Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo pēdējā mājas spēlē pirms Olimpiādes pieveic Habarovskas Amur

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pēdējā mājas spēlē pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm svētdien ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pieveica Habarovskas Amur vienību.

Vārtus otrajā trešdaļā Rīgas Dinamo komandas labā guva Mets Robinsons un Džeimijs Džonsons, bet pēdējā minūtē punktu mačam ar precīziem metieniem pielika Kails Vilsons un Pols Šekura.

Jau no pirmajām minūtēm Rīgas Dinamo izdarīja ļoti izteiktu spiedienu uz vienas no līgas vājākajām komandām vārtiem, tomēr neviens no mēģinājumiem nebija rezultatīvs. Pirmos un vienīgos metienus pa vārtiem pirmajā trešdaļā Amur izdarīja vien pēc 14 spēlētām minūtēm, kad mājiniekus mazākumā bija atstājis Arvīds Reķis, kurš atgriezies laukumā pēc kājas traumas izārstēšanas.

Atlikušajā pirmās trešdaļas daļā atkal ļoti izteikts pārsvars piederēja Rīgas Dinamo hokejistiem, bet rezultāts tā arī netika atklāts. Metienu attiecība pirmajā trešdaļā bija 13:2 Rīgas Dinamo labā.

Otrās trešdaļas otrajā minūtē beidzot Rīgas Dinamo atklāja rezultātu - zonā lieliski nocīnījās Miks Indrašis, bet pie pretinieku vārtsarga atsistās ripas nokļuva Robinsons, esot nekļūdīgs. Savukārt vēl četras minūtes vēlāk mājinieki panāca 2:0 - spēcīgu metienu no zilās līnijas izdarīja Georgijs Pujacs, bet ripu vārtu priekšā pielaboja Džonsons.

Cīņas 36.minūtē viesiem vienus vārtus atguva Sergejs Smurovs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens savā KHL karjerā. Kaut trešdaļas beigās Amur hokejisti spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, rezultāts nemainījās un pirms pēdējām 20 minūtēm rīdzinieki bija priekšā ar 2:1.

Trešās trešdaļas sākumā neliela iniciatīva saglabājās Rīgas Dinamo komandai, tomēr tai joprojām bija nedrošs vienu vārtu pārsvars. Trešdaļas beigu daļā lēnām iniciatīvu centās pārņemt Amur hokejisti, tomēr rīdzinieki ne tikai noturēja uzvaru, bet pēdējā minūtē arī pamanījās gūt divus vārtus - sākotnēji ripu tukšos vārtos ieraidīja Vilsons, bet divas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultatīvs bija arī Pols Šekura, cīņai noslēdzoties ar 4:1.

Kopš otrās trešdaļas vidus šajā mačā traumas dēļ vairs nepiedalījās rīdzinieku uzbrukuma līderis Marcels Hosa.

Par labāko spēlētāju Rīgas Dinamo komandā tika atzīts Reķis.

Šīs mājas spēļu sērijas pirmajā mačā rīdzinieki pirmdien ar rezultātu 2:5 piekāpās līgas debitantiem Vladivostokas "Admiral", trešdien ar 4:3 pagarinājumā pieveica līgas pastarīti Novokuzņeckas Metallurg, bet piektdien, laukumā atgriežoties uzbrucējam Laurim Dārziņam, ar 2:3 piekāpās Novosibirskas Sibirj hokejistiem.

Astoņās janvāra spēlēs Dinamo pamīšus tikuši pie četrām uzvarām un četriem zaudējumiem. Tikmēr viens no līgas vājākajiem klubiem Amur piedzīvojis jau septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 27.septembrī Habarovskā pārāki ar 2:1 bija mājinieki.

Turpinājumā rīdziniekiem gaidāmi četri mači izbraukumā, bet pēc tam būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

Ar 80 punktiem 46 spēlēs Latvijas klubs Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpās uz piekto vietu, tomēr no trešās vietas to šķir tikai trīs punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas Lokomotiv atpaliek jau par 11 punktiem, bet vēl par sešiem punktiem mazāk ir devītajā vietā esošajai Mitišču Atlant komandai.

Tikmēr Amur ar 42 punktiem 47 spēlēs joprojām ieņem Austrumu konferences priekšpēdējo, 13.vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas Dinamo.

Rīgas Dinamo komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi