Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rīgas Dinamo pagarinājumā uzveic Avtomobilist

Rīgas Dinamo hokejisti sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta šīs sezonas pirmspēdējo mājas spēļu sēriju noslēdza ar grūtu uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 1:0) pār Jekaterinburgas Avtomobilist komandu.

Rīdzinieki spēles laikā divas reizes atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, taču to nenoturēja un sešas sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva viesiem panākt neizšķirtu. Tomēr pagarinājumā veiksme uzsmaidīja laukuma saimniekiem, uzvaras ripu iemetot Mikam Indrašim, kurš šajā mačā atdeva arī divas rezultatīvas piespēles.

Latvijas kluba labā vārtus arī guva Māris Bičevskis, Edgars Kulda un Filips Toluzakovs. Tikmēr mājinieku vārtos Jakubs Sedlāčeks atvairīja 32 no 35 pretinieku metieniem.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, rīdziniekiem sākumā neizmantojot vienu vairākumu. Savukārt desmitajā minūtē mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad no vārtu priekšas kritienā precīzs bija veiksmīgu sezonu aizvadošais Bičevskis, iemetot savus astotos vārtus sezonā. Pirms tam Bičevskis pats arī pārtvēra ripu, bet par asistentu viņam kļuva Indrašis.

Savukārt vēl pēc piecām minūtēm Kulda ar precīzu plaukstas metienu no zonas vidu pārsvaru dubultoja, bet punktu par piespēli nopelnīja Georgs Golovkovs.

Pirmajā atpūtā rīdzinieki devās esot vadībā ar 2:0, taču pagalam smaga viņiem izvērtās cīņas otrā daļa, kurā rīdzinieki īsā laikā četras reizes pārkāpa noteikumus. Ja pirmie divi mazākumi tika izturēti, vēlāk, spēlējot trijatā pret pieciem pretiniekiem, kapitulēja arī Sedlāčeks, kuru ar patālu metienu pārspēja Mihals Čaikovskis. Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki pa pretinieku vārtiem izdarīja tikai divus metienus.

Savukārt trešā perioda piektajā minūtē Toluzakovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru Dinamo vīriem. Krievu leģionārs no iemetiena apļa ar labu plaukstas metienu trāpīja vārtu tālajā augšējā stūrī.

Turpinājumā liels pārsvars piederēja viesiem, kuri 52.minūtē spēja starpību samazināt līdz minimumam. Sedlāčeks šajā epizodē vienu metienu atvairīja, tomēr pie atlēkušās ripas pirmais bija slovēnis Roks Tičars, metot tukšā vārtu stūrī.

Avtomobilist ar lieliem spēkiem devās uz priekšu un beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Dinamo varonīgi aizsargājās un bija tuvu tam, lai iemestu arī ceturto ripu, taču, sestdien 32.dzimšanas dienu atzīmējošais Lauris Dārziņš, nespēja raidīt ripu tukšos vārtos. Uzreiz pēc tam Avtomobilist pārtvēra ripu un straujā uzbrukumā sešas sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 3:3, kad precīzs bija čehs Petrs Koukals.

Savukārt papildlaikā pārsvars bija rīdziniekiem, kuri ieguva iespēju spēlēt arī vairākumā, kuru gan neizmantoja, lai arī iespēju bija ļoti daudz. Tomēr, spēku samēriem uz ledus izlīdzinoties, rīdzinieki guva uzvaras vārtus. Dārziņa mesto ripu nobloķēja pretinieks, taču tā nonāca pie Gunta Galviņa, kurš acīgi pamanīja brīvo Indraši, bet tas no iemetiena apļa neapstādinot ripu to trieca pretinieku vārtos.

Šo mājas spēļu sēriju rīdzinieki, kuri jau ir zaudējuši izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, sāka otrdien, kad ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Hantimansijskas Jugra, tiekot pie savas trešās uzvaras pēc kārtas, taču ceturtdien veiksmīgā sērija pārtrūka, jo Dinamo ar 2:3 zaudēja Astanas Baris komandai no Kazahstānas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi