Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgas Dinamo "bullīšos" pieveic Donbass, turpinot KHL sezonu

Latvijas klubs Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla izšķirošajā, ceturtajā, spēlē svētdien ar rezultātu 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) piekāpās Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas Donbass.

Tā kā sērijā rezultāts bija neizšķirts 2-2, dueļa uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāka bija Rīgas Dinamo komanda.

Konferences finālā sacentīsies ar Minskas  Dinamo. Sērijas pirmie divi mači tiks aizvadīti nākamajā trešdienā un ceturtdienā Rīgā.

Aizvadītajā mačā rīdziniekiem ar precīzu metienu pamatlaikā izcēlās Roberts Bukarts, bet Donbass komandas labā vārtus guva Sergejs Varlamovs un Dmitrijs Kagarļickis.

Spēli rīdzinieki iesāka neveiksmīgi un Donbass hokejisti realizēja Latvijas kluba nedisciplinētību - sestajā minūtē Varlamovs guva vārtus sešas sekundes pēc tam, kad Rīgas  Dinamo komanda bija izturējusi pirmo mazākumu, bet astotajā minūtē nākamo vairākumu realizēja Kagarļickis, panākot 2:0.

Īsu brīdi pēc otro vārtu zaudējuma noraidīts tika Bārtulis, tomēr ne šo, ne nākamo vairākumu Rīgas  Dinamo komanda nerealizēja. Viena no labākajām iespējām gūt vārtus rīdziniekiem bija piecas minūtes pirms trešdaļas beigām, kad lieliskā izdevībā nokļuva Elvijs Biezais. Viņš gan to nerealizēja, bet vēl pēc brīža Rīgas  Dinamo komanda atkal palika mazākumā. Kopumā labas vārtu gūšanas veidoja arī rīdzinieki, bet pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos.

Otrā trešdaļa sākās samērā līdzīgā cīņā, bet jau ceturtajā minūtē pie vēl viena noraidījuma tika Bārtulis. Šo divu minūšu laikā savas iespējas rīdzinieki nerealizēja, bet pēc sastāvu izlīdzināšanās spēle aktivizējās ar ātriem abu komandu uzbrukumiem. Kopumā rīdziniekiem bija pārsvars, bet rezultāts otrajā trešdaļā tā arī nemainījās.

Trešajā trešdaļā pirmo pusotru minūti rīdzinieki aizvadīja vairākumā, tomēr tā laikā pat neizdarīja nevienu metienu. Pacietīgi veidojot savas iespējas, 48.minūtē rīdziniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, kad precīzs bija Bukarts. Brīdi vēlāk tuvu vārtu gūšanai bija arī Juris Upītis, kas palīdzēja nopelnīt vairākumu.

Kaut Rīgas  Dinamo hokejisti cīnījās aktīvi, rezultāts vairs nemainījās un rīdziniekiem šoreiz neizšķirtu izraut neizdevās.

Tā kā sērija noslēdzās ar rezultātu 2-2, Cerību kausa reglaments paredz, ka uzvarētājs jānoskaidro pēcspēles metienos. Līdz ar to duelis bija labiem paziņām Mārim Jučeram un Krisam Holtam.

Izšķirošo sēriju Donbass spēlētājs Tuomass Kīskinens uzsāka ar metienu garām, bet Miks Indrašis savā mēģinājumā bija precīzs. Turpinājumā Kagarļickis pārliecinoši pārspēja Jučeru, bet arī Bukarta raidījums lidoja vārtos, panākot 2:1. Trešajā metienā Vāclavs Nedorosts nebija precīzs un rīdzinieki varēja svinēt uzvaru.

Rīgas  Dinamo vārtus šajā mačā sargāja Jučers, bet cīņai nebija pieteikti Arvīds Reķis un Raitis Ivanāns.

Kā zināms, Donbass komandā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien rīdzinieki savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, dienu vēlāk uzvarēja ar 4:3, bet sestdien notikušajā trešajā mačā Doņeckā bija pārāki pagarinājumā ar 3:2.

Kā ziņots, pēc Rīgas mačiem Donbass komandā notika vairākas būtiskas izmaiņas. Ceturtdien komandas galvenā trenera posteni salīdzinoši negaidīti atstāja bijušais Rīgas komandas vadītājs Jūliuss Šuplers no Slovākijas, bet piektdien Ukrainas klubs paziņoja par jauna līguma parakstīšanu ar bijušo rīdzinieku vārtsargu Krisu Holtu.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas  Dinamo komanda palika pēdējā, 14.vietā, tāpēc Cerību kausu tā uzsāka ar kvalifikācijas kārtu, kurā pagājušajā nedēļā pārspēja Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas Torpedo. Abu komandu pirmajā mačā Rīgā ar 4:1 pārāki bija mājinieki, bet atbildes spēlē Torpedo uzvarēja ar 4:2, pārtraucot rīdzinieku šosezon pirmo trīs uzvaru sēriju. Līdz ar to kvalifikācijas kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus  Dinamo komandā guva kanādietis Pols Šekura.

Tikmēr Donbass komanda ieņēma devīto vietu KHL Rietumu konferencē un kvalifikācijas kārtā tai nebija jāpiedalās.

Regulārajā sezonā rīdzinieki ar Ukrainas klubu, kas KHL pievienojās pirms šīs sezonas, aizvadīja divas savstarpējās spēles. 3.oktobrī Doņeckā mājinieki bija pārāki ar 4:2, bet 6.janvārī Donbass klubs uzvarēja arī izbraukumā ar 4:1.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi