Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas Dinamo šovakar pretī stāsies sīkstais pretinieks no Minskas

Mājinieki sajutuši uzvaras garšu, viesi atbrauks izsalkuši. Rīgas Dinamo iepriekšējā KHL čempionāta spēlē izcīnīja pirmo uzvaru sezonā pār Juliusa Šuplera vadīto CSKA (5:3). Nākamie pretinieki Minskas Dinamo divas spēles pēc kārtas ir zaudējuši (2:3 Atlant un 0:3 Torpedo). Spēles sākums Arēnā Rīga trešdien pulksten 19.30. Tiešraide LTV7.

Abas komandas viena otru šovasar iepazinušas jau divas reizes. Dzelzceļa kausa izcīņā Rīgā tika izcīnīta uzvara ar 4:2. Donbasa kausa izcīņā Doņeckā minskieši revanšējās ar 3:2. Šīs spēles vēlreiz apliecināja, ka abu komandu spēku samēri ir stipri līdzīgi. Tikai pirmajā sezonā savā laukumā Rīgas Dinamo izcīnīja uzvaru ar 8:5. Pārējās septiņās KHL čempionāta spēlēs viena no komandām bijusi pārāka par vienu vai divām ripām. 

Minskas komandas čehu treneris Mareks Sikora leģionāru izvēlē balstījies uz KHL pārbaudītām vērtībām. No Ņižņijnovgorodas Torpedo uz Minsku ir pārcēlies kanādietis Čārlzs Linglets. Viņš pagaidām ir arī rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem. Linglets iepriekšējo spēli ar Atlant aizvadīja kopā ar saviem tautiešiem Danielu Korso un Džefu Pletu. Vienu ripu kanādiešu trijnieks iemeta, taču Sikora pēc spēles neslēpa, ka no vadošā trijnieka gaida ražīgāku pienesumu. Otrajā maiņā ir leģionāri no Eiropas – divi čehi Zbiņeks Irgls un Libors Pivko, kā arī soms Tēmu Laine. Ārzemnieki arī nosaka toni uzbrukumā, taču nevajadzētu aizmirst arī Baltkrievijas izlases uzbrucējus Andreju Mihaļovu un Dmitriju Meleško. Abi gan pēdējā spēlē guva nelielus savainojumus. 

Aizsargs Lukašs Krajīčeks Dzelzceļa kausa izcīņā iemeta vienu ripu rīdzinieku vārtos. Pirmajā nedēļā viņš atzīts par KHL labāko aizsargu. Kolorītākā persona aizsardzībā gan ir soms Jere Karalahti. Laukumā viņš ievērību guva ar saviem lielgabala šāvieniem no zilās līnijas. Ārpus laukuma ar sportiskā režīma pārkāpumiem. Šī iemesla dēļ viņam beidzās NHL karjera. Jaroslavs Obšuts KHL Zvaigžņu spēlē izcēlās ar spēcīgāko metienu. Skaitliskajā vairākumā abi grenadieri Obšuts un Karalahti met daudz, bet produktivitāte pagaidām bijusi nulles līmeni. Minskas klubs nav realizējis nevienu no 24 skaitliskā  vairākuma iespējām.

Interesanti būs pavērot, kuram vārtsargam Sikora uzticēsies. Sezonas sākumā treneris kā pirmo numuru izbīdīja kanādieti Kevinu Lalandu. Spēlē pret Torpedo pēc trijās minūtēs ielaistajām trijām ripām Lalande tika nomainīts pret Andreju Mezinu, kurš stājās vārtos arī pēdējā zaudētajā spēlē pret Atlant. Viena ielaista ripa bija uz Mezina rēķina. 

Rīgas Dinamo kontekstā raudzīsim, vai Miķelis Rēdlihs spēs noturēties uz augsti noskaņotās rezultativitātes stīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi