Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rīgas Dinamo izcīna pirmo uzvaru sezonā

Latvijas hokeja klubs Rīgas Dinamo sestdien tika pie pirmās uzvaras šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, trešajā spēlē izbraukumā ar 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) uzvarot Kazahstānas vienību Astanas Baris. Latvijas vienības rindās divreiz šajā mačā izcēlās Miks Indrašis, kamēr vienreiz precīzi bija Karls Stolerijs, Denijs Kristo un Gunārs Skvorcovs. Tikmēr Baris labā vārtus guva Kevins Dalmens, Derens Dīcs un Antons Sagadejevs.

Spēle iesākās līdzvērtīgā gultnē, bet sestajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja Krišjānis Rēdlihs. Tiesa, vairākums Baris vienībai bija neveiksmīgs, turklāt pēc nepilnas minūtes tika noraidīts arī Astanas kluba spēlētājs. Mača rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad pēc teicamas Brendona Makmilana piespēles rezultātu atklāja Indrašis.

Pēc pāris minūtēm Makmilans, rīdziniekiem spēlējot vairākumā, par spēli ar augsti paceltu nūju gan saņēma noraidījumu, tomēr pēcāk noraidījumu izpelnījās arī Baris vienības hokejists Romāns Savčenko. Tas Rīgas komandai, spēlējot četri pret trīs, ļāva panākt jau divu vārtu pārsvaru, kad izcēlās Stolerijs. Latvijas klubs atradās uz viļņa un spēlēja diezgan atraisīti, kas vainagojās panākumiem, jo 16.minūtē Makmilans pēc cīņas piespēlēja Indrašim, kurš, dodoties uz vārtiem, ar nūjas neērto pusi pārspēja Baris vārtsargu un panāca jau 3:0.

Līdz ar to šīs sezonas trīs spēlēs Indrašis guvis jau trīs vārtus. Iepriekšējā sezonā, lai gūtu savus pirmos vārtus, uzbrucējam bija nepieciešami 23 mači.

Pirmā perioda beigās par klupināšanu uz noraidīto soliņa devās mājinieku hokejists Lindens Vejs, bet rezultāts vairs nemainījās.

Arī otrās trešdaļas ievadā rīdzinieki tā arī neizmantoja vairākumu, bet pēc tam Baris centās spēlēs agresīvi un radīt spiedienu uz viesu vārtiem, tomēr Rīgas Dinamo hokejisti ar to veiksmīgi tika galā. Pēcāk Astanas vienība nomierinājās un jau demonstrēja krietni pieticīgāku sniegumu, vien retu reizi spējot ielauzties pretinieku uzbrukuma zonā.

Latvijas komanda šajā mačā spēlēja pārliecinoši, bet 28.minūtē vienība nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Lai gan Baris vārtus neguva, tā izdarīja lielu spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, spēlē vairākkārt liekot iesaistīties vārtsargam Džastinam Pītersam. Tiesa, pēc viena bīstama mājinieku uzbrukuma, Rīgas Dinamo metās pretuzbrukumā, kas vainagojās panākumiem, jo ripu starp vārtsarga kājsargiem raidīja Kristo.

Tas lika Baris vienībai veikt vārtsargu rokādi - Henrika Kārlsona vietā stājās Sergejs Kudrjavcevs. Otrās trešdaļas noslēgumā mājinieki gan iespieda Rīgas Dinamo komandu tās aizsardzības zonā, turklāt pusotru minūti pirms pārtraukuma noraidījumu par augsti paceltu nūju saņēma rīdzinieku kapteinis Gints Meija. Astanas vienība šo vairākumu arī izmantoja, vārtus gūstot Dalmenam.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā lielāks pārsvars piederēja Rīgas Dinamo, jo tā bija tikusi pie vairākuma, kas gan palika neizmantots. Savukārt 45.minūtē divu minūšu sodu nopelnīja gados jaunais rīdzinieku uzbrucējs Emīls Ģēģeris, turklāt vairākuma laikā mājinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju. Tas Astanas vienībai vainagojās panākumiem, jo pie atlēkušajās ripas pirmais bija Dīcs, tādējādi 47.minūtē panākot 2:4.

Minūti vēlāk Rīgas Dinamo vēlreiz varēja spēlēt vairāku, bet arī šoreiz to izmantot neizdevās, bet 51.minūtē vēl vienu noraidījumu nopelnīja Ģēģeris. Arī šoreiz Baris vārtsargu mainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr šoreiz tas tik veiksmīgi neizvērtās, jo 53.minūtē uz sāncenšu vārtiem izlauzās Skvorcovs, kurš raidīja ripu tukšajos mājinieku vārtos.

Laukumā turpinājās līdzvērtīga cīņa, turklāt 98 sekundes pirms pamatlaika beigām Rīgas komandas aizsargu kļūdu izmantoja Sagadejevs, kurš pārspēja Pītersu un panāca 3:5. Tiesa, turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, Latvijas klubam nosargājot uzvaru, lai gan noslēgumā mājinieki vēlreiz vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju un pēdējās sekundēs noraidījumu nopelnīja Stolerijs.

Šis panākums Latvijas komandai devis pirmos trīs punktus šajā sezonā, kas komandai ļāvis pakāpties uz septīto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajā mačā rīdzinieki, trešajā trešdaļā nepilnu divu minūšu laikā ielaižot trīs vārtus, izbraukumā ar 1:3 otrdien piekāpās Omskas Avangard. Metoties ceļā ripai, Miķelis Rēdlihs šajā spēlē lauza žokli, kā rezultātā izbraukuma sērija viņam beigusies.

Savukārt sezonas otrajā mačā ceturtdien Latvijas komanda ar 1:2 piekāpās Novosibirskas Sibirj. Šajā spēlē traumas guva Rīgas Dinamo uzbrucēji Koltons Gilīss un Terijs Galjardi, kuri jau atgriezušies Rīgā.

Tikmēr Baris hokejisti jaunajā sezonā pirms tikšanās ar Dinamo bija aizvadījuši vienu spēli - ceturtdien savā laukumā ar 2:0 pieveikts Maskavas Spartak, bet ar trim punktiem divās spēlēs tā tagad Austrumu konferencē ir 11.vietā.

Šo izbraukuma sēriju Rīgas Dinamo noslēgs pirmdien, kad krustos nūjas ar Hantimansijskas Jugra. Pēc tam būs piecu mājas spēļu sērija, kas sāksies 31.augustā ar maču pret Maskavas Spartak.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi