Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Smaga sakāve Sanktpēterburgā

Rīgas Dinamo svētdien piedzīvoja otro smagāko zaudējumu kluba pastāvēšanas vēsturē. Rīdzinieki pārpildītajā Sanktpēterburgas Ledus pilī (12 090 skatītāju) ar 1:8 kapitulēja KHL līderiem SKA, kas 5 no 8 vārtiem guva vairākumā.

* UZZIŅA - Rīgas Dinamo rezultatīvākās spēles, lielākās uzvaras un zaudējumi KHL

Pirmās minūtes izskaņā mājinieki izveidoja bīstamu uzbrukumu, Masaļskis ripu atvairīja. Drīz vien sekoja divi pārkāpumi mājinieku izpildījumā un rīdzinieki varēja spēlēt pieci pret trim SKA hokejistiem pusotru minūti. Trīs reizes mājinieki izmeta ripu no savas zonas, rīdziniekiem lielo skaitlisko vairākumu neizdevās izmantot. Tā laikā bija tikai viens metiens pa Eša vārtiem (Hosa).

Pagāja tikai minūte, kad mājinieki trešo reizi spēlē nopelnīja noraidījumu. Šoreiz rīdzinieki saspēlējās dinamiskāk un vairākas reizes apdraudēja Eša vārtus. Taču nevajadzīgā brīdī noraidījumu saņēma Hosa. Mājinieki metās uzbrukumā un reizi ļoti bīstami nospēlēja pie Masaļska vārtiem.

Devītajā minūtē mājinieki jau ceturto reizi saņēma noraidījumu (Kvjatkovskis), taču vairākumu neizdevās izmantot. Tikko noraidītais hokejists tika laukumā, ripu atņemt izdevās Petram Čajanekam un izslidot ātrajā pretuzbrukumā. Čajaneks no neērtās puses ieraidīja ripu vārtu tuvējā stūrī virs Masaļska pleca - 1:0.

Ilgstoša pauze iestājās pēc tam, kad Sprukts pārtvēra ripu un izgājienā izdarīja metienu pa vārtiem, bet abi SKA aizsargi kritienā ieslidināja ripu ar visu Ešu vārtos. Tiesneši ilgi mēģināja noskaidrot, vai ripa bija vārtos pirms tie tika izgrūsti vai nē. Beigās vārti tomēr tika ieskaitīti, turklāt rīdzinieki vārtus guva skaitliskajā mazākumā.

Mājinieki dusmīgi metās prettriecienā un nepilnu minūti vēlāk pēc vairākām ļoti bīstamām saspēlēm savu panāca - ripu Masaļska vārtos ieraidīja Maksims Sušinskis.

19.minūtē rīdzinieki pavirši nospēlēja aizsardzībā. Laukuma stūrī tika zaudēta divcīņa, SKA hokejists acīgi piespēlēja vārtu priekšā aizsargam Džoelam Kvjatkovskim, kuru Dinamo bija atstājuši brīvu. Kanādiešu hokejists ātri apstrādāja ripu un ieraidīja vārtu stūrī - 3:1.

Pagāja tikai īss brīdis, kad rīdzinieki atkal palika mazākumā. Mājinieki nekavējās sūtīt laukumā savu triecienmaiņu un tā panāca 4:1. Ripa trāpīja pa vārtu stabu, taču pie tās vārtu priekšā pirmais bija Čajaneks un ieraidīja tukšajos vārtos.

Pēc pārtraukuma SKA hokejisti mazināja savus apgriezienus, taču pārsvars joprojām bija mājinieku pusē, kuri turklāt turpināja veidot bīstamus momentus pie rīdzinieku vārtiem. Labi vārtos darbojās Masaļskis, kurš vairākkārt glāba savas vienības vārtus no drošiem zaudējumiem. Arī rīdzinieki atbildēja ar dažu labu pretuzbrukumu (Karija, Ozoliņš), taču Ešu pārspēt neizdevās.

32.minūtes izskaņā mājinieki atkal bija vairākumā un to izmantoja nekavējoties. Atkal laukumā bija SKA triecienmaiņa, kas šoreiz 12 sekunžu laikā pārspēja Masaļski. Ar tālu metienu vārtus guva Sergejs Zubovs, bet vārtu priekšā Masaļska skatu atkal aizsedza Čajaneks - 5:1. Pēc šī vārtu zaudējuma Dinamo nomainīja vārtsargu: Masaļska vietā vārtos stājās Martins Pruseks.

Ceturto reizi skaitliskajā mazākumā Dinamo vārtus zaudēja pāris minūtes pirms otrās trešdaļas beigām. Sušinskis vārtu priekšā nespēja pārspēt Pruseku, taču burzmā acīgi nospēlēja Antons Buts un ieraidīja ripu vārtos - 6:1.

Pēdējo periodu aktīvāk uzsāka Dinamo hokejisti, taču SKA daudz brīvāk ļāva viesiem rīkoties. Paši labas situācijas garām nelaida. Tā vienā no epizodēm lieliski nospēlēja Sušinskis, rīdzinieku vārtus glāba Pruseka lieliskā spēle. Vēlāk vēl vienā epizodē pretinieka izrāvienu uz vārtiem izdevās apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumu (Cipulis).

Perioda vidū divu minūšu laikā mājinieki paaugstināja rezultātu līdz 8:1. Īpaši skaists bija SKA astotais vārtu guvums: pēc iemetiena ripa nonāca pie Maksima Ribina, kurš atradās tieši iepretim vārtiem, viņš uzreiz izdarīja metienu un ieraidīja vārtu augšējā stūrī.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās atzina kapteini Sandi Ozoliņu. SKA vienībā labākā spēlētāja balva tika Čajanekam.

Nākamo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs otrdien, kad viesos tiksies ar Čerepovecas Severstaļ. Ceturtdien izbraukuma tūre tiks noslēgta Mitiščos pret vietējo Atlant.

x x x

KHL spēle

SKA 8:1 Rīgas Dinamo

Vārtu guvēji: Čajaneks (Sušinskis, Zjuzins) - 1:0 (11:22), Sprukts - 1:1 (13:39, maz.), Sušinskis (Čajaneks) - 2:1 (14:29, vair.), Kvjatkovskis (Koroļuks) - 3:1 (18:05), Čajaneks (Jašins) - 4:1 (19:45, vair.), Zubovs (Sušinskis) - 5:1 (32:04, vair.), Buts (Sušinskis) - 6:1 (36:22, vair.), Briļins (Buts) - 7:1 (49:15), Ribins (Gorovikovs) - 8:1 (51:21, vair.).

Soda minūtes: 14 - 16 (Hosa, Arnasons, Iguldens, Laviņš, Petroviskis, J.Rēdlihs, Cipulis, Karsums).

Vārtsargi: Roberts Ešs - Martins Pruseks (līdz 32:04 - Edgars Masaļskis)

Rīgas Dinamo virknējumi: Karsums - Sprukts - Ankipāns, J.Rēdlihs - Kr.Rēdlihs; Hosa - Petrovickis - Arnasons, Ozoliņš - Sorokins; Dārziņš - Karija - M.Rēdlihs, Galviņš - Laviņš; Ņiživijs - Iguldens - Cipulis; Bukarts.

Skatītāji: 12 090.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Tabula


Rietumu konference

1. SKA 107
2. HK MVD 89
3. Dinamo (M) 87
4. Lokomotiv 86
5. Spartak 81
6. Atlant 78
7. CSKA 73
8. Dinamo (R) 65
9. Torpedo 64
10. Severstaļ 60
11. Dinamo (Mn) 54
12. Vitjaz 40

Pirms spēles apraksts

Rīgas Dinamo aizvadīja pusotru stundu ilgu ledus treniņu un laukumā izgāja visi 24 atbraukušie hokejisti.

Treneri bija saglabājuši virknējumus tādus pašus, kādos tika pabeigta iepriekšējā spēle. Uzbrucēju trio trenējās šādos sastāvos: Karsums- Sprukts-Ankipāns, Hosa-Petrovickis-Arnasons, Dārziņš-Karija-M.Rēdlihs un Ņiživijs-Iguldens-Cipulis, kā arī Bukarts. Aizsargu pāri bija šādi: Ozoliņš-Sorokins, J.Rēdlihs-Kr.Rēdlihs, Laviņš-Galviņš, Cibuļskis-Sotnieks.

Mājinieku vārtus pēc neliela pārtraukuma atkal sargās viens no līgas labākajiem vārtsargiem Roberts Ešs. Spēlē nevarēs piedalīties vairāki SKA hokejisti: vārtsargs Dmitrijs Jačanovs, aizsargi Sergejs Peretjagins un Kipirs Safronovs, kā arī uzbrucējs Oļegs Saprikins. Savainoto spēlētāju vidū joprojām aizsargs Darjuss Kasparaitis un uzbrucējs Artjoms Krjukovs. Taču laukumā atgriezīsies aizsargs Sergejs Gusevs un uzbrucējs Gļebs Klimenko.

SKA ir līgas līdervienība, kas 46 spēlēs sakrājusi jau 104 punktus. 100 punktu robežu sasnieguši arī Ufas Salavat Julaev. Rīgas Dinamo ar 65 punktiem ir 13.vietā līgas kopvērtējumā. Rietumu konferencē rīdzinieki ir astotajā vietā. Par vienu punktu atpaliek Ņižņijnovgorodas Torpedo, kas aizvadījis par spēli vairāk.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi