Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Saīsinātajā NHL sezonā klubi no 19.janvāra aizvadīs pa 48 spēlēm

Saīsinātajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā klubi, sākot no 19.janvāra, aizvadīs pa 48 spēlēm, apgalvo ESPN un virkne citu Ziemeļamerikas mediju.

Pēc tam, kad NHL vadība un tās Spēlētāju asociācija (NHLPA) nedēļas nogalē panāca pagaidu vienošanos par līgas lokauta pārtraukšanu, publiski izskanēja divi saīsinātās sezonas aizvadīšanas varianti - pa 50 spēlēm, sākot no 15.janvāra, un pa 48 mačiem katrai komandai, sākot no 19.janvāra.

Līgas vadība tagad atteikusies no pirmā minētā varianta, jo tam nepieciešamajā laikā nav iespējams ratificēt jauno kolektīvo līgumu.

Visu 30 NHL klubu īpašnieki par jauno līgumu, pie kura detaļām pašlaik strādā abu pušu juristi, balsos trešdien, bet vairāk nekā 700 līgas spēlētāji par jauno vienošanos balsos ceturtdien un piektdien. Abām pusēm balsojumā jāsniedz atbalsts jaunajam kolektīvajam līgumam.

Līdz ar to paredzams, ka pēc klubu īpašnieku un NHLPA balsojumiem punkts lokautam oficiāli tiks pielikts sestdien, bet tas jau svētdien komandām ļaus uzsākt nelielas pirmssezonas treniņnometnes.

Ziemeļamerikas mediji apgalvo, ka saīsinātās regulārās sezonas laikā komandas sacentīsies tikai ar savas konferences komandām.

Jau ziņots, ka NHL lokauts sākās 15.septembrī, kad beidzās klubu vadības un NHLPA vienošanās termiņš. Iepriekšējais kolektīvais līgums tika noslēgts pēc tam, kad līdzīga lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Abas puses par jaunā līguma struktūru vienojās svētdien - 113 dienas pēc tam, kad iepriekšējā kolektīvā līguma beigu termiņš iezīmēja līgas lokauta sākumu. Tā dēļ tikušas atceltas 625 spēles jeb 50,8% sezonas, kā arī "Winter Classic" spēle, kurai bija jānotiek pašā gada sākumā, un Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogale.

Sākotnēji NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī. Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi