Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgas Dinamo komplektācija finiša taisnē

Komanda jau trenējas, trūkst tikai dažu leģionāru un galvenā trenera. Rīgas Dinamo hokejisti ir uzsākuši gatavošanos KHL čempionāta 9. sezonai, kas sāksies augusta otrajā pusē.

Vasaras pirmā puse atkal pagāja neziņā, jo otro gadu pēc kārtas aktualizējās jautājums - būs vai nebūs Dinamo? Nebija ziņas, ka būtu sameklēta nauda nākamās sezonas budžeta aizpildīšanai. Neticības kamols lielā mērā vijās lielāks arī tāpēc, ka nebija aktivitātes spēlētāju tirgū. Tomēr tā nu gluži nebija, ka Dinamo Rīga ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs būtu sēdējis ofisā, rokas klēpī salicis. Pārrunu rezultātā ar komandu trenējas daži Latvijas spēlētāji ar pasaules čempionāta pieredzi un vairāki jaunāka gadagājuma hokejisti, kuri spēlējuši Ziemeļamerikas junioru līgās.Dinamo ir arī tuvu līguma parakstīšanai ar vairākiem leģionāriem. No pašmāju vadošajiem spēlētājiem komandā nav vairs tikai divu pamatsastāva vīru - aizsarga Kristapa Sotnieka (uz Toljati Lada) un uzbrucēja Andra Džeriņa (uz Čehijas HK Hradec Kralove).

Vārtsarga postenim trīs pretendenti ir noskatīti. Ja pārbaudes spēlēs pēdējais postenis nesagādās raizes, tad RīgasDinamo vārtsargi būs Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Dāvis Grigals. Sējējs pagaidām runā par vārtsargu tandēmu Sedlāčeks - Kalniņš, jo pagājušo sezonu HK Rīga sastāvā aizvadījušajam 17 gadu vecajam Grigalam vēl nav pieredzes pieaugušo hokejā. Čehs Sedlāčeks jau ir pārbaudīta vērtība KHL. Lielā iespēja sevi apliecināt būs Kalniņam, kurš pēc aizbraukšanas no Liepājas Metalurga pēdējās trīs sezonas spēlēja Ungārijas klubos. Kalniņš daudzsološi sevi pieteicis pārbaudes spēlēs Latvijas izlases sastāvā, un viņa darba ētika labi ir zināma Rīgas Dinamo vārtsargu trenerim Jurim Klodānam, kurš pēdējos trīs gadus strādā arī valstsvienībā.

Aizsardzībā paredzami interesanti papildinājumi, tāpēc uz karstām pēdām šajā līnijā nav nepieciešams meklēt ārzemnieku. Ar komandu trenējas pieredzējušais Georgijs Pujacs, kurš divas reizes - 2008. un 2013. gadā - jau ir pievienojies Dinamo komandai un bijis arī kapteiņa statusā. No Ziemeļamerikas mājup grasās atgriezties Ralfs Freibergs, kuram ir divu pasaules čempionātu (PČ) un Soču olimpisko spēļu pieredze. 

Visu rakstu un sarunu ar Normundu Sējēju lasiet trešdienas, 13.jūlija, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīgas Dinamo

Sagatavošanās plāns 2016./2017. gada sezonai
17.-28. VII treniņnometne Valmierā
23. VII pārbaudes spēle ar Toljati Lada
29. VII pārbaudes spēle ar Novosibirskas Sibirj
1.-7. VIII Ņižņijnovgordas apgabala gubernatora kauss 2016 (Ņižņijnovgorodas Torpedo, Kazaņas Ak Bars, Čerepovecas Severstaļ, Ņižņekamskas Ņeftehimik, Jaroslavļas Lokomotiv, Rīgas Dinamo)
1. VIII ar Ņižņijnovgorodas Torpedo
3. VIII ar Kazaņas Ak Bars
4. VIII ar Čerepovecas Severstaļ
5. VIII ar Ņižņekamskas Ņeftehimik
7. VIII ar Jaroslavļas Lokomotiv
14.-18. VIII Dinamo Rīga turnīrs Arēnā Rīga (Rīgas Dinamo, Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars, Minskas Dinamo)
14. VIII ar Minskas Dinamo
15. VIII ar Kazaņas Ak Bars
17. VIII ar Jaroslavļas Lokomotiv
18. VIII spēle par vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi