Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pret līdzvērtīgu pretinieku

Rīgas Dinamo ir laba iespēja KHL čempionātu sākt ar pozitīvu bilanci

PIRMS mēneša pārbaudes spēlē Rīgā izcīnītā uzvara (3:2) un pērn Habarovskas Amur ieņemtā 16.vieta Krievijas superlīgā vieš cerības uz Rīgas Dinamo veiksmīgu startu Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionātā. Otrdien plkst.11 pēc Latvijas laikā Dinamo Habarovskā pirmā spēle ar Amur (tiešraide TV kanālā Planeta Sport).

Rīgas Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers prognozes cenšas apiet ar līkumu, tāpēc tā arī neizdevās izdibināt, kāds trenera vērtējumā varētu būt veiksmīgs pirmais piecu spēļu izbraukums. Parasti viesos iegūti 50 procenti punktu ir gana labs veikums. Čempionāta ievadā Dinamo smagākais pārbaudījums varētu būt nevis pretinieku sniegums laukumā, bet gan pašu spēja pārvarēt neierastos apstākļos. Šķiet, tikai retais no dinamiešiem būs devies laukumā pēc 11 stundu lidojuma, īsa iesildīšanās treniņa un pusdienlaika atpūtas. Nākamajā dienā jau būs otrā spēle, bet, pierēķinot klāt Novokuzņecku un Novosibirsku, septiņās dienās būs jāaizvada piecas spēles. Tas būs arī ceļojums pa laika joslām. Rīgai ar Habarovsku ir 7 stundu starpība, Novokuzņecku — 5, Novosibirsku — 4.

Pārlūkojot abu komandu sastāvus un vasaras spēļu bilances, Dinamo un Amur ir aptuveni viena līmeņa komandas. Kaut arī pārbaudes spēlēm netiek pievērsta liela vērība un sagatavošanās posma tabula (tā ir apskatāma Mitišču Atlant mājaslapā) ne tuvu nav objektīva, zināmu priekšstatu par komandu varēšanu tā tomēr sniedz. Augšgalā ir Atlant, Magņitogorskas Metallurg, Salavat Julajev un SKA — komandas, kurām arī čempionātā prognozē līderpozīcijas. Lejasgalā ir Baris, Minskas Dinamo, Traktor un Ņeftehimik, kurām tiek atvēlētas pastarīša lomas. Rīgas Dinamo ir pa vidu — 12.vietā (Amur — 18.vietā).

Habarovskas komandai pārbaudes spēlē Rīgā sastāvā nebija neviena no četriem leģionāriem, taču viņu uzvārdi nebūt nav tādi, kuri dinamiešiem liktu nodrebēt. Kanādiešu vārtsargs Tailers Moss, kurš tīko pēc Krievijas pases, NHL karjeras laikā (Canucks, Hurricanes, Flames) tomēr bija izteikts otrais numurs. Peters Nīlanders Zviedrijas izlasē pasaules čempionātos nav spēlējis. Domāju, tikai retais būs dzirdējis ASV aizsargu Braisu Lempmenu un kanādiešu uzbrucēju Kailu Vanvigu. Tad jau ticamākdaudz vairāk izteiks Oļegs Belovs, kuram aiz muguras ilga karjera spēcīgos Eiropas klubos. Deviņdesmitajos gados Belovs Krievijas izlases sastāvā spēlēja divos pasaules čempionātos.

Sezonas priekšvakarā Habarovskas apgabala gubernators Viktors Išajevs komandai ir nospraudis mērķi nezaudēt iekarotās pozīcijas. Tas nozīmē, ka jāiekļūst izslēgšanas stadijā jeb labāko sešpadsmitniekā. Galvenais treneris ir Anatolijs Jemeļins, kurš ilgus gadus bija otrais Lada komandā aiz Pjotra Vorobjova. Tāpēc no Amur varam sagaidīt organizētu spēli aizsardzībā.

***

Hokejs

KHL čempionāts

Rīgas Dinamo pirmais izbraukums

2.IX ar Amur

3.IX ar Amur

5.IX ar Metallurg (N)

7.IX ar Sibirj

8.IX ar Sibirj

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi