Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo papildlaikā salauž KHL pastarīšu pretestību (VIDEO, FOTO)

Rīgas Dinamo hokejisti trešdienas vakarā turpināja četru mājas spēļu sēriju, tās otrajā mačā tiekoties ar līgas vājāko klubu Novokuzņeckas Metallurg. Smagā cīņā Dinamo divas reizes atspēlējās, izcīnot panākumu papildlaikā ar 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 1:0). Pēdējo astoņu spēļu laikā šis Arta Ābola vadītajiem hokejistiem bija vien trešais panākums.

Rīdziniekiem divas reizes izcēlās šī mača labākais hokejists Gunārs Skvorcovs, kuram tās bija pirmās iemestās ripas KHL karjerā, vieni vārti Marselam Haščākam, bet uzvaras ripa papildlaika 18.sekundē Polam Šehuram. Viesiem divas ripas iemeta Jevgēņijs Lapenkovs un vienu - Rafaels Ahmetovs.

Ar 77 punktiem 43 spēlēs Dinamo pakāpušies uz 4.vietu Rietumu konferences kopvertējumā.

Maču ļoti aktīvi iesāka abas komandas, tomēr uzspiest savu spēli neizdevās nevienam. Pirmajās minūtēs, lai arī bija daži potenciāli bīstami izgājieni, metieni pārsvarā lidoja vārtiem secen. Drīz vien jau pirmā iespēja vairākumā viesiem pēc Jura Upīša noraidījuma - Metallurg rezultatīvākais hokejsts Jevgēņijs Lapenkovs no vārtu priekšas cauršāva Telkvistu un astoto spēli pēc kārtas dinamieši zaudēja vārtus pirmie. Viesi turpināja uzbrukt un drīz vien varēja gūt arī otros vārtus, tikmēr pretinieku zonā piespēli pārtvēra Rustams Begovs - viņš Iļju Ložkinu pārspēt neprata, bet pie atlēkušās ripas pirmais bija Gunārs Skvorcovs - 1:1! Gunāram pirmā iemestā ripa KHL. Panākuma iedvesmoti, rīdzinieki visiem spēkiem metās uz pretinieku vārtiem, bet pretinieki centās atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem. Tas atmaksājās 16.minūtē, kad līdz Telkvista vārtiem izlauzās viesu uzbrucējs Rafaels Ahmetovs, meistarīgi apspēlējot rīdzinieku mūri - 1:2. Piedevām perioda izskaņā pēc Pola Šehuras pārkāpuma laukuma saimnieki otro reizi palika četratā pret pieciem, bet spēja divas minūtes izturēt. Pēc spēlētām 20 minūtēm nelabvēlīgais 1:2.

Otrās trešdaļas ievadā rīdziniekiem vēl viens mazākums pēc Marsela Haščāka noraidījuma, bet kopumā diezgan liels pārsvars. Izturējuši divas minūtes nevienādos sastāvos, Dinamo guva arī otros vārtus - Skvorcovs atbrīvojās no sedzēja un teicami izmantoja Ložkina kļūdu vārtos. Zīmīgi, ka iepriekš Skvorcovs 52 spēlēs KHL nebija ne reizes pārspējis pretinieku vārtsargus!

Arī šoreiz pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki pamatīgi aktivizējās, piedevām pirmais noraidījums viesu rindās. Lai gan bija visai labas iespējas gūt trešos vārtus, vairākumā Dinamo izpelnījās noraidījumu - uz sodīto soliņa devās rezultatīvākais hokejists Kails Vilsons, bet vēl brīdi vēlāk viesiem skaitliskā sastāva pārkāpums. Noraidījumu virkne gan nenesa nekādas izmaiņas uz tablo - septiņas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām tas aizvien vēstīja 2:2. Tikmēr neilgi pirms perioda noslēguma rīdziniekiem beidzot izdevās izvirzīties vadībā - precīzs metiens vairākumā no vārtu priekšas slovākam Marselam Haščākam. Pats vārtu autors gan septiņas sekundes pirms trešdaļas beigām paspēja izpelnīties arī noraidījumu, tādējādi trešais periods bija jāsāk mazākumā.

Četratā nepilnas divas minūtes izdevās izturēt arī šoreiz, bet viesi pēc inerces vēl labu brīdi kontrolēja ripu mājinieku zonā. Tam sekoja skaists rīdzinieku uzbrukums ar vairākām teicamām izdevībām palielināt rezultāta starpību, tomēr tas neizdevās. Arī turpinājumā dominēja laukuma saimnieki, regulāri radot bīstamus momentus pie Ložkina sargātajiem vārtiem. Tiesa, nepadevās arī viesi un tas atmaksājās nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad Lapenkov otro reizi šajā mačā pārspēja Telkvistu - 3:3. Minūti pirms pamatlaika beigām Telkvists izmisīgā lēcienā glāba Dinamo no zaudējuma, nodrošinot papildlaiku un vismaz vienu punktu.

Papildlaikā jau veiksme uzsmaidīja mājiniekiem - Pols Šehura pēc Mika Indraša piespēles jau 18.sekundē nodrošināja uzvaru dinamiešiem!

Pēc šīs spēles Rīgā viesosies arī Novosibirskas Sibirj (piektdien) un Habarovskas Amur (svētdien). Visticamāk, kādā no šiem mačiem Dinamo sastāvā uz ledus dosies arī Lauris Dārziņš, kurš nupat vienojies ar rīdziniekiem par ilgtermiņa līgumu līdz 2016./2017.gada sezonas beigām.

Spēlei ar Metallurg rīdznieku treneri pieteica 20 hokejistus - divus vārtsargus, 6 aizsargus un 12 uzbrucējus. Pirmajā uzbrucēju trijniekā ar Hosu un Vilsonu spēlēja Juris Upītis, savainoto Arvīdu Reķi aizstāja Rodrigo Laviņš, bet vārtus sargāja zviedrs Mīkaels Tellkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 15.janvāris. Rīga, Arēna Rīga

Rīgas Dinamo - Novokuzņeckas Metallurg 4:3 (1:2; 2:0; 0:1; 1:0)

Vārti: 5:26 Lapenkovs (Valujskis, Maklīns, vair.) 0:1; 9:14 Skvorcovs (Begovs) 1:1; 15:20 Ahmetovs (Žafjarovs) 1:2; 25:58 Skvorcovs (Ozoliņš, Bičevskis) 2:2; 36:25 Haščaks (Indrašis, Šehura, vair.) 3:2; 54:21 Lapenkovs Aksjoņenko) 3:3; 60:18 Šehura (Indrašis) 4:3;

Vārtsargi: Mīkaels Telkvists - Ņikita Ložkins

Metieni: 26-22

Soda minūtes: 10-6

Skatītāji: 6160

Dinamo sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#36 Jakub Sedlacek);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #33 Mat Robinson - #80 Georgijs Pujacs, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: #81 Marcel Hossa - #18 Kyle Wilson - #95 Juris Upītis, #77 Marcel Hascak - #38 Paul Szczechura - #70 Miks Indrašis, #71 Roberts Bukarts - #41 Jamie Johnson - #79 Vitālijs Pavlovs, #96 Māris Bičevskis - #7 Rustams Begovs - #13 Gunārs Skvorcovs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo janvāri

03.01 Ufā ar Salavat Julaev 3:4 OT
05.01 Ņižņekamskā ar Ņeftehimik 2:1 OT
07.01 Magņitogorskā ar Metallurg 2:6
09.01 Čeļabinskā ar Traktor 5:2
13.01 Rīgā ar Admiral 2:5
15.01 Rīgā ar Metallurg (Nk) 4:3 OT
17.01 Rīgā ar Sibirj
19.01 Rīgā ar Amur
22.01 Podoļskā ar Vitjaz
24.01 Maskavā ar Dinamo (M)
26.01 Kazaņā ar Ak Bars
28.01 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi