Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sasniegts jauns pasaules hokeja čempionātu apmeklētības rekords

Ceturtdien Prāgā sasniegts jauns pasaules hokeja čempionātu apmeklētības rekords, pārspējot tikai pirms gada Minskā uzstādīto, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Pērn Minskā visas hokeja spēles kopā apmeklēja 640 044 līdzjutēji, tādējādi baltkrieviem izdevās labot kopš 2004.gada noturējušos apmeklētības rekordu. Arī toreiz spēles notika Čehjas pilsētās Prāgā un Ostravā. Pēc 11 gadiem čehi vēlreiz atklājuši recepti, kā ievilināt līdzjutējus tribīnēs. Ceturtdaļfināla spēlē starp Baltkrievijas un Kanādas izlasēm organizatori paziņoja, ka rekords ir kritis: līdz šim jau 652 348 līdzjutēji klātienē vērojuši 2015.gada pasaules čempionātu.

Pēc vēl divām aizraujošām ceturtdaļfinālu spēlēm ceturtdienas vakarā kļuva zināms, ka kopējais skatītāju skaits sasniedzis 676 989 jeb vidēji 11 283 spēlē. Atlikušas vēl četras spēles - abi pusfināli un cīņas par godalgām, kas visas notiks ietilpīgajā Prāgas o2 arēnā, līdz ar to droši var teikt, ka pirmo reizi tiks pārsniegta arī 700 tūkstošu robeža.

Turnīra organizatori atklāj, ka viņu viens no galvenajiem uzdevumiem bijusi augsta spēļu apmeklētība. Pasaules čempionāta reklamēšanā iesaistītas Čehijā pazīstamas personas kā sportisti, politiķi un šovbiznesa pārstāvji, bet 35 000 biļešu dāvātas skolām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi