Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgas Dinamo novembri noslēdz ar zaudējumu Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo KHL čempionātā ceturtdien _Arēnā Rīga ar 1:3 piekāpās Gagarina kausa pašreizējiem īpašniekiem Maskavas Dinamo._ Precīzs metiens vairākumā Rīgas kluba rindās padevās Metjū Karlam, bet vārtus viesiem guva Iļja Gorohovs, Deniss Kokarevs un Dmitrijs Pestunovs. Nākamo spēli Rīgas dinamieši aizvadīs 3.decembrī, kad viesosies Čeļabinskā pie Traktor.

Spēli aktīvāk iesāka Rīgas komanda, kas jau pirmajā minūtē izveidoja divas labas vārtu gūšanas iespējas. Viesiem ļoti precīzi nospēlēja tikai 21 gadu vecais vārtsargs Aleksandrs Šaričenkovs, neļaujot laukuma saimniekiem ātri atklāt rezultātu. Turpinājumā spēle izlīdzinājās un vairākās epizodēs savu meistarību spiests demonstrēt bija arī Mikaels Telkvists; kādā no epizodēm Maksima Solovjova mestā ripa norībināja rīdzinieku vārtu stabu. Šāda abpusēji aktīva spēle laukumā ritēja arī turpmākajās minūtēs, tomēr nedaudz bīstamāki bija viesu uzbrukumi. Otro reizi Telkvista sargāto vārtu stabu norībināja Mareks Kvapils perioda 12.minūtē, bet drīz pēc tam uz noraidīto soliņa pirmo reizi mačā devās Leo Komarovs. Vairākusm rīdzinieku izpildījumā nebija slikts, tomēr sodīt viesus par pārkāpumu šoreiz neizdevās. Četras minūtes pirms perioda beigām noraidījumu izpelnījās Raitis Ivanāns. Vairākumā vārtus gandrīz guva Ovečkins, kura mestā ripa noslīdēja pa pašu vārtu līniju, bet uzreiz pēc tam divatā pret Šaričenkovu izskrēja mazākumā esošie rīdzinieki - arī šoreiz nekā. Atlikušās minūtes pirmajā periodā aizritēja aizraujošā cīņā ar vārtu gūšanas momentiem, tomēr rezultātu uz tablo  mainīt neizdevās nevienai no komandām.

Otro periodu ar visai bīstamu metienu no šaura leņķa sāka Niklass Bekstrēms, arī rīdzinieki centās saasināt situāciju viesu vārtu priekšā. Uz brīdi Maskavas komanda mūsējos iespieda savā zonā, bet šo ofensīvu pārtrauca Komarova otrais noraidījums mačā. Šoreiz vairākums mājiniekiem nepadevās, vien pašās tā beigās labs Karla metiens; ar to galā tika Šaričenkovs. Perioda 8.minūtē precīzs no ne visai tālas distances izrādījās viesu aizsargs Iļja Gorohovs, atklājot mača rezultātu. Pavisam neilgu brīdi pēc vārtu zaudējuma noraidījumu izpelnījās Žirū, divas minūtes laukuma samniekiem jāspēlē mazākumā. Lai gan šo pārbaudījumu izturēt izdevās, īsi pēc tam no vārtu priekšas izcēlās Deniss Kokarevs, dubultojot čempionu pārsvaru - 0:2. Atlikušajās minūtēs rīdziniekiem bija labas iespējas atgūt vismaz vienus vārtus, tomēr to vēlreiz paveica viesi. Pēc lieliska Ovečkina individuālā reida ripu no neliela attāluma vārtos raidīja Dmitrijs Pestunovs, panākot jau ļoti nopietno 0:3. Ar šo nepatīkamo rezultātu noslēdzās pirmās 40 minūtes spēlē.

Trešo trešdaļu abas komandas uzsāka gana aktīvi, bet lauzt spēles gaitu rīdziniekiem īsti neizdevās. Perioda 6.minūtē mājinieki tika pie trešā vairākumu mačā - tajā Karsumam bija viena laba izdevība, taču iekritām arī aizsardzībā. Nedaudz vēlāk pie vēl divām minūtēm par rupjību tika viesu aizsargs Janne Jalasvāra, dodot vēl vienu iespēju mājiniekiem. Šoreiz precīzs izrādījās Metjū Karla metiens no zilās līnijas, tiesa, vārtu guvums tika ieskaitītas vien pēc ilgstošas videoatkārtojuma pētīšanas. Viesi gan nekautrējās noteikumus uzreiz pārkāpt vēlreiz, sekojošajā vairākumā pa vārtu stabu trāpīja Daugaviņš. Spēles noslēdzošajās minūtēs rīdzinieki ar čempioniem spēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu, tomēr izlieto ūdeni sasmelt vairs neizdevās - zaudējums ar 1:3. Tieši ar tādu pat rezultātu noslēdzās abu komandu spēle pirms mēneša Maskavā.

Pēc 30 aizvadītām spēlēm Rīgas komandai ir 29 punkti, kas ļauj ieņemt 13.vietu Rietumos. Tikmēr Maskavas Dinamo pēc panākuma atguvuši konferences un visas līgas līderpozīciju - 64 punkti 30 mačos. Nākamo spēli Rīgs Dinamo aizvadīs 3.decembrī, kad viesos tiksies ar Čeļabinskas Traktor.

Treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus; sastāvā atgriezās piecus mačus izlaidušais aizsargs Mets Karls. Uzbrucēju trijniekos arī notika izmaiņas – pirmajā maiņā kopā ar Karsumu un Džonsonu spēlēja Daugaviņš, bet Indrašis kopā ar Džeriņu un Meiju bija trešajā virknējumā. Vārtus sargāja Mikaels Telkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 29.novembris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo - Maskavas Dinamo 1:3 (0:0; 0:3; 1:0)

Vārti: 27:44 Gorohovs (Volkovs) 0:1; 31:45 Kokarevs (Cvetkovs, Mironovs) 0:2; 38:25 Pestunovs (Ovečkins) 0:3; 50:42 Karls (Žirū, Šehura, vair.) 1:3;

Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Aleksandrs Šaričenkovs

Metieni: 30-31

Soda minūtes: 4-10

Skatītāji: 10150

Dinamo: Telkvists (Jučers); Galviņš - Reķis, Laviņš - Porejs, Sotnieks - Karls; Karsums - Džonsons - Daugaviņš, Ņiživijs - Šehura - Žirū, Indrašis - Džeriņš - Meija, Ivanāns - Bičevskis - Ankipāns, Biezais. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Dinamo M 64 (30)*
2.Lokomotiv 58 (30)*
3.SKA 61 (29)
4.CSKA 54 (29)
5.Slovan 44 (29)
6.Severstaļ 43 (29)
7.Torpedo 40 (28)

8.Lev 38 (29)

9.Donbass 37 (30)
10.Atlant 34 (30)
11.Dinamo Mn 33 (29)
12.Vitjaz 32 (29)
13.Dinamo R 29 (30)
14.Spartak 29 (29)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Dinamo kalendārs

25.11 Ufā ar Salavat Julaev 3:7
29.11 Rīgā ar Dinamo M 1:3
03.12 Čeļabinskā ar Traktor
05.12 Magņitogorskā ar Metallurg
07.12 Jekaterinburgā ar Avtomobilist
09.12 Minskā ar Dinamo Mn
19.12 Rīgā ar Baris
22.12 Rīgā ar Avangard
24.12 Rīgā ar Jugra
27.12 Čerepoveca ar Severstaļ
29.12 Čehovā ar Vitjaz

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi