Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgas Dinamo pagarina līgumus ar Džeriņu, Cibuļski un Pavlovu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo piektdien paziņoja par līguma pagarināšanu ar uzbrucējiem Andri Džeriņu un Vitāliju Pavlovu, kā arī aizsargu Oskaru Cibuļski. Vienība ar šiem spēlētājiem panākusi vienošanos pagarināt kontraktus uz divām sezonām. 

Augumā raženais Pavlovs savu hokejista karjeru sāka, spēlējot Latvijas čempionātā Oļega Znaroka vadītajā LSPA/Rīga komandā, kā arī vienu sezonu Daugavpils "Latgale" sastāvā. 2009.gada vasarā viņš pievienojās "Liepājas metalurgam" un šajā komandā aizvadīja divas sezonas, spēlējot Baltkrievijas un Latvijas čempionātos. 

Pirms 2011./12.gada sezonas Pavlovs pirmo reizi devās leģionāra gaitās, papildinot Kazahstānas kluba Atirau "Beibaris" sastāvu, un kopā ar šo komandu izcīnīja arī Kazahstānas čempiona titulu. 38 regulārā čempionāta spēlēs viņš guva desmit vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet 13 izslēgšanas turnīra mačos izcēlās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 

Pagājušajā sezonā viņš pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai un sākotnēji tika nosūtīts uz Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta komandu Joensū "Jokipojat", tomēr decembra sākumā pievienojās Rīgas "Dinamo" vienībai, 15 regulārā čempionāta mačos izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt daudz rezultatīvāks Pavlovs bija Cerību kausā, 13 mačos izceļoties ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. 

Latvijas izlasē Pavlovs pirmoreiz spēlēja februārī notikušajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bet pašlaik viņš ar valstsvienību devies uz pasaules čempionātu. 

Džeriņš Rīgas "Dinamo" komandai pievienojās 2009./10.gada sezonā pēc divām ļoti rezultatīvām sezonām Ontario hokeja līgā (OHL). KHL viņš līdz šim piedalījies 110 regulārā čempionāta mačos, izceļoties ar 11 gūtajiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. 

Ja pirmās sezonas uzbrucējam nebija rezultatīvas, vairāk nekā pusi no punktiem viņš savāca nupat aizvadītajā sezonā - regulārajā sezonā viņš 52 mačos izcēlās ar astoņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet Cerību kausā Džeriņš 13 cīņās guva trīs vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles partneriem. 

Džeriņš piedalīsies savā ceturtajā pasaules čempionātā Latvijas pieaugušo izlases sastāvā. 

Cibuļskis pēc karjeras sākšanas LSPA/"Rīga" komandā 2008./2009.gada sezonu aizvadīja vienā no spēcīgākajiem Austrijas klubiem Zalcburgas "Red Bull", bet pēdējās četras sezonas jau bijis Rīgas "Dinamo" sastāvā. 

Savas karjeras laikā aizsargs 129 KHL regulārā čempionāta mačos izcēlies ar pieciem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm. 2012./13.gada sezonā Cibuļskis regulārajā čempionātā 38 mačos guva divus vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles, bet Cerību kausā 13 cīņās viņam bija četri vārti un četras piespēles. 

Cibuļskis šajā pavasarī bija pēdējais, kurš tika atskaitīts no Latvijas valstsvienības pirms pasaules čempionāta.
Kā ziņots, jau ceturtdien KHL paziņoja par līguma pagarināšanu ar aizsargu Arvīdu Reķi un kanādiešu uzbrucēju Polu Šekuru. Savukārt aizsargs Guntis Galviņš karjeru turpinās citā KHL klubā Hantimansijskas "Jugra".

Pēc pagājušās sezonas par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši arī vārtsargs Māris Jučers, aizsargi Mārtiņš Porejs, Edgars Dīķis, Rodrigo Laviņš un Andrejs Smirnovs, kā arī uzbrucēji Elvijs Biezais, Aleksandrs Burcevs, kanādietis Džeimijs Džonsons, Miks Lipsbergs un Juris Upītis. 

Neierobežoti brīvā aģenta statuss ļauj brīvi pārcelties uz jebkuru citu komandu. 

Savukārt par ierobežoti brīvajiem aģentiem bija kļuvuši tieši Cibuļskis, Džeriņš, Pavlovs un Šekura.

Ierobežota brīvā aģenta statuss saglabāja klubam pirmtiesības uz spēlētāju. 

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi