Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgas Dinamo pēcspēles metienos piekāpjas Rēdliha pārstāvētajai Lokomotiv vienībai

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai.

Spēles rezultātu 30.minūtē atklāja Andris Džeriņš, bet 58.minūtē izlīdzinājumu panāca Stafans Kronvals. Savukārt pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" cieta neveiksmi ar rezultātu 1:2.

Pirmās trešdaļas pirmajā pusē bīstamākie momenti izveidojās septītajā minūtē, kad pēc Aleksandra Žirū noraidījuma divas vairākuma minūtes nopelnīja mājinieki. Trešdaļas 14.minūtē vēlreiz rīdziniekus mazākumā atstāja Guntis Galviņš, bet šajā laikā mājinieki neko bīstamu neradīja.

Pašā trešdaļas izskaņā pēc Miķeļa Rēdliha noraidījuma pret Miku Indraši jau vairākumā nokļuva Rīgas "Dinamo", pirmajā minūtē iespiežot pretiniekus aizsardzības zonā un izdarot vairākus ļoti bīstamus metienus. Tomēr rezultāts tā arī nemainījās un pirmajās 20 minūtēs rezultāts netika atklāts.

Otrajā trešdaļā pirmās minūtes pārsvars piederēja mājiniekiem, bet piektajā minūtē "Lokomotiv" komanda pie otrā noraidījuma mačā. Šajā laikā bīstamākais moments bija, kad Aleksandram Ņiživijam veiksmīgi tika aizspēlēta ripa līdz tukšam vārtu stūrim, tomēr viņam neizdevās ieraidīt to tālāk.

Rezultātu Rīgas "Dinamo" komandai izdevās atklāt trešdaļas vidū, kad skaisti nospēlēja Gints Meija un atdeva sekmīgu piespēli Džeriņam, kuram izdevās ripu ievirzīt vārtos - 1:0. Jau īsu brīdi vēlāk vārtus izdevās gūt arī pretiniekiem, tomēr šis raidījums netika ieskaitīts, jo brīdi pirms tam bija izgrūsti vārti.

Trešdaļas beigās pārsvars piederēja "Lokomotiv" komandai, turklāt rīdzinieki divas minūtes spēlēja mazākumā Oskara Cibuļska noraidījuma dēļ, bet pēdējā minūtē noraidījumu saņēma arī Mārtiņš Karsums, tomēr rezultāts tā arī nemainījās.

Kaut trešajā trešdaļā sākotnēji atkal pārsvars piederēja mājiniekiem, turpinājumā Rīgas "Dinamo" spēles gaitu izlīdzināja un neļāva pretiniekiem nepārtraukti uzbrukt. Pēdējās minūtēs spēle ritēja ļoti ātri ar abpusējiem pretuzbrukumiem, bet tomēr sekmīgāk nospēlēja "Lokomotiv" vienība un nedaudz vairāk nekā trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc sekmīgas individuālās darbības izlīdzinājumu panāca Kronvals.

Jau pāris sekundes vēlāk mājinieki nopelnīja noraidījumu pret Karsumu. Rīdzinieki spēja izveidot vairākus labus momentus, tomēr neviens tā arī nebija rezultatīvs. Savukārt pamatlaika pēdējās sekundēs pāris reizes labi uzbruka "Lokomotiv" vienība.

Arī papildlaikā cīņa ritēja ar aktīviem abpusējiem uzbrukumiem, bet atkal visveiksmīgākie bija vārtsargi, kas nozīmēja, ka gaidāmi pēcspēles metieni. "Bullīšos" pirmais laukumā devās Ņiživijs, tomēr sekmīgs bija "Lokomotiv" vārtsargs Vitālijs Koļesņiks, bet pēc tam nerezultatīvs bija arī Maksims Truņovs. Otrajā sērijā Roba Šrempa metienu atvairīja Koļesņiks, bet precīzs nebija arī Aleksejs Kručiņins.

Trešajā sērijā skaistus vārtus "Dinamo" labā guva Džonsons, tomēr arī Niklass Hagmans savu iespēju realizēja - 1:1. Turpinājumā "Lokomotiv" rindās precīzs bija Emīls Gaļimovs un rīdzinieku spēlētājam Ņiživijam bija obligāti jāgūst vārti, tomēr viņam neizdevās pārspēt Koļesņiku un rīdzinieki cieta neveiksmi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču Rīgas "Dinamo" sastāvā laukuma spēlētāju vidū izmaiņas nebija notikušas, bet vārtos Mīkaela Telkvista vietā stāvēja Māris Jučers.

Miķelis Rēdlihs spēlēja savas komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā un izveidoja vairākus labus vārtu gūšanas momentus, tomēr palika bez rezultativitātes punktiem. Laukumā viņš pavadīja 20 minūtes un 40 sekundes.

Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz desmito vietu, bet "Lokomotiv" komanda ar 13 punktiem septiņos mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Augusta nogalē abas komandas savā starpā tikās Rīgā notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņā. Sākotnēji mājinieki piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 1:4, bet dienu vēlāk notikušajā finālspēlē revanšējās pretiniekiem ar rezultātu 3:1.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs vēl vienu cīņu, otrdien tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Kā ziņots, šīs sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 2:5 zaudēja zaudēja Mitišču "Atlant" hokejistiem. Šajā spēlē rīdzinieku sastāvā debitēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš komandā spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā.

Rīgas "Dinamo" šosezon spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā. Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi