izveidi. Par līgas spēļu translāciju interese esot arī Ziemeļamerikā. Latvijā piedāvājumu grasoties izskatīt četras kompānijas: LTV7, LNT, TV3 un PBK. Tirgus apstākļos spēcīgākās pozīcījas esot PBK, kuru iespējams redzēt tikai kabeļtelevīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi