Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rodrigo Ābols noslēdzis divu gadu līgumu ar NHL klubu Panthers

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols noslēdzis divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas Panthers, apstiprinājusi vienība.

Ābols aizvadīja teicamu sezonu Zviedrijas augstākajā līgas (SHL) komandā Orebro, kur 45 spēlēs guva 18 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Pēc veiksmīgā snieguma Zviedrijā latvietis piedalījās arī šī gada pasaules čempionātā, tomēr pirksta traumas dēļ piedalījās tikai divās spēlēs, tiekot pie viena vārtu guvuma.

Orebro paspārnē Ābols bija iepriekšējās divas sezonas. Kopumā viņš SHL aizvadījis 73 spēles, kurās guvis 18 vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles. Vēl aizvadītajā sezonā latvietis ar klubu pagarināja līgumu uz divām sezonām, bet šajā komandā viņš vismaz tuvākajā laikā nespēlēs un dosies uz Ziemeļameriku.

Pirms pievienošanās Orebro komandai Ābols divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas Winterhawks un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas Titan.

Savukārt pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Rīga un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas Dinamo. Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

2016.gada vasarā Ābolu NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras Canucks.

Savukārt Latvijas izlases rindās Ābols piedalījies četros pasaules čempionātos, kuros kopumā 24 spēlēs guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Rodrigo ir kādreizējā Latvijas izlases hokejista un arī trenera Arta Ābola dēls.

Līdz ar to NHL apcirkņos uz nākamo sezonu ir jau vismaz četri Latvijas hokejisti - Ābols, Elvis Merzļikins (Kolumbusas Blue Jackets), Rūdolfs Balcers (Otavas Senators) un Teodors Bļugers (Pitsburgas Penguins). Sagaidāms, ka NHL paliks arī Zemgus Girgensons, kuram gan šajā vasarā noslēdzas līgums ar Bufalo Sabres.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi