Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Spruktam vārti, Ozoliņam piespēle; viņu pārstāvētajām KHL komandām zaudējumi

Ar vārtu guvumu pēc 14 spēļu pārtraukuma trešdien izcēlās Jānis Sprukts, tomēr viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā ar rezultātu 3:5 (1:0, 2:0, 0:5) savā laukumā piekāpās Novokuzņeckas Metallurg vienībai.

Sprukts 16.minūtē atklāja rezultātu, kad, saņemot lielisku Sergeja Barbaševa piespēli, viņam atlika vien ieraidīt ripu tukšajā vārtu stūrī.

Vēl pa vieniem vārtiem CSKA labā guva Mihails Grabovskis un Aleksandrs Radulovs, kas pēc divām trešdaļām mājiniekus izvirzīja vadībā ar 3:0. Tomēr trešajā trešdaļā pilnībā laukumā dominēja viesi, atspēlējoties un arī izcīnot uzvaru, - pa vieniem vārtiem guva Staņislavs Romanovs, Aleksandrs Mereskins, Dmitrijs Černihs, Rendijs Robiteils un Dmitrijs Kagarļickis.

Sprukts laukumā aizvadīja septiņas minūtes un 11 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu un uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem, kuros piedalījās, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Kā ziņots, sezonas sākumā Sprukts cīnījās Maskavas kluba vadošajās maiņās, tomēr pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta sākšanās CSKA komandai pievienojās vairāki spēcīgi spēlētāji un latvietis tika atmests uz ceturto uzbrucēju trijnieku. Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs Sprukts izcēlies vien ar diviem vārtu guvumiem.

Kā ziņots, vēl vienā mačā trešdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, bet viņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda piedzīvoja jau devīto zaudējumu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā "Atlant" izbraukumā smagā cīņā ar 3:5 (1:2, 0:1, 2:2) piekāpās Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Ozoliņš maču sāka ļoti veiksmīgi, jau 46.sekundē palīdzot Nikolajam Žerdevam atklāt cīņas rezultātu, tomēr spēles turpinājumā "Atlant" zaudēja trīs vārtus pēc kārtas. Divreiz viesiem izdevās pietuvoties līdz viena precīza metiena atstatumam, tomēr izlīdzināt rezultātu "Atlant" vienība nespēja, piekto ripu ielaižot jau tukšos vārtos.

Latviešu aizsargs atkal tika pie lielākā spēles laika savā komandā - 23 minūtes un 45 sekundes. Sev atvēlētajā laikā metienus pa vārtiem Ozoliņš neveica.

Laukuma saimnieku labā pa diviem vārtiem guva Deniss Paršins un Aleksandrs Stepanovs. Šīs sezonas 14 mačos Ozoliņš tagad guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Iepriekš 21.oktobrī no "Atlant" komandas galvenā trenera amata tika atlaists zviedru speciālists Janne Karlsons, kura pienākumus tagad veic Aleksandrs Smirnovs. Viņa vadībā klubs zaudējis četrās cīņās pēc kārtas.

Kopš pieredzējušais Ozoliņš 28.septembrī debitēja "Atlant" komandā, tā uzvarējusi vien divos no 14 mačiem.

Savukārt uzvaru izbraukumā svinēja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētie KHL vicečempioni Omskas "Avangard", kas viesos ar 5:3 (1:2, 2:0, 2:1) pārspēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris".

Pujacs šo spēli aizvadīja "Avangard" trešajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 22 minūtes un 33 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Statistikā aizsargs gan neprata izcelties.

Uzvarētāju komandas labā divus vārtus guva Aleksandrs Perežogins. "Avangard" komanda tagad uzvarējusi astoņās no pēdējām deviņām cīņām.

Citos mačos latviešu hokejisti nedevās laukumā traumu dēļ.

Uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kuras sastāvā ir Miķelis Rēdlihs.

Uzvaras vārtus minūti pirms pamatlaika beigām guva Artjoms Aņisimovs.

Kā ziņots, mēneša sākumā Rēdliham kādā no treniņiem ripa neveiksmīgi trāpīja pa ceļgalu un latvietis iedzīvojās kājas lūzumā. Pirms tam Rēdlihs "Lokomotiv" un Rīgas "Dinamo" sastāvā bija piedalījies 243 cīņās pēc kārtas, kas bija līgas rekords.

Paredzētais uzbrucēja atkopšanās laiks tiek lēsts divu mēnešu apjomā, taču pats Rēdlihs izteicis cerību laukumā atgriezties ātrāk.

Savukārt Dārziņš rokas traumas dēļ nav spēlējis jau kopš septembra vidus. Pats latvietis pagaidām atsakās prognozēt, kad varēs atgriezties uz ledus.

Vēl vienā Latvijas duelī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo" ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) savā laukumā pārspēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Konstantīns Volkovs.

Kā ziņots, 3.oktobra mājas spēlē pret Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" Bārtulis iedzīvojās cirkšņa traumā un viņš nav devies laukumā pēdējās 11 cīņās, tomēr jau atsācis treniņus.

Maskavas "Dinamo" ar 48 punktiem 22 mačos tagad atrodas ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas pirmajā vietā. Konferencē otrā ar 45 punktiem ir "Lokomotiv" vienība, CSKA ar 40 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, "Donbass" komandai 26 punkti dod devīto vietu, bet "Atlant" hokejisti ar 25 punktiem atkrituši uz 12.pozīciju.

Savukārt Austrumu konferencē pirmā ar 44 punktiem ir Čeļabinskas "Traktor" vienība, kurai ar 41 punktu seko "Avangard", bet "Ak Bars" ar 40 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā. Vēl no Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem Artūra Kuldas Novosibirskas "Sibirj" ar 34 punktiem ir astotā Austrumu konferencē, bet Edgara Masaļska Hantimansijskas "Jugra" ar 28 punktiem atrodas desmitajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi