Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgas Dinamo nespēj atslēgt Ufas Salavat Julaev vārtus un Prāgā spēlēs par 3.vietu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Prāgā trešajā spēlē ceturtdien ar 0:1 piekāpās Krievijas komandu Ufas "Salavat Julajev". Vienīgos vārtus rīdzinieki zaudēja mača 57.minūtē. Piektdien plkst.14 abas komandas tiksies atkārtoti spēlē par 3.vietu Prāgas kausā.

Dinamo treneri šim mačam pieteica divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus. Malā šoreiz palika Rihards Cimermanis, Mets Robinsons, Georgijs Pujacs, Mārtiņš Porejs, Vitālijs Pavlovs, Lauris Bajarūns un Kārlis Ozoliņš. Spēlē piedalījās arī 41 gadu vecais Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš, kuram tas bija pirmais pārbaudes mačs šovasar.

Pirmajā periodā laba iespēja atklāt rezultātu bija Rodrigo Laviņam, taču "Salavat Julajev" vārtsargam Aleksejam Volkovam ripu izdevās atsist. Rīdziniekiem pirmajās 20 minūtēs bija divas izdevības vairākumā, kas gan palika neizmantotas. Komandām cīnoties līdzīgi, bez vārtu guvumiem aizritēja arī viss otrais periods. Kaut gan rīdziniekiem vēlreiz bija iespēja atklāt rezultātu, arī Gintam Meijam neizdevās pārspēt Volkovu. Otrajā periodā trīs reizes noraidījumus izpelnījās Dinamo aizsargs Arvīds Reķis, taču visus mazākumus mūsējie izturēja un rezultāts pēc spēlētām 40 minūtēm vēl nebija atklāts.Trešajā periodā "Dinamo" pārņēma iniciatīvu, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem gan ar Mika Indraša, gan Marsela Hosas gādību. Tomēr nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus līdz pat mača 57.minūtei, kad Deniss Hļistovs izgājienā izrēķinājās ar Rīgas Dinamo vārtsargu Jakubu Sedlāčeku - 0:1. Atlikušajā laikā Dinamo vārtsargu mainīja pret vēl vienu laukuma spēlētāju, tomēr panākt neizšķirtu nespēja.

Plkst.18.30 savā starpā tiksies Kazaņas Ak Bars un Prāgas Lev. Jau zināms, ka piektdienas finālā šīs komandas tiksies vēlreiz.

Prāgas kauss. 2013.gada 15.augusts. Prāga, Tipsport Arena.

Rīgas Dinamo - Ufas Salavat Julaev 0:1 (0:0; 0:0; 0:1)

Vārti: 56:45 Hļistovs (Zinovjevs, Ružīčka) 0:1;

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Aleksejs Volkovs

Metieni: 15-22

Soda minūtes: 8-8

Dinamo: Sedlāčeks (Telkvists); Ozoliņš - Reķis, K.Rēdlihs - Sotnieks, Laviņš - Cibuļskis, Sotnieks; Bukarts - Šehura - Indrašis, Hosa - Vilsons - Cipulis, Ņiživijs - Džeriņš, Meija, Skvorcovs - Kuzmenkovs - Haščāks, Sarkanis.

Kā ziņots, pirmajā mačā pirmdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" komandu, bet "Salavat Julajev" ar 0:1 piekāpās vietējiem Prāgas "Lev" hokejistiem. 

Savukārt otrajā kārtā rīdzinieki ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Lev" komandai, bet abu Krievijas klubu cīņā "Salavat Julajev" ar 1:6 kapitulēja "Ak Bars" hokejistiem. 

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdz vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku. 

Rīgas "Dinamo" kopējos treniņus uzsāka 11.jūlijā, bet no 21.jūlija līdz augusta sākumam atradās treniņnometnē Valmierā. 

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas Piņķos tika pārspēti Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubi Ņeftekamskas "Toros" un Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" attiecīgi ar 8:1 un 3:0. 

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām. 

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo". 

Rīgas Dinamo pirmssezonas pārbaudes spēles (avots - dinamoriga.eu):

2. augusts, Inbox.lv ledus halle Piņķos, DINAMO RĪGA – Ņeftekamskas TOROS 8:1 (3:0, 4:1, 1:0) 

8. augusts, Inbox.lv ledus halle Piņķos, DINAMO RĪGA – Almetjevskas ŅEFTJAŅŅIK 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

12. augusts, Prāga, Kazaņas AK BARS – DINAMO RĪGA 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1)

13. augusts, Prāga, Prāgas LEV – DINAMO RĪGA 4:3 (1:1; 2:1; 0:1; 0:0; 1:0)

15. augusts, Prāga, Ufas SALAVAT JULAEV – DINAMO RĪGA 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

16. augusts, plkst. 14:00, Prāga, Ufas SALAVAT JULAEV – DINAMO RĪGA (EUROSPORT 2);

26. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA – Jaroslavļas LOKOMOTIV (TV6);

27. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA – Kazaņas AK BARS (TV6);

29. augusts, plkst. 20:00, Arēna Rīga, spēle par vietu (TV6).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi