Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo atkārtoti uzveic divkārtējos Gagarina kausa ieguvējus Maskavas Dinamo (+VIDEO)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo, turpinot pēdējo spēļu izbraukuma sēriju pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, piektdien ar 4:2 (0:1; 2:0; 2:1) otro reizi sezonā pārspēja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Rietumu konferences līdervienību Maskavas Dinamo, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Rīdziniekiem vārtus guva Kristaps Sotnieks, Rustams Begovs, Mārtiņš Cipulis un Pols Šehura, bet mājiniekiem izcēlās Dominiks Graņjāks un Maksims Solovjovs.

Ar 83 punktiem 48 mačos rīdzinieki pakāpušies uz 6.vietu Rietumu konferencē, bet maskavieši ar tikpat mačos nopelnītiem 102 punkti ir konferences un arī visas līgas līderi. Izbraukuma turpinājumā svētdien dinamieši viesosies Kazaņā pie Ak Bars, bet otrdien Ņižņijnovgorodā jātiekas ar Pētera Skudras vadītajiem Torpedo. 2014.gadā dinamieši pagaidām spēlē pēc grafika zaudējums-uzvara, šo secību ievērojot jau 10 spēles pēc kārtas.

Jau mača 1.minūtē pēc Georgija Pujaca noraidījuma rīdzinieki spiesti palikt mazākumā, bet četratā divas minūtes izturēja godam. Atgriezušies pilnos sastāvos, rīdzinieki centās spēlēt ļoti aktīvi, īpašu uzmanību pievēršot viduszonai. Kādā no epizodēm ar labu metienu izcēlās rīdzinieku rezultatīvākais hokejists Kails Vilsons, bet jaunais Aleksandrs Šaričenkovs savā vietā. Tikmēr palēnām iespēlējās arī čempioni, turklāt, Andris Džeriņš ar noraidījumu deva pretiniekiem otru vairākuma realizācijas iespēju. Vairākumā vispirms pēc Konstantīna Gorovikova raidījuma norībēja Telkvista sargāto vārtu stabiņš, bet mirkli vēlāk Dominiks Graņjāks ar patālu metienu atklāja rezultātu. Perioda 14.minūtē Latvijas klubs nopelnīja jau trešo noraidījumu. Kopumā gan rīdzinieki demonstrēja itin atzīstamu sniegumu, tomēr ilgā spēle mazākumā komandu piebremzēja.

Otro trešdaļu ļoti aktīvi sāka abas komandas, maskaviešu uzbrukumā īpaši izceļoties Mārtiņam Karsumam. Drīz vien gan rīdzinieki ceturto reizi palika četratā pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma, arī šoreiz spējot vārtus nosargāt, bet brīdi vēlāk beidzot tika pie iespējas vairākumā. Tajā teicams vārtu guvums no vārtu priekšas Kristapam Sotniekam un 1:1! Mača 35.minūtē kārtējais noraidījums rīdziniekiem (Rustams Begovs), bet uzreiz pēc atgriešanās pilnos sastāvos pats grēkāzis izpirka vainu - pēc kļūdas ātrajā uzbrukumā Begovs tomēr tika pie ripas, izslidoja vārtu priekšā un ar teicamu metienu pārspēja Šaričenkovu. Pašā perioda izskaņā dūres ar pretspēlētāju vēl izvicināja Marsels Haščāks, uzkurinot emocijas trešajam periodam.

Līdzīga cīņa turpinājās arī pamatlaika pēdējās 20 minūtēs, bet ievadā vairāk paveicās rīdziniekiem - teicama Dārziņa piespēle un skaists vārtu guvums Mārtiņam Cipulim. Uzbrucējs precīzs jau otrajā mačā pēc kārtas! Mājinieki nekavējoties metās atspēlēties, sagādājot daudz darba Telkvistam. Perioda vidū pavisam nevajadzīgs noraidījums vidējā zonā Robertam Bukartam un kārtējais mazākums - pavisam maz laika bija nepieciešams maskaviešiem, lai Maksims Solovjovs panāktu 2:3. Tiesa, uzreiz pēc tam noraidījums mājinieku rindās - tas netika izmantots, bet brīdi vēlāk Šehura ātrajā uzbrukumā raidīja ripu Šaričenkova sargāto vārtu tuvajā stūrī un 4:2! Atlikušajā laikā maskavieši vairs neatrada nekādus pretargumentus un piekāpās Latvijas komandai arī otrajā savstarpējā mačā šosezon.

Spēlei Maskavā rīdzinieku treneri pieteica 22 hokejistus – divus vārtsargus, 7 aizsargus un 13 uzbrucējus. Salīdzinot ar iepriekšējo maču, treneri veica izmaiņas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, bet vārtus sargāja Mikaels Tellkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 24.janvāris. Maskava, arēna Lužņiki.

Maskavas Dinamo - Rīgas Dinamo 2:4 (1:0; 0:2; 1:2)

Vārti: 8:56 Graņjāks (Gorovikovs, vair.) 1:0; 28:32 Sotnieks (Vilsons, Dārziņš, vair.) 1:1; 37:19 Begovs (Šehura, Indrašis) 1:2; 46:47 Cipulis (Dārziņš) 1:3; 50:35 Solovjovs (Pestuško, vair.) 2:3; 55:38 Šehura 2:4;

Vārtsargi: Aleksandrs Šaričenkovs - Mīkaels Telkvists

Metieni: 28-16

Soda minūtes: 9-17

Skatītāji: 5746

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#36 Jakub Sedlacek);

Aizsargi: #80 Georgijs Pujacs - #33 Mat Robinson, #6 Arvīds Reķis(C) - #11 Kristaps Sotnieks, #9 Krišjānis Rēdlihs - #16 Jēkabs Rēdlihs, #55 Edgars Siksna;

Uzbrucēji: #77 Marcel Hascak - #38 Paul Szczechura - #70 Miks Indrašis, #90 Lauris Dārziņš - #18 Kyle Wilson - #47 Mārtiņš Cipulis, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #79 Vitālijs Pavlovs, #96 Māris Bičevskis - #7 Rustams Begovs - #13 Gunārs Skvorcovs, #83 Deivids Sarkanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo janvāri

03.01 Ufā ar Salavat Julaev 3:4 OT
05.01 Ņižņekamskā ar Ņeftehimik 2:1 OT
07.01 Magņitogorskā ar Metallurg 2:6
09.01 Čeļabinskā ar Traktor 5:2
13.01 Rīgā ar Admiral 2:5
15.01 Rīgā ar Metallurg (Nk) 4:3 OT
17.01 Rīgā ar Sibirj 2:3
19.01 Rīgā ar Amur 4:1
22.01 Podoļskā ar Vitjaz 2:6
24.01 Maskavā ar Dinamo (M) 4:2
26.01 Kazaņā ar Ak Bars
28.01 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi