Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Razgals: Mans mērķis ir tikt uz pasaules čempionātu, tāpēc treniņos daru maksimālo

Treniņos ir smagi jāstrādā un viss jādara maksimāli labi, lai piepildītu savas dzīves mērķi uz tiktu spēlēt uz pasaules čempionātu, uzskata Latvijas hokeja valstsvienības talantīgais kandidāts Frenks Razgals.

Šobrīd 20 gadus vecais Razgals, kurš pretendē uz vietu Latvijas izlases rindās maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, piektdien tika atzīts par valstsvienības trešās treniņu nedēļas uzcītīgāko spēlētāju, saņemot ugunsdzēsēju ķiveri. Tā tiek pasniegta hokejistam, kurš attiecīgajā nedēļā nodemonstrējis savas profesionālās īpašības. Pirms viņa šādu godu izpelnījās pieredzējušie Georgijs Pujacs un Gints Meija, bet tagad atzinība tikusi arī kādam no jaunajiem censoņiem.

"Biju pārsteigts, kad nosauca manu vārdu. Protams, sajūtas ir patīkamas, taču jāturpina strādāt, jo nekas jau vēl nav paveikts. Man visu līdzšinējo dzīvi mērķis bijis tikt uz pasaules čempionātu. Tagad es par to gan nedomāju, jo būs tā kā būs, taču es treniņos daru visu maksimālo, cenšoties izpildīt visu, ko saka treneris. Protams, patīkami, ka treneri uzskata, ka es kaut cik esmu progresējis, taču lai tiktu uz pasaules čempionātu ir jāturpina strādāt vēl smagāk," žurnālistiem piektdien sacīja uzbrucējs.

Izlases rindās Razgals debitēja pērn aprīlī, piedaloties pārbaudes spēlē pret Dāniju, savukārt novembrī viņš piedalījās pārbaudes turnīrā Slovēnijā, aizvadot vēl trīs cīņas, izceļoties arī ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Izlasē debitēju jau pērn, tāpēc esmu jau izjutis un redzējis, kā spēlē citas izlases. Tas man ir neliels plusiņš, taču vienalga ir ļoti daudz lietu, pie kā vēl jāpierod. Teikšu kā ir, treniņi šobrīd ir smagi, bet tas tieši nāk man par labu, jo izlasē ātrumi ir daudz lielāki. Te viss notiek ļoti strauji, lēmumi jāpieņem krietni ātrāk nekā junioru hokejā, kur es nospēlēju visu sezonu. Ar laiku pie tā pierod un jūties arvien labāk. Savukārt atmosfēra komandā ir ļoti laba, jo visi ir draudzīgi, atbalsta un nav nekādu problēmu," apstākļus izlasē raksturoja Razgals.

Izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc piektdienas treniņa uzteica Razgala darba sparu un apņēmību treniņos, norādot, ka viņš treneru un izlases apkalpojošā personāla balsojumā šonedēļ saņēmis lielāko balsu skaitu un tādēļ ticis pie ugunsdzēsēja ķiveres.

Pieaugušo hokejā Razgals debitēja pērn, Rīgas Dinamo rindās piedaloties piecās spēlēs Kontinentālajā hokejā līgā (KHL), kur piecus mačus nospēlēja arī šosezon. Tiesa, spēles laiks viņam bijis minimāls, tāpēc ar rezultativitāti vēl nav izdevies izcelties. Savukārt Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) talantīgais hokejists šosezon 50 spēlēs guva 24 vārtus un atdeva 19 rezultatīvas piespēles, kļūdams par rezultatīvāko Rīgas spēlētāju.

Hokejists norādīja, ka Hārtlija vadībā komanda spēlēs ātru hokeju. "Mēs arī video analīzē daudz skatāmies, kā citas komandas spēlē aktīvu hokeju, kur visi pilda daudz uzdevumus un nekad neapstājas, domājot, ka darbs izdarīts. Treneris uzsver, ka vienmēr jārunā ar saviem partneriem, visu laiku jāskatās, kas notiek laukumā, lai nebūtu nekāda nesaprašanās un visi pilnvērtīgi darītu savu darbu. Tieši šajos treniņos sapratu, ka līdz šim laukumā ar partneriem esmu par maz runājis, jo tas noteikti palīdz un spēlēt patiešām ir daudz vieglāk. Pie tam, mēs runājam latviešu valodā, ko citas komandas diezin vai sapratīs, tāpēc tas jāizmanto," atzina spēlētājs.

Razgals uzsvēra, ka treniņos cenšas klausīties un visu izpildīt, ko saka treneri, arī sīkas nianses. "Katram trenerim ir sava darba metodika. Hārtlijs ir ar ļoti bagātīgu pieredzi Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tāpēc jāklausa viss, ko viņš saka, kam pievērš uzmanību, uz kādām niansēm norāda. Kādas tās ir? Piemēram, viņš saka, lai pievēršam uzmanību nūjas turēšanai. Tā jātur vienā rokā, jo nūja ir hokejista labākais draugs, ar to vienmēr var izglābt kādu situāciju, tāpēc darboties ar to pareizi ir ļoti svarīgi," skaidro Razgals, kurš šosezon piedalījās MHL Zvaigžņu spēlē, kā arī tika atzīts par šīs līgas februāra labāko uzbrucēju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles. Pirmajos mačos Latvija 1. un 2.aprīlī Arēnā Rīga sacentīsies ar Krievijas tā saukto olimpisko izlasi, turpinājumā 7. un 8.aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Latvija 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī Arēnā Rīga tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Top komentāri

Grīziņkalna puika
G
Nu nevajag mums karināt makaronus, tavs mērķis ir NHL un līgums ar daudzām 000000, Pasaules čempionāts ir tikai sevis izrādīšanas līdzeklis, sava veida tirgus placis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi