Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo piektais play-off skrējiens. Kā veicies iepriekš?

Rīgas Dinamo hokejisti piektdien sāks savu piekto Gagarina kausa izcīņas kampaņu sešu sezonu laikā, viesos Doņeckā tiekoties ar Donbass. Paraudzīsimies, kā rīdziniekiem izslēgšanas spēlēs klājies iepriekšējos mēģinājumos!

2008./2009. Regulārais čempionāts: 10.vieta, play-off: izstāšanās izslēgšanas turnīra 1.kārtā.

Savā pirmajā KHL sezonā dinamieši iekrāja 86 punktus, samērā pārliecinoši kvalificējoties izslēgšanas cīņām. Jau 1.kārtā pretiniekos varenais Maskavas Dinamo klubs. Ja pirmajās divās spēlēs Maskavā variantu faktiski nebija (0:4, 1:7), Rīgā mūsējie nocīnījās godam, piekāpjoties vien ar 3:4. Zīmīgi, ka spēles gaitā rezultāts toreiz bija pat 3:1 laukuma saimnieku labā, kuriem vārtus guva arī Marsels Hosa un Aleksandrs Ņiživijs. Sērija gan noslēdzās ar 3:0 maskaviešu labā.

2009./2010. Regulārais čempionāts: 13.vieta, play-off: izstāšanās Rietumu konferences pusfinālā.

Gadu vēlāk Dinamo regulārajā sezonā ar 84 punktiem ierindojās 13.vietā KHL, vēlreiz nopelnot tiesības cīnīties par Gagarina kausu. Pirmajā kārtā dinamieši sagādāja īstu sensāciju, sērijā ar 3:1 apspēlējot vienus no titula pretendentiem Sanktpēterburgas SKA. Dinamo pārsteidza spēcīgo pretinieku jau viesos, uzvarot ar 2:0 un 3:1. SKA parādīja zobus pirmajā mačā Rīgā (2:4), taču sērijas ceturtajā spēlē viss notika pēc Dinamo likumiem. Līdz 34.minūtei jau 3:0, tad viesi divas ripas atguva, bet Mārtiņš Karsums pēdējā minūtē raida ripu jau tukšos vārtos, liekot vienam no SKA hokejistiem bezspēcībā triekt nūju pret vārtu konstrukciju. Tā bija īsta sensācija, tomēr tiem, kuri domāja, ka tālāk apspēlēsim visus, nācās vilties.

Pret labi organizēto Balašihas MVD ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu uz komandtiltiņa otrajā kārtā piedzīvots pārliecinošs zaudējums sērijā ar 1:4. Savā laukumā MVD pārsteidza pretiniekus ar 4:1 un 2:0, sekoja rīdzinieku revanšs Arēnā Rīga ar 3:1. Dinamo salūza pēc sērijas ceturtajā spēlē piedzīvotās neveiksmes - komanda nenoturēja divu ripu pārsvaru, piekāpjoties otrajā papildlaikā (4:5). Arī piektajā spēlē uzvarēja MVD un atkal otrajā papildlaikā - 84.minūtē Aleksejs Ugarovs pielika punktu mačam (2:3) un sērijai (1:4). Sīkstie MVD vēlāk aizkļuva līdz pat Gagarina kausa finālam, kur dramatiskā septiņu spēļu sērijā piekāpās Kazaņas Ak Bars, bet pēc sezonas apvienojās ar Maskavas Dinamo

2010./2011. Regulārais čempionāts: 13.vieta, play-off: izstāšanās Rietumu konferences pusfinālā.

Savā trešajā sezonā Dinamo iekrāja 81 punktu, trešo reizi pēc kārtas sasniedzot izslēgšanas turnīru. Jau pirmajā kārtā pretiniekos atkal Znaroks&Co - lai gan viņa vadītās komandas nosaukums ir Maskavas Dinamo, viss kodols sastāv praktiski tikai no pērn labi iepazītajiem MVD hokejistiem. Šoreiz rīdzinieki sāk ar 2:1 uzvaru papildlaikā viesos, bet jau nākamajā mačā 4:8. Rīgā tiek izcīnītas vēl divas uzvaras (5:1, 2:1 papildlaikā), nonākot panākuma attālumā no nākamās kārtas. Sērijas piektajā spēlē Maskavā ar 3:1 uzvar mājinieki. Tagad vai nekad - septīto spēli Rīga nevēlas. Grūtā cīņā rīdzinieki sestā mača trešajā periodā panāk 1:1, bet pirmā papildlaika izskaņā ar rikošeta palīdzību noslēdz sēriju savā labā!

Turpinājums nesolās būt viegls - pretī Rietumu konferences labākā komanda Jaroslavļas Lokomotiv. Un nav jau arī. Lai gan varenā Lokomotiv pirmajā kārtā tikai septiņos mačos nomocījuši Minskas Dinamo, viņi ir neapšaubāmi sērijas favorīti. Pirmā spēle Jaroslavļā noslēdzas ar 4:2 laukuma saimnieku labā, bet otrajā jau revanšējas rīdzinieki - 5:3. Turpinājums Rīgā gan nesekoja - sagrāves ar 4:8 un 2:6, bet sērijas piektajā spēlē Jaroslavļā mājinieki smagā cīņa uzveica viesus papildlaikā ar 5:4. Dinamo šajā spēlē bija vadībā ar 3:1 un 4:2..


Jaroslavļas Lokomotiv konferences finālā piekāpās Mitišču Atlant, šīm spēlēm daudziem kļūstot par pēdējām oficiālajām KHL karjerā. Piecus mēnešus vēlāk traģiskā aviokatastrofā gāja bojā visa komanda, arī Kārlis Skrastiņš, kurš vienībai pievienojās starpsezonā.

2011./2012. Regulārais čempionāts: 15.vieta, play-off: izstāšanās Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

Šoreiz play-off ceļazīmei pietika ar 79 punktiem. Pretinieks? Motivētā Ņižņijnovgorodas Torpedo komanda, kas nupat aizvadījusi savu labāko regulāro sezonu KHL. Lai gan pirmajā spēlē viesos rīdzinieki piedzīvo negaidīti smagu zaudējumu (3:7), otrajā spēj revanšēties (2:1 papildlaikā). Komandu spārno uzvara pirmajā spēlē Rīgā (4:3 PL, Spruktam uzvaras vārti 94.(!) minūtē), iegūstot vadību sērijā, taču savainots pamatvārtsargs Kriss Holts. Māris Jučers darīja visu, kas viņa spēkos, bet ceturtajā mačā Rīgā zaudējums ar 1:4 un sērijā atkal neizšķirts. Tik svarīgajā piektajā mačā ar 4:3 pārāki Torpedo, bet Rīga savā laukumā vēl aizķeras sērijā (3:1). Šajā spēlē laukumā atgriežas apārstētais Holts, bet komanda dodas uz septīto spēli Ņižņijnovgorodā. Sērijas mazrezultatīvākajā mačā jau 6.minūtē rīdzinieki nonāk iedzinējos un trauslais 0:1 uz tablo saglabājas līdz mača pēdējām sekundēm, kad Mihails Varnakovs ieraida ripu tukšos vārtos - viss ir beidzies. Tobrīd neviens nenojauš, ka nākamo play-off cīņu Dinamo aizvadīs tikai divus gadus vēlāk. Torpedo Rietumu pusfinālā vēl nedaudz pakutina nervus topošajiem čempioniem Maskavas Dinamo (sērijā 2:4).

94 minūšu maratons Rīgā


2012./2013. Regulārais čempionāts: 24.vieta, play-off: -

Visu laiku neveiksmīgākajā sezonā (51 punkts) ir tikai divi gaiši brīži - Arta Ābola stāšanās pie komandas stūres un Cerību kausa izcīnīšana, finālsērijā ar 3:1 salaužot Habarovskas Amur pretestību. Turnīrs Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušajiem klubiem risinās pirmo reizi. Vēlāk Dinamo vadība atzīst, ka tieši kausa iegūšana lielā mērā atvieglojusi izvēli par labu Ābolam kā galvenajam trenerim. Vēl gadu vēlāk redzam, ka solis bijis pareizs - 93 punkti regulārajā sezonā ir visu laiku labākais rīdzinieku sasniegums. Play-off vēsturi komanda turpinās rakstīt jau piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi