Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgas Dinamo viesos pārliecinoši uzvar Novokuzņeckas Metallurg

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas Dinamo šodien ar uzvaru 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pret Novokuzņeckas Metallurg uzsāka savu tālāko sezonas izbraukumu.

Vārtus mūsējiem guva Gints Meija, Miks Indrašis, Tims Sestito un Miķelis Rēdlihs, bet mājiniekiem vienīgo reizi izcēlās Maksims Kazakovs. Jakubs Sedlāčeks Dinamo vārtos atvairīja 31 metienu.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja Maksims Kazakovs, kurš tieši otrdien tika nosaukts par pagājušās nedēļas labāko uzbrucēju līgā, bet 16.minūtē, realizējot vairākumu, rīdzinieki panāca neizšķirtu 1:1 un vārtu guvums fiksēts Mikam Indrašim. 

Arī otrā trešdaļa sākās līdzīgā cīņā, bet tās gaitu rīdzinieki saasināja, kad sāka spēlēt trijos uzbrucēju virknējumos. Trešdaļas vidū Rīgas Dinamo otro reizi ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Tā laikā tika radītas ļoti bīstamas iespējas, bet šoreiz vārti tomēr netika gūti. Trešdaļas turpinājumā labas vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām, bet rezultāts joprojām palika neizšķirts 1:1.

Trešo trešdaļu krietni sekmīgāk sāka viesi, nepilnu sešu minūšu laikā Meijam un Sestito panākot jau 3:1. Turpinājumā Miķelis Rēdlihs panāca jau 4:1, kas izrādījās mača gala rezultāts.

Rīgas kluba sastāvā spēlei tika pieteikts 21 spēlētājs (divi vārtsargi, seši aizsargi un 13 uzbrucēji), un, salīdzinot ar iepriekšējo maču, notikušas ievērojamas izmaiņas – vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, aizsardzībā trešajā pārī kopā ar Kristapu Sotnieku spēlēja Ēriks Ševčenko, kā arī ir izmainīti pilnīgi visi uzbrucēju trijnieki. 

Rīgas komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #36 Jakub Sedlaček (#30 Joacim Eriksson);

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs (A) - #16 Steven Seigo, #58 Guntis Galviņš - #84 Tomas Kundratek, #11 Kristaps Sotnieks - #3 Ēriks Ševčenko;

Uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (C) - #43 Tim Sestito (A) - #19 Miķelis Rēdlihs, #22 Ville Leino - #87 Gints Meija - #70 Miks Indrašis, #17 Kaspars Saulietis - #55 Felix Schutz - #13 Gunārs Skvorcovs, #32 Edgars Kulda - #21 Armands Bērziņš - #71 Roberts Bukarts, #12 Roberts Locāns. 

Tā kā septembra sākumā Arēnā Rīga risinās Eiropas čempionāts basketbolā, Dinamo pēc pirmā sezonas izbraukuma neaizvada mājas spēles, bet gan devusies otrajā izbraukumā. Tā turpinājumā ceturtdien rīdziniekiem būs mačs pret Novosibirskas Sibir, sestdien agri no rīta tiks aizvadīta spēle pret Habarovskas Amur, bet nākamajā pirmdienā izbraukums tiks noslēgts ar cīņu pret Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas Admiral.

Tikmēr Metallurg sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem, bet pēdējās divās spēlēs tika gūtas uzvaras - vispirms ar 2:1 apspēlēti Maskavas Spartak, bet pēc tam ar 4:3 pārspēti arī iepriekšējās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA.

Otrajā izbraukumā Rīgas vienības treneru kolektīvs līdzi ņēmis 25 hokejistus: vārtsargus - Jūakimu Ēriksonu, Jakubu Sedlāčeku un Nilu Grīnfogeli, aizsargus - Stīvenu Seigo, Tomāšu Kundrāteku, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku, Oskaru Cibuļski, Aleksandru Jerofejevu un Ēriku Ševčenko, kā arī uzbrucējus - Lauri Dārziņu, Timu Sestito, Villi Leino, Miku Indraši, Fēliksu Šicu, Miķeli Rēdlihu, Kasparu Saulieti, Gintu Meiju, Gunāru Skvorcovu, Armandu Bērziņu, Nikolaju Jeļisejevu, Edgaru Kuldu, Robertu Bukartu un Robertu Locānu.

Savukārt Rīgā trenēties palikuši pēc savainojuma atlabstošie uzbrucēji Andris Džeriņš un Māris Bičevskis, kurš šosezon vēl nav piedalījies nevienā spēlē. Džeriņš savainojuma dēļ izlaida sezonas pirmās divas mājas spēles, bet sastāvā atgriezās iepriekšējā izbraukumā, trijos mačos izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc otrdienas mača Rīgas Dinamo ar 11 punktiem sešos mačos pakāpusies uzreiz uz otro pozīciju, jo ir labākā savā divīzijā un piekāpjas tikai otras divīzijas līdere CSKA, kurai ir 14 punkti sešās cīņās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi