Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgas Dinamo papildlaikā zaudē SKA, LDz kauss ceļo uz Sanktpēterburgu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo ceturtdien Latvijas Dzelzceļa kausa finālmačā ar rezultātu 1:2 (0:1; 0:0; 1:0; 0:1) papildlaikā tomēr piekāpās Sanktpēterburgas SKA, kuriem tā bija jau desmitā uzvara pārbaudes spēlēs pēc kārtas. Vārtus rīdziniekiem guva Kails Vilsons, bet viesiem izcēlās Artemijs Panarins un Aleksejs Poņikarovskijs, kuram uzvaras ripa papildlaikā. SKA Latvijas Dzelzceļa kausā uzvarēja pirmo reizi.

Pirmā perioda sākumā rīdziniekiem bija vismaz divas labas iespējas gūt vārtus - vispirms vārtiem garām meta Roberts Bukarts, bet brīdi vēlāk savu izdevību neizmantoja slovāks Marsels Haščāks. Perioda otrajā pusē "Dinamo" neizmantoja divas minūtes skaitliskā vairākuma spēles, bet uzreiz pēc tā beigām SKA uzbrucējs Artēmijs Panarins pārspēja Mīkaelu Telkvistu, un rīdzinieki nonāca iedzinējos (0:1).

Otrā perioda sākumā "Dinamo" komanda vēlreiz nonāca vairākumā un, lai gan pretinieku vārtus izdevās pamatīgi apdraudēt, SKA vārtsargs Iļja Ježovs palika nepārspēts. Perioda astotajā minūtē viens pret Ježovu izgāja kanādiešu uzbrucējs Pols Šekura, taču viņam neveicās ar uzbrukuma noslēgumu. Perioda otrajā pusē "Dinamo" savā labā nespēja izmantot arī trešo un ceturto vairākuma spēli, lai gan cerīgas epizodes, tajā skaitā Mika Indraša izpildījumā, netrūka.

Trešā perioda sākumā pirmoreiz mačā mazākumā nonāca rīdzinieki, taču tieši šajā laikā izdevās izlīdzināt rezultātu (1:1). Georgijam Pujacam spēcīgi raidot ripu ārā no savas aizsardzības zonas, tā trāpīja pretspēlētājam un mainīja lidojuma virzienu, kā rezultātā nonāca pie kanādiešu uzbrucēja Kaila Vilsona, kurš bija pārāks solo izgājienā pret Ježovu. SKA pēc šī vārtu zaudējuma pārņēma iniciatīvu, taču rezultātu pamatlaikā mainīt nespēja. Pēdējās sekundēs lieliska iespēja kļūt pat mača varoni bija Jurim Upītim, taču ripas metiens no vārtu priekšas nebija sekmīgs.

Finālamača uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kad ceturtajā minūtē precīzs bija Aleksejs Poņikarovskijs, izcīnot uzvaru SKA komandai turnīrā. 

Maču klātienē vēroja 9120 līdzjutēji.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Rīgas Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš, bet Latvijas Dzelzceļa specbalvu saņēma miks Indrašis.

Trešo vietu ceturtdien izcīnīja Prāgas Lev", kas ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Visveiksmīgākais "Lev" hokejistiem bija mača pirmais periods, kad desmitajā minūtē rezultātu atklāja kanādiešu uzbrucējs Ēriks Kristensens, bet 31 sekundi vēlāk precīzs bija Mihals Birners. Pirmā perioda beigās vienus vārtus "Lokomotiv" atguva "Daniils Apaļkovs, taču slovāku aizsargs Jurajs Mikušs "Lev" komandai otrajā periodā atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešajā periodā neviena no komandās vārtus neguva un "Lev" svinēja uzvaru.

Piekto vietu Rīgā notiekošajā turnīrā ceturtdien izcīnīja Minskas "Dinamo" hokejisti, kuri ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzveica Kazaņas "Ak Bars". Pirmās trešdaļas beigās "Dinamo" hokejistus vadībā izvirzīja Aleksejs Jefimenko, bet otrās trešdaļas sākumā Kriss Burks panāca izlīdzinājumu. Uzvaru Minska izrāva vien nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad atzīmējās Dmitrijs Meleško.

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā tās aizvada spēles par vietām ar otras grupas komandām. 

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 3:1 pieveica "Lokomotiv", bet otrajā cīņā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās "Ak Bars". Katra no trim komandām pēc aizvadītām divām spēlēm bija izcīnījusi pa uzvarai, taču visvairāk punkti un iespēja spēlēt finālā ir rīdziniekiem. 

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu. 

Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā. 

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi