Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rīgas Dinamo sīvā KHL cīņā zaudē Baris hokejistiem

Cerības uz izslēgšanas turnīru zaudējusī Latvijas komanda Rīgas Dinamo, turpinot priekšpēdējo mājas spēļu sēriju, ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā savā laukumā sīvā cīņā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja Kazahstānas klubam Astanas Baris.

Latvijas vienības labā vārtus guva Miks Indrašis un Lauris Dārziņš, bet vārtos Jānis Kalniņš atvairīja 19 no 22 metieniem.

Latvijs klubs pirmajā periodā nonāca iedzinējos, kad skaitlisko vairākumu izmantoja Romāns Starčenko, kurš bija precīzs no iemetiena apļa. Savukārt otrā perioda 28.minūtē Indrašis panāca izlīdzinājumu, izmantojot Roberta Lipsberga un Māra Bičevska piespēles.

Tomēr turpinājums rīdziniekiem nebija veiksmīgs, jo 36.minūtē Naidžels Douss vairākumā panāca 2:1 viesu labā, bet vēl pēc desmit minūtēm Dastins Boids izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzībā un guva trešos viesu vārtus.

Mača beigās rīdzinieki ķērās pie pēdējā salmiņa un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. To izmantoja Dārziņš, kurš no iemetiena apļa samazināja starpību līdz minimumam, tomēr izglābties no neveiksmes rīdzinieki atlikušajā laikā nespēja.

Šī Dinamo komandai bija otrā spēle trīs mājas spēļu sērijā, kuru Latvijas klubs sāka otrdien, kad ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Hantimansijskas Jugra, tiekot pie savas trešās uzvaras pēc kārtas.

Šīs sērijas noslēdzošo maču Rīgas Dinamo aizvadīs sestdien pret Jekaterinburgas Avtomobilist. Februāra pirmajā nedēļā Latvijas klubs sezonas pēdējā izbraukumā tiksies ar šīm pašām komandām, bet pēc nedēļas pauzes mēneša vidū savā laukumā uzņems Toljati Lada un Ņižņekamskas Ņeftehimik, pret kuru 18.datumā tiks noslēgta sezona.

Iepriekšējās divās nedēļas Dinamo sezonas tālākajā un ilgākajā izbraukumā aizvadīja piecas spēles, izcīnot trīs uzvaras, taču oficiāli zaudējot cerības uz izslēgšanas turnīru.

Abas komandas šīs sezonas savstarpējās spēles aizvada sezonas nogalē. Kopumā vienības KHL spēkojušās 16 reizes, rīdziniekiem uzvarot tikai piecos gadījumos.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas Dinamo aizsargs Uvis Balinskis kļuvis par aizvadītās nedēļas KHL labāko jauno spēlētāju. Šajā sezonā tikai vienreiz kāds Rīgas Dinamo hokejists kādā no pozīcijām nosaukts par KHL labāko spēlētāju - par novembra trešās nedēļas labāko vārtsargu kļuva Jānis Kalniņš.

Dinamo septiņus mačus pirms sezonas beigām ar 52 punktiem 54 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences vienībām. Priekšpēdējā vietā esošā Maskavas Spartak ir astoņu punktu attālumā.

Tikmēr Baris hokejisti guvuši četras uzvaras pēc kārtas un ar 81 punktu 53 mačos Austrumu konferencē ieņem piekto vietu.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas Metallurg sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi