Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Savickis: Mutiski nauda jaunajai KHL sezonai ir atrasta

Kontinetālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas Dinamo kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis trešdien intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka mutiski vienojies ar sponsoriem par atbalstu komandai jaunajā sezonā, tomēr līgums vēl nav parakstīts. Sezonai nepieciešami aptuveni 12 miljoni eiro.

Savickis pastāstīja, ka krīze Ukrainā ietekmē enerģētisko tirgu visā Eiropā, arī Latvijā, tādēļ viņam kopā ar Krievijas partneriem ir grūtāk nopelnīt līdzekļus, daļu no kuriem novirzītu Dinamo uzturēšanai. Vienlaikus viņš atzina, ka faktiski vienošanās ar sponsoriem, kas būs vairākas Krievijas gāzes kompānijas, ir panākta, tomēr līgums nav parakstīts. "Es pie tā strādāju un domāju, ka pāris nedēļu laikā man izdosies formalizēt to, ko esam sarunājuši. Mutiski šī nauda ir." Līgumu Savickis vēloties slēgt uz trim līdz pieciem gadiem, bet minimums ir vismaz viena sezona.

J.Savickis konkretizēja, ka runa ir par aptuveni 12 miljoniem eiro, kas ir aptuveni tikpat, cik iepriekšējās sezonās. "Ar astoņiem vai desmit nepietiks, tad spēlēsim diezgan pašvaki."

Runājot par situāciju ar hokejistu līgumiem (Dinamo oficiāli tādi ir tikai ar 11 hokejistiem), komandas vadības pārstāvis skaidroja, ka faktiski līgumi ir noslēgti, taču ar attiecīgām atrunām - klubs nevēloties pieļaut situāciju, ka nespēs izpildīt saistības pret spēlētājiem."Tādas zvaigznes kā Sandis Ozoliņš gan mums šosezon nebūs," sacīja Savickis.

Tikmēr Rīgas Dinamo 35 hokejistu sastāvā turpina treniņnometni Valmierā.

Jebkuras komandas aiziešana no KHL ir iespējama, uzskata Savickis. "Mēs to uztvērām ļoti vienkāršoti - nauda ir pieejama, vienmēr tā būs, tradīcijas, viss kārtībā. Sešas sezonas viss gāja kā pa diedziņu, nauda bija, mēs tikai sadalījām to spēlētājiem. Bet neviens neredzēja to melno darbu, ko tas nozīmēja." Viņš piebilda, ka sešu gadu laikā klubam piesaistīti aptuveni 70 miljoni eiro.

Latvijā privātais bizness neesot spējīgs uzturēt tādu komandu kā Rīgas Dinamo, bet valsts to varētu paveikt ļoti vienkārši, uzskata Dinamo padomes priekšsēdētājs. "Likumus jau var izmainīt, tas nav tik sarežģīti, tas faktiski ir politiskais lēmums."

Jau vēstīts, ka sākoties pirmajām runām par Dinamo finanšu sarežģījumiem, arī Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks aicināja Latvijas valsti atbalstīt komandu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi