Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Podziņš jau šī gada pasaules čempionātā vēlas pārstāvēt Latvijas izlasi

Jaunais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo uzbrucējs Ainārs Podziņš jau šī gada pasaules čempionātā vēlas pārstāvēt Latvijas valstsvienību, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja pats hokejists.

Podziņš pagājušā gada novembra sākumā debitēja Krievijas U-20 otrajā izlasē, palīdzot tai Somijā notikušajā Četru nāciju turnīrā trijās spēlēs svinēt vienu uzvaru.

Turnīrā Podziņš izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem.

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū.

Pagājušā gada sākumā Latvijas Hokeja federācija (LHF), pamatojoties uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem, atklāja, ka Podziņš Latvijas izlasi varētu pārstāvēt no šī gada septembra, kad viņš būtu divus gadus nospēlējis Latvijas komandās.

Savukārt tagad, kad viņš ir pārstāvējis Krievijas U-20 valstsvienību, uzbrucēja pievienošanās Latvijas izlasei kļūs neiespējama, sākotnēji uzskatīja LHF, kas gan tagad šajā jautājumā pieļauj arī citas iespējas.

Arī pats Podziņš atzina, ka vairāku apstākļu sekmīgas sakritības dēļ viņš jau šī gada pasaules čempionātā varētu pārstāvēt Latvijas izlasi.

"Ja viss ritēs veiksmīgi un visi dokumenti būs kārtībā, tad man jau šī gada pasaules čempionātā būs iespēja spēlēt Latvijas izlasē. Protams, gribu pārstāvēt Latvijas valstsvienību - tas man kā sportistam ir izaicinājums," aģentūrai LETA pastāstīja Podziņš.

"Centīšos parādīt savu labāko hokeju un centīšos pieņemt šo izaicinājumu. Tas būs ļoti patīkami, ja Latvijas izlases sastāvā izdosies uzspēlēt šī gada pasaules čempionātā. Taču šobrīd vēl ir par agru par to runāt, jo tagad jākoncentrējas uz spēlēšanu Rīgas Dinamo komandā, jo pēdējās spēlēs man nav sanācis nospēlēt tā, kā varu," atzina Podziņš.

Podziņš uzskata, ka viņš bija pelnījis vietu Krievijas U-20 izlases sastāvā, kas pagājušā gada nogalē un šī gada sākumā piedalījās pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, izcīnot otro vietu.

Podziņš no valstsvienības kandidātu saraksta tika svītrots neilgi pirms Krievijas U-20 izlases došanās uz pasaules čempionāta norises vietu Kanādā, turklāt tas notika tāpēc, ka Krievijas U-20 izlasē viņu noturēja par latvieti, jo Rīgas Dinamo klubā viņš ir reģistrēts ar Latvijas pilsonību. Podziņš uzsvēra, ka tā tas arī ir, jo viņš tomēr ir latvietis.

"Domāju, ka neesmu vājāks par daudziem citiem Krievijas U-20 izlases spēlētājiem, kad devās uz pasaules čempionātu, īpaši ņemot vērā to, ka starp viņiem visiem esmu otrais labākais vārtu guvējs KHL pēc Jevgēņija Kuzņecova. Redzēju spēlētājus un kopā ar viņiem cīnījos par vietu sastāvā, tāpēc uzskatu, ka daudzi bija vājāki par mani," secināja Podziņš.

Tāpat Podziņš atzina, ka viņš pamazām apgūst latviešu valodu. "Ar spēlētājiem un meitenēm cenšos kontaktēties latviski, taču pēc smagām spēlēm, kad esmu noguris, tad nometu visas grāmatas latviešu valodā un vienkārši guļu un atpūšos."

Kā ziņots, savā šī gada otrajā KHL regulārā čempionāta spēlē Rīgas Dinamo sestdien ar rezultātu 2:4 savā laukumā zaudēja līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

"Pieļāvām daudz kļūdu un neizpildījām trenera norādījumus. Ja koncentrētos uz to, ko saka treneris, un izpildītu to, ko mēs varam, tad uzvara būtu mūsu rokās. Bieži zaudējām ripu, un SKA to izmantoja savā labā. Mums bija vārtu gūšanas momenti, taču nespējām tos izmantot. Tagad mums jādomā par nākamo spēli un jāgatavojas izslēgšanas cīņām," par maču pret SKA izteicās Podziņš.

Šosezon 19 gadus vecais Podziņš Rīgas Dinamo sastāvā piedalījies 33 KHL spēlēs, izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 51 punktu 37 spēlēs ieņem septīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi